Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokemus

Periaatteeni ja tavoitteeni kaudelle 2019-2023 - tähtäin 8. vaalikausi!

 

Pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen päätin suostua kansanedustajaehdokkaaksi 14.4.2019 pidettävissä vaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä.  Pyrin kahdeksannelle kaudelle eduskuntaan.

 

Kerroin maakuntalehdessä puolisen vuotta sitten, että teen päätökseni vaalien suhteen 26.2.2019 eli viikko ennen listojen jättämispäivää. Näin piirille jäisi aikaa hyväksyä ratkaisu ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Näin tapahtui. Piirihallitus hyväksyi ehdokkuuteni yksimielisesti 28.2.2019.

 

Kokemuksen diktatuuri

Ihmisen elämä määrittyy kokemusten kautta. Kokemukset voivat olla positiivisia ja negatiivisia – sama kokemus saattaa muuttaa muotoaan ajan kuluessa, koska kokemus on paitsi kertomus tapahtumasta ja sitä edeltäneistä tilanteista, mutta myös kertomus tilanteesta, johon on jälkikäteen liittynyt uusia piirteitä saadun uuden informaation hengen mukaisesti. Usein ihmissuhteiden rikkoutuessa aiemmat positiiviset yhdessäolohetket muuttuvat muistoissa painajaisiksi – hyväilyt seksuaaliseksi häirinnäksi.

Eduskunnassa kypsyvät poliittiset broilerit

Annika Saarikko ja Antti Kurvinen, tuleva soteministeri ja hallituksen virallinen mantrakone ajavat puoluejohdon asiaa kyselemättä ja ilman mitään omaa ajatusta. Sen sijaan että nämä nuoret poliitikot toisivat jotain uutta politiikkaan toistelevat he puolueen johdon mantraa kuin vastausautomaatit ja toimivat oppi-isiensä viitoittamalla tiellä ilman omia näkökulmia.

Sananvapauden hinta on nousussaSananvapaus ja vastuu ovat joidenkin mielissä kääntyneet tällaiseksi parivaljakoksi: sananvapaus ja hinta. Sananvapauteen liittyvä vastuu nähdään velvoitteena maksaa hintaa siitä, jos sattuu puhumaan tai kirjoittamaan vastoin toisten (poliittisia ja ideologisia) toiveita ja intressejä. On siis varauduttava seuraamuksiin ja vikisemättä kannettava ne.

Leffa-arvio: Neon Daemon

Kävin joitain viikkoja sitten katsomassa ystäväni suosituksesta elokuvan Neon Daemon. Se oli outo, osin raaka, osin mahdoton seurata ja loppuratkaisultaan sekava katsaus mallitähdiksi haluavien sielunmaisemaan. Ohjaaja tuskin juuri kiinnostaa, elokuvan tiedoista löydätte säveltäjän, samoin youtubesta löytyy leffan soundtrack kokonaisena. 

Koska elokuvassa on kuitenkin neljä naista, on sen arvostelu minulle helppoa. Laitan tähän nyt kaikki tarpeelliset elementit: 

Naisten kauneus: 10 

Tiukka-asuisten naisten pyllyjen keskiarvo: 9 

Kokemuksen arvo

Elokuussa minulle tarjottiin lounas, josta minun olisi pitänyt maksaa. Sain vajaan kahden tunnin keskustelussa enemmän kuin kymmenellä tavallisella bisneslounaalla.

Kädet pystyyn!

Suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa ontologia, jonka ytimessä on perimmäinen oleminen, jota lähestytään metafysiikalla. Itse olen kiinnostuneempi epistemologiasta jonka ytimessä on tieto, jota lähestytään sitten "enemmän sillä fysiikalla". Tällöin joudutaan vastaamaan siihen, miten ihmiset hankkivat tietoa ja miten tämän pohjalta sitten muotoillaan erilaisia väitelauseita. Tässä kohden on usein korostettu sitä, että otetaan a prioriseksi oletukseksi ihmisen tiettyjen kokemusten luotettavuus ja a priori -tasolla tapahtuva "ilmiselvyys ja varmuus".

Viinasen Iiro

Olisiko aihetta kuunnella miestä, joka on taluttanut Suomen yhden laman läpi?

 

http://bit.ly/ihmeita

 

Ohjelmointia koko elämä

Tietoisella tasolla ymmärrämme kyllä, että kaikki näkemämme, kuulemamme, ja kokemamme on meidän oman elämämme ohjelmointia.

 

Suuret tietokeskukset ovat kuin muurahaispesiä. Siellä käy vilinä, kun siirretään viruksen saanut tietokanta oikeaan suuntaan. Se virus on se väärä mielipide. Jokaiseen sivustoon ujutetaan linkkejä, jotka ilmeisesti eivät edusta sivustojen ideologiaa. Hämärtävää manipulointia kansan kielellä, mutta tarkkaa ohjelmointia. Jokaisen tietokoneen sivusto heittää aivan omia sivujaan esiin ensin, eli google tulokset ovat kaikilla erinäköisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä