Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Voitto

Naivismi-leninismi

Koska blogialustan kappalejako ei edelleenkään toimi, olen erottanut kappaleet toisistaan vinoviivoilla. /// "Vihreiden kansanedustaja Outi-Alanko Kahiluoto kertoo ajaneensa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa yhdessä muun opposition kanssa sitä, ettei voitontavoittelu olisi mahdollista sosiaali- ja terveyspalveluissa. /// 'Olemme äänestäneet tästä monesti viime vuoden aikana.

Investointipankki Goldman Sachs teki tilin Tanskassa

 

Vajaat neljä vuotta sitten Tanskan valtion pääsosin omistama energiayhtiö Dong tarvitsi lisää pääomaa. Kaksi tanskalaista eläkevakuutusyhtiötä ATP ja PFA pienellä osuudella sekä amerikkalainen jätti-investointipankki Goldman Sachs tulivat sijoittajiksi. Goldman Sachs osti 18% osakkeista 1.1 mrd. eurolla. Tuolloin poliitikot kävivät kiivaan keskustelun myydäkö ulkomaiselle sijoittajalle  vai ei , ja oliko kauppahinta liian alhainen. Silloinen vasemmistohallitus teki kuitenkin kaupat.

Piketty ja Rognlie - taloustiede haluaa yhä unohtaa rahan

Talouskriisinkin jälkeen luotetaan yhä sokeasti rahattomien mallien ennusteisiin. Ja yhä harvempi ymmärtää "pääomaa" - sen molempia merkityksiä.

MIT:n tohtoriopiskelija Matthew Rognlien kritiikki Thomas Pikettyn työstä on saanut osakseen paljon huomiota. Rognlien työ on ansiokkaan perusteellista ja myös tämän kaksi tärkeintä huomiota ovat varsin päteviä:

Tie pitkä - Voitto varma!

Se - mikä on ymmärrettävä heti ensimmäisenä on kahtalaista: meillä on edessä pitkä tie ja on väistämätöntä, että me tulemme tämän pitkän tien käytyämme voittamaan. Näin on, yhtäältä, koska vastapuoli on vahva ja toisaalta, koska meidän asiamme on oikea.

Totuus ei pala tulessakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä