Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pessimismi

Sähköautojen pimeä puoli...

Nyt, kun lähes jokainen suomalainen sai aamu-uutisissa (ja varmaankin tämän päivän iltauutisissa) kuunnella Sitran ja McKinseyn ilosanomaa, lienee tarpeen mainita muutamista dokumenteista. Suomen tuleviin 800 000:siin sähköautoihin liittyyy nimittäin myös valtavia ongelmia, etenkin muualla....Saksan ja englannin taitoiset saavat oheisista linkeistä jo sellaisenaan paljon irti, mutta hartaasti toivon, että nämä esitetään lähiaikoina myös Suomen televisiossa tai vaikkapa aamu-uutisissa:

"Trump saapuu Moskovaan"

Monille Trumpin voitto oli suuri yllätys. Minulle se oli korkeintaan pieni yllätys. Esimerkiksi kun tuntemani politiikassa vaikuttanut eilen kirjoitti voittopuhetta jossa Hillary Clinton oli oletettu voittaja, muistutin että aamulla pahassa mielessä voi olla tarpeen muistaa että jos pitää puheen niin sen on syytä olla rakentava. Tässä mielessä minulla on tavallaan asiasta aika vähän sanottavaa. (Rakentavasta puheenollen, minun maailmanlopun bunkkerini...)

Penseitä

Blaise Pascal kirjoitti, vanhoilla päivillään, teoksen "Pensées" ("Mietteitä"). Oli vuosi 1670. Teos oli kaikkea muuta kuin jumalatodistuskeskeinen. Pascal sen sijaan korosti että Jumalan etsiminen oli välttämätöntä ja merkitsi jokaiselle jotain.

Filosofi, ”valtakunnan viisas” Tommi Uschanov´in uudenvuoden saarna

Filosofi, ”valtakunnan viisas” Tommi Uschanov´in uudenvuoden saarna

Erikoistoimittaja Simopekka Virkkula jututti Tommi Uschanovia sunnuntain Aamulehdessä (3.1.2016):

Katkelmia artikkelista (vahvistukset vh:n):

”Edistys ei kuitenkaan tuota pysyvää onnea. Ihmisen kipuraja vaihtaa paikkaa ja tyytymättömyys löytää uuden kohteen.

Hallituksesta virtaa negatiivista ilmapiiriä

Kuinka paljon sinua kismittää, jos saat leimauksen negatiivisesta asenteestasi tai sinua syytetään negatiivisen ilmapiirin lietsonnasta? Tästähän on kysymys, kun maamme politiikanhoidon ja lainsäädännön ykköspoliitikko, pääministeri Jyrki Katainen sanaili negatiivisesta kansalaisilmapiiristä 1]. 

Pessimistinen ja selkärangaton suomalainen

Pääministeri Kataisen hallituksen pitämän seminaarin yhteydessä ja asiantuntijoita kuullen tultiin siihen tulokseen, että suomalaisia vaivaa pessimismi. Olemme nukkuskehveli kansaa, joka kaikesta valittaa. eikä usko mihinään.

Ei edes maan hallitukseen, joka kasattiin hävinneiden puolueiden toimesta.

Paripäivää myöhemmin sama hallitusporukka kokoontui työ-ja elinkeinoministeri Vapaavuoden johdolla pohtimaan maan taloutta. Lopputulemana oli, että suomalaiset ovat selkärangatonta kansaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä