Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suora kansanvalta

Demokratia täysremonttiin

Tuoreeltaan on valitettu mediassa puolueiden liian suuresta määrästä. Tämä ei kuitenkaan ole se ongelma. Koko puoluejärjestelmä on mätä. Mitä enemmän on kiilapoikia asioita vääntämässä sitä heikompia päätöksiä tehdään ja sitä heikommin demokratia toteutuu. Suomen ja EUn tila ja politiikka on tästä selkeä osoitus. Suorat henkilövaalit sopivat hyvin nykyaikaan eikä puolueita tarvita. Yhä useampiin päätöksiin voi osallistua kansa nykyisellä tekniikalla. Hallinto, jota vetävät suoralla vaalilla valitut poliitikot ja asiantuntijat, olisi tehokas.

X-vero-osuudella veronmaksajien mieltymykset huomioon!

Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Yksi tosiasia on se, että Suomi on verohelvetti. Kokonaisveroasteemme onkin yksi maailman korkeimpia. Veronalennusten toteuttaminen on kuitenkin vaikeaa, koska julkisia menoja ei uskalleta leikata vaikka valtion talousarviossa potentiaalisia vaihtoehtoja yllin kyllin riittäisi. Veronalennusten rahoittaminen valtionvelalla ei puolestaan olisi järkevää. On kuitenkin olemassa keino, jonka avulla valtiovalta voisi kohdella maamme ahkeria veronmaksajia paremmin (tai ainakin vähemmän huonosti).

Miten edustuksellista demokratiaa voidaan korjata - vai voidaanko?

*

Demokratian eli kansanvallan toteutumisen keskeinen instrumentti on vaalit.  Vaaleissa äänioikeutetut kansalaiset valitsevat ehdolle asetetuista – ja asettuneista – ne, joille he luovuttavat määräajaksi valtuutuksen ratkoa ”yhteisiä asioita”. 

Politiikka ja sen toimet

Britania on näyttämässä esimerkkiä siitä, mitä kansalainen, eli kaiken lopulta maksava ajattelee näennäisdemokratiasta. Vielä ei ole tulos 100%:n mutta tämä päivä kertoo kuitenkin sen tosiasian, kuinka paljon on heitä, jotka haluavat, että päätöspöydissä toimitaan avoimesti, tasa-arvoisesti ja kansalaisten terpeet edellä, ei kuten olemme nähneet liian usein, vain oma ja kaverin etu , kun kansa kerran maksaa.

Sosialismi on kuollut – kauan eläköön kansalaissosiaalisuus!

(Nyt pinnalle ponnahti ahdistuneen sosialismin pohdiskelu |1 – forssalaisuutta saneerataan kuuleman mukaan radikaalisti tähän päivään. Varmat huhut kertovat demareiden kirjoittavan aateohjelmaansa uusiin kuoseihin. Näin on hyvä, koska sosiaalidemokraattien aate on vähintään face-lift’ in tarpeessa |2 … tai?)

 

Indonesia arpoi kyliä omaksumaan joko edustuksellisen tai suoran demokratian

Vuonna 2005 Indonesiassa tehtiin kokeilu jossa 49 kylää saivat 9 000 euron infrastruktuurihankkeisiin tarkoitetun avustuksen ja heidät arvottiin kahteen ryhmään jossa rahan käytöstä päätettiin eri tavalla. Toisessa ryhmässä rahan käytöstä päättivät vaaleissa valitut edustajat ja toisessa ryhmässä päätökset tehtiin kokouksissa jotka olivat kaikille asukkaille avoimia ja jossa jokaisella asukkaalla oli yksi ääni.

Juha Sipilä ja Lauri Lyly - hehän ovat kuin kaksi marjaa!

Peruuttakaa perjantain suurmielenosoitus! 

Oheisesta kuvasta ei valitettavasti näy onko herrojen Sipilä ja Lyly ranteessa molemmilla Rolexit vai kenties joku muu sveitsiläinen laatumerkki - Etelärannan ja Hakaniemen suunnalta jos valaistaisiin presidenttiehdokas Hirvimäkeä ja muitakin kansalaisia, niin tiedetään taas paremmin miten maa makaa, kiitos! 

Niinpä niin. 

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi

Olin vastassa kun synnyit sunnuntaiaamuna 2.8.2015 Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä. Olemme äitisi kanssa nimenneet sinut Robertiksi – tervetuloa maailmaan poika! 

*** 

Robert, isäsi haluaa Suomen presidentiksi! 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä