Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuoden 2018 presidentinvaalit

Paavo presidentiksi

Äänestin Paavoa näissä presidentinvaaleissa. Mielestäni hän oli sopiva ehdokas ja samalla myös vaihtoehto Niinistön linjalle. Lisäksi Paavo on pitkäaikainen EU-meppi, josta on hyötyä hänen ajamassaan politiikassa.

Onko 75-vuotias jo liian vanha presidentin tehtäviin?

Suomessa ovat seuraavat presidentinvaalit vuoden 2018 alussa. Vaalien ensimmäinen kierros pidetään sunnuntaina 28.1.2018 ja tarvittaessa toinen kierros kaksi viikkoa myöhemmin 11.2.2018. Suomen uusi presidentti astuu virkaan maaliskuun alussa.

Seuraavat presidentinvaalit ja valittava uusi presidentti tulevat olemaan Suomelle erityisen merkitykselliset. Vaalit ovat tärkeimmät pitkään aikaan.

"Jokainen voi olla oman aikansa Paasikivi tai Kekkonen"?

Keskustan mahdollinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen aloittelee presidentinvaalikampanjaansa vuoden 2018 vaaleihin varsin hyvissä ajoin, jo ennen kuin häntä on edes  puolueen ehdokkaaksi nimetty. STT:n mukaan hän tarjoutuu osallistumaan perusteelliseen ulkopoliittisten seminaarien sarjaan ympäri maata.

"Koko kansan Nato"

"Koko kansan Nato" tulee olemaan turvallisuuspoliittinen linjani tulevissa vuoden 2018 tasavallan presidentinvaaleissa - 

ainakaan "Petri presidenttiehdokkaalta" ei siis tarvitse kysellä mitä mieltä hän on Natosta!

 

***

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!”

”Kokoomus on kapitalismin sossu!” 

”Demarit vie suomalaisen työn Kiinaan!” 

”Keskusta on maaseudun suuri latistus!” 

Siinäpä sitä on keksimiäni anti-sloganeita kolmelle vanhalle valtapuolueelle niiden touhuja viimeisen puolentoista vuoden aikana seuratessani – itse täysin politiikan ulkopuolelta tulleena. Kuten huomaat, se mitä kyseiset puolueet luulevat suurimmiksi vahvuuksikseen ei taida sitä enää vuonna 2016 ollakaan, jopa päinvastoin?

Miten se on mahdollista?

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen?

”Hakkapeliitat olivat ensimmäinen joukkotyyppi, joka käytti suomenhevosta taistelussa. Suomenhevosessa yhdistyvät kylmä- ja lämminverihevosten hyvät ominaisuudet; vaikka suomenhevonen ei ole yhtä nopea ja ketterä kuin lämminverihevoset, se on hyvin sitkeä eikä väsy helposti” (Wikipedia)

 

***

Olen päättänyt asioita pitkään pohdittuani seuraavaa.

Suomalaisen syvä inho

Yhteiskunnallisessa keskustelussa turvapaikanhakijoista, eurosta, markasta, EU:sta, Natosta tai Venäjästä, siis asioista joista suomipolitiikassa väännetään, ei useinkaan ole kyse varsinaisesti ko. asiasta – 

ennemminkin kyse on suomalaisen inhosta toista suomalaista kohtaan.

Kuka pystyy haastamaan presidentti Niinistön 2018?

Seuraavat presidentinvaalit käydään 2018 ja keskustelu potentiaalisista ehdokkaista käy vilkkaana. Yleisradion tänään julkaiseman presidenttikyselyn perusteella nykyinen presidentti Sauli Niinistö on suorastaan murskaavan ylivoimainen, mikäli hän päättää pyrkiä toiselle kaudelle. Vastanneista peräti 45 prosenttia tukee Niinistön uudelleenvalintaa, prosenttiluvut ovat hyvin samanlaiset kuin Tarja Halosella ennen vuoden 2006 presidentinvaaleja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä