Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntalaki

Heikkoja kuntia ja "monipaikkaisia" kuntalaisia koskeva hallituksen esitys

HE 280/2018 vp

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kuntalain muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kuntalakia.

Pormestari pitäisi valita kansanvaalilla

Viime vuonna voimaan astunut uusi kuntalaki jäi torsoksi. Niin myös prmestarin valinnan osalta. Seuraavassa tuore kirjoitukseni Hesarissa.

Kuntalain tarkoituksen toteutuminen tulevaisuudessa kun SOTE:n hoitaa maakunta.

Kuntalaki (410/2015) 1 §

"Lain tarkoitus

Tämän lain tarkoituksena on luoda edellytykset kunnan asukkaiden itsehallinnon sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien toteutumiselle kunnan toiminnassa. Lain tarkoituksena on myös edistää kunnan toiminnan suunnitelmallisuutta ja taloudellista kestävyyttä.

Valtuustojen pienentäminen kasvattaa suurten puolueiden ylivaltaa

Uusi kuntalaki tulee vähentämään valtuustopuolueiden määrää monissa kunnissa, jos valtuustot pienennetään lain sallimaan minimikokoon. Hyödyn korjaavat luonnollisesti nykyiset suuret ja keskisuuret ryhmät. Pienet valtuustot uhkaavat myös kaventaa paitsi alueellista edustavuutta, yksipuolistaa myös lautakuntien puoluerakennetta. Yleisesti ottaen demokratia kärsii.

Keski-Uudenmaan Vasemmisto ei suostu palveluiden lahtaamiseen

Vasemmistoliiton valtuustoryhmät Keski-Uudellamaalla suhtautuvat kielteisesti kahdeksan kunnan laajuiseen kuntaliitokseen. Kahdeksikko olisi liitosalueena liian suuri. Se kaventaisi lähidemokratiaa ja veisi lähipalveluita koskevaa päätöksentekoa kauemmas kuntalaisten arjesta.

Vasemmisto ei usko kasikuntaselvityksen väliraportin konsulttien nihilistisiin talousennusteisiin, joiden mukaan vanheneva väestö romuttaisi kuntiemme talouden. Asumme Keski-Uudellamaalla lapsirikkaalla muuttovoittoalueella, joka on koko Suomen talouden veturi ja metropolialuetta.

Kunnalliset palkanalennukset ja niiden vaikeus

Kuntien menoista liki puolet koostuu henkilöstömenoista, suomeksi palkoista sivukuluineen. Liki koko potti on pinnalla olevaa sotea ja pisa Suomen sivistystointa.

Kun yrityksellä menee huonosti on sen käytettävissä monenlaisia vaihtoehtoja tilanteen korjaamiseen. Jos mitään ei tehtäisi häämöttäisi konkurssi edessä joka ei voi olla kenenkään etu. Yritys voi lomauttaa, irtisanoa ja sopia monenlaisista tilapäisistä järjestelyistä henkilökunnan kesken.

Lastensairaala pelinappulana

Lastensairaala on jatkuvan mielenkiinnon kohteena. Nyt kun Pukkilan kunnanhallitus joutui perääntymään lottopelihankkeestaan on se päättänyt että lottoon varattu määräraha käytetäänkin Uusi lastensairaala 2017 -keräykseen. Kunnahallituksen puheenjohtaja Lehtimäki (kesk) ei suostu nielemään arvovaltatappiotaan vaan toteaa. –  "Olen pettynyt, että lain tulkinta on näin kapeakatseista"

Kirjasto säästötalkoissa

Totta kai meillä löytyy tästäkin laki.

”Asiakkaiden käytettävissä tulee olla kirjasto- ja tietopalvelualan henkilöstöä sekä uusiutuva kirjastoaineisto ja -välineistö.”[1]

No hienoa että moinen viisaus on tullut Lexiin kirjattua. Mitä haittaa siitä nyt voisi olla?

http://www.sss.fi/uutiset/568237.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä