Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittiset nimitykset

Espanjan oikeuslaitoksen menetetty maine-2.

 Kirjoitin viikko sitten oikeistopuolue PP:n ja nykyisen hallituspuolueen, demarien PSOE:n keskinäisestä sopimuksesta jakaa mulle-sulle-periaatteela oikeuslaitoksen keskeisen elimen CGPJ:n(käytän siitä nimeä oikeusnevosto) tuomaripaikat. Diiliin kuului myös PP:n luottotuomarin Manuel Marchenan nimeäminen neuvoston presidentiksi, jolloin hänestä tulisi automaattisesti myös Korkeimman oikeuden presidentti.

Rakenteellinen korruptio ja hyväveliverkostot Suomessa - osa 1

Suomi on maailman vähiten korruptoituneita maita - onko näin? Usein tämän perusteena käytetään Transparency Internationalin CPI-indeksiä, joka on kuitenkin hyvin puutteellinen ja mittaa pääosin julkisen sektorin suoraa lahjontaa. Rakenteelliseen korruptioon ja sen sisällä toimiviin hyväveliverkostoihin se ei ota oikeastaan mitenkään kantaa. Itse väitän, että näiden esiintyvyys Suomessa on suuri ja meille luodaan aivan liian ruusuista kuvaa maamme tilanteesta.

Sipilän Suomivisio - Putinin Jalanjäljillä...

Hajoita ja Hallitse!

Amerikanvastaisuus ja sen vihollistaminen!

Kaupunkilaistumisen estäminen ja hajauttamispolitiikka...

”Keskittämisen sijaan Suomelle kilpailuetua hajauttamisesta”

”Maakunnille rakennetaan itsehallinto ja maakunnille siirretään kunnilta ja valtiolta tehtäviä.”


Kaikki paha tulee Amerikasta!
Amerikan kulttuuri on paha!
Amerikka on vihollinen!

Sipilä syyttää amerikkalaisia ja "amerikkalaista kulttuuria".

Poliittiset virkanimitykset

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja ja ex-ministeri Tarja Filatov kannattaa joidenkin ylimpien virkamiesten nimitystä avoimesti poliittisin perustein. Poliittisilla virkanimityksillähän on Suomessa pitkät perinteet, vaikka niitä nykyisin "julkisesti" paheksutaan ja koetetaan kieltää. Nimityksiähän aina perustellaan valituksi tulleen muilla kuin poliittisilla ansioilla. Miksi siis muuttaa olemassaolevaa järjestelmää? Tehdään asia vain avoimesti osaksi järjestelmää.

Kiurun kähmintää

Yle uutisoi eilen, kuinka opetusministeri Krista Kiuru oli junaillut valtakunnallisen kouluviraston johtajan viran kaverilleen muuttamalla viran pätevyysvaatimuksia kesken hakuprosessin. Helsingin yliopiston oikeushistorian professori Jukka Kekkonen väläyttää samaisessa Ylen jutussa Kiurun eroa ja arvostelee nimitystä törkeäksi poliittiseksi nimitykseksi.

http://yle.fi/uutiset/professori_ministeri_kiurun_erottamista_pitaisi_ha...

Roolipelissä - "rotat jättämässä laivan"

Media virittelee politiikan 'piiri pieni pyörii -roolipeliä' - Jyri Häkämies äkkinäisesti Elinkeinoelämään 1], pääministerin kabinetti kutistuu - erikoisneuvonantaja Brysseliin valmistelemaan maaperää ...

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä