Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pariisi

Kohtauksia maailmanlopusta - syksy Pariisin kaduilla

YLE kertoi perjantaina (14.10.2016) miten turistit hylkäsivät Pariisin:

Analyysi: Terroristien toinen kosto Pariisille

Matkailualalta ennakoidaan katoavan tämän vuoden aikana noin 30 000 työpaikkaa. Valon kaupunki tarvitsee nyt uuden tarinan, kirjoittaa Annastiina Heikkilä.”

Katso: http://yle.fi/uutiset/3-9231264

*

Euroopan unioni ja turvallisuusuhkien torjuminen

Euroopan unionin jäsenmaiden nopea ryhmittyminen Ranskan tueksi 13.11.2015 tapahtuneiden silmittömien terroritekojen jälkeen on erittäin huomionarvoinen ja tärkeä tapahtuma. Se voi olla käänteentekevä Unionin kehityksessä arvomaailmaansa myös sotilaallisesti puolustamaan kykeneväksi.

Ajatuksia Pariisista

Pariisin, Beirutin, Siinain, … terrori-iskut pysäyttivät miettimään. Mitä mieltä tässä maailmassa enää on, kun tällaista tapahtuu? Miten säilyttää uskonsa ihmiseen, kun ihmiset kykenevät tällaisiin tekoihin? Mitä minä, me, voimme tehdä terrorismin edessä?

Aseistautuneita ranskalaisia vaikeampi terrorisoida

Pariisin terroriteot perjantaina 13.11.2015 saivat odotetusti surun lisäksi aikaan myös keskustelun Euroopan yhteisistä keinoista, joilla tulevaisuudessa vastaavanlaisia tekoja ehkäistäisiin. Pääosin ehdotetut menetelmät ovat askel oikeaan suuntaan. Joukossa on kuitenkin myös kyseenalaisia ja suoranaisen tehottomia menetelmiä. Kauppalehti uutisoi 15.11.2015 Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven väläyttäneen eräänä keinona muiden joukossa terrorismin torjunnan kehittämiseen Euroopassa tehokasta asekontrollilainsäädäntöä.

Miksi et oikeasti vaikuttaisi asioihin?

En yleensä ota julkisesti kantaa näihin, mutta nyt kun on taas tullut tällainen sosiaalinen moraalimyrsky. Facebookiin ladataan asiantilaa paheksuvia kuvia ja ehkä käydään jossain mielenosoituksessa, jos on hyvä sää. Molemmissa asioissa kyse on kuitenkin vain mielikuvista, eikä todellisesta vaikuttamisesta. Vastaava on tuttu varsinkin #tahdon-kampanjoista. Halutaan ilmaista sosiaalisen paineen alla itseään, vaikkei asia henkilökohtaisesti liikuttaisi lainkaan.

Pari sanaa Pariisista..

Jospa minäkin nyt muutaman sanan, koska kaikki muutkin.

Sota on Euroopassa

Suomi on osa Eurooppaa. Terroristijärjestö Isis hyökkäsi Eurooppaan perjantaina 13.11 teloittaen ainakin 132 ennalta pahaa aavistamatonta sivullista Pariisissa, Ranskassa. Harva löytää sanoja. Facebook on täyttynyt puna-valko-sinisistä profiilikuvista myötätunnon osoituksena. Minäkin olen pahoillani. Perjantaina monen vanhemman elämäntyö sai surullisen päätöksen jälkeläisen menehtyessä rynnäkkökivääritulituksen seurauksena. Se on asia, jota kukaan länsimainen äiti tai isä ei olisi koskaan uskonut joutuvansa kohtaamaan. Asia, jota en toivoisi kenellekään. Missään.

Eurooppalaiset uhrit arvokkaampia?

Ranskanlippu FB:ssä ja vihervasemmiston kritiikki: Jotkut ovat kritisoineet, että miksi ihmiset ovat laittaneet FB-profiilikuvakseen ainoastaan Ranskanlipun osoittaakseen tukeaan vain Ranskan terrori-iskun uhreille, mutteivät Libanonin. Syitä tähän on monia:

  • Ensinnäkin ihmiset saavat välittää (enemmän/vähemmän) ihan mistä haluavat sosiaalisen median viraalijutuissa (jotka viime vuosina vasta ovat paljolti yleistyneet);

  • Euroopan harvempiin terrori-iskuihin on suurempi uutisarvo ja järkytys kuin sen ulkopuolella joita tapahtuu useammin;

Trikolori ja hyökkäys ihmisyyttä, ei vain länsimaita vastaan.

Trikolori ja hyökkäys ihmisyyttä, ei vain länsimaita vastaan.

 

Paljon on kirjoitettu tästä aiheesta viime päivinä ja varmasti moni analyyttisemmin ja paremmin kuin mitä tämä teksti tulee olemaan. 

 

Pariisi ei aina ole toisaalla

En ole rasisti, mutta” –alkuinen lause ei eroa mitenkään ”en kannata terroria, mutta”-alkuisesta lauseesta. Molemmissa yritetään ainakin epäsuorasti saada asenteellinen tai toiminnallinen pahuus psykologisesti hyväksytymmäksi lyömällä johonkin ihmisryhmään tai valtioon kaiken selittävä leima, jonka turvin ”toiset” voidaan demonisoida ja eriyttää – niiksi toisiksi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä