Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yrittäjyyden tukeminen

Konkreettisia ehdotuksia hallituksen työllisyyspakettiin

Nykyisillä säädöksillä on mielestäni on järjettömän riskaabelia työllistää muilla yhtiömuodoilla, kuin osakeyhtiöllä. Toiminimelläkin rekrytointi pitäisi saada järkeväksi. Tällä hetkellä jokainen työntekijä on satojentuhansien eurojen riski. Varsinkin kun yhtään liioittelematta puolella hakijoista on isoja aukkoja/valtavia kysymysmerkkejä historiassaan, joista ei sitten haluta puhua haastattelussa. Sanoo laki työhönotosta mitä sanoo, mutta työntekijän todellinen työkyky on olennaisin osa rekrytointia ja se todellakin liittyy työhön.

Super rikkaiden innovaatioiden investointirahasto Suomeen

En usko ELY:n antamiin palveluihin alkuinvestointeineen.

En usko Finnveraan samasta syystä.

En usko Sitraan ja Tekesiin suurina ja jäykkinä organisaatioina.

Enkä Keksintösäätiöönkään jäykkänä toimijana start-uppien luojana.

Kaikkia edellisiä ydistävät jäykkyys, kaavamaisuus ja virkamiehet ja siksi Suomen uusyrittäjyys ei nouse muuten kuin perustamalla itse ensin "nakkikioski" ja myydä se ensimäinen "nakki" ja myös osata myydä se toinen "nakki". Se on pitkä tie, mutta sieltä monen menestys on lähtenyt.

Vero vai Viro?

Kreikan valtiontalous ja Microsoftin irtisanomiset hallitsevat uutistilaa. Keskusteluiden rivien välit kertovat verotuksen kipurajasta sekä tietotekniikan alan edelläkävijäyritysten syntymisestä. Maksammeko liikaa veroja? Miten tarjoamme toimeentuloa ja työtä työttömille?

Elä niin kuin saarnaat!

SDP on perinteisesti halunnut esiintyä suomalaisen työn puolestapuhujana. SDP lupaa vaaliohjelmassaan Suomeen runsaasti uusia työpaikkoja. Nyt on kuitenkin paljastunut, että vaaliohjelma on painatettu Virossa.

Kauppojen aukioloajat vapautettava!

Hypermarkettien aika saattaa olla ohi* kaupan alan rakenteellisen muutoksen ja verkkokaupan kasvun myötä. Muutos todennäköisesti edesauttaisi lähikauppojen uudelleen tulemista ja parantaisi mahdollisuuksiamme rakentaa järkevää kaupunkia. Nyt käsillä oleva muutos olisikin otollinen tilaisuus vapauttaa kauppojen aukiololainsäädäntöä ilman, että sillä olisi rajua vaikutusta lähikauppojen kilpailutilanteeseen.

Konkretiaa pienyrittäjien tukemiseen

Täytyy sanoa, että tällä hallituskaudella ei ole onnistuttu tekemään yrittäjyyteen kannustavia tai yrittäjyyden esteitä purkavia päätöksiä, oikeastaan taannoista yhteisöveron alennusta lukuun ottamatta. Kyseessä oleva päätös alensi yritysten voitoistaan maksamaa veroa, mikä ilahdutti pääasiassa isompia yrityksiä.  Toiminimien verotus sen sijaan on jopa kasvanut, kun pääomaverotusta samalla tiukennettiin. Seuraavaksi pitääkin keventää toiminimien verotusta samassa suhteessa, kuin mitä osakeyhtiöiden verotusta kevennettiin.

Onko yrittäjä yhteiskunnan sosiaalilainsuojaton

Yritystoiminta on elintärkeä moottori suomalaisessa yhteiskunnassa, sillä pääosa yhteiskuntamme hyvinvointirattaita pyörittävistä verotuloista on peräisin joko suoraan tai epäsuorasti yrityksiltä ja niissä työskenteleviltä ihmisiltä. Kuluvan vuosituhannen alusta asti valtaosa maamme uusista työpaikoista on syntynyt pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, samalla kun suuryrityksissä työskentelevien palkansaajien määrä on laskenut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä