Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän talouskriisi

Usko Venäjän romahtamiseen kasvaa

Suomessa on tahoja, joilla riittää uskoa Venäjään. Nämä tahot sijoittavat mm. suomalaisilta kuluttajilta hankkimiaan rahoja itänaapuriin. Venäjä painiskelee pakotteiden kurjistamassa maassaan valuutan loppumista vastaan. Koska se loppuu, riippuu tietenkin paljon öljyn maailmanmarkkinoiden hinnasta.

Onko Venäjä suurvalta, vai vain suuri valtio?

 

Neuvostoliiton romahduksen jälkeen, hetken aikaa tuntui kuin kylmä sota olisi lopullisesti ohi.  Talous- ja kulttuurisuhteet Venäjään kehittyivät suotuisasti.  Monet länsimaat vähensivät puolustusmenojaan.  Venäläisten elintasokin alkoi kohota.  Muutamat fiksuimmat rikastuivat vauhdilla, joka ei olisi ollut mahdollista edes USA:ssa. 

 

Entiset pääministerit auttamistoimissa Venäjällä

Venäjällä ollaan erittäin taitavia hyödyntämään tunnettuja ulkomaisia poliitikkoja erilaisten hankkeittensa edistämisessä. Suomalaiset näyttävät olevan erikoisen kysyttyjä, samoin saksalaiset.

Venäjän öljyrahastoista ei vielä ole varat loppumassa

Kirjoitin tälle sivulle 13.12.2015 blogikirjoituksen otsikolla ”Halpa öljy - onko Venäjälle käymässä kuten Neuvostoliitolle?”, joka löytyy täältä. Käsittelin kirjoituksessa Venäjän talouden tilannetta öljyn hinnan romahtaessa ja myös sitä, kuinka pitkälle lähinnä öljyn ja maakaasun viennin tuotoista kootut rahastot - reservirahasto ja kansallisen hyvinvoinnin rahasto - kestävät.

Yhdellä allekirjoituksella ja ilman YT-neuvotteluja

 

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on CNN –uutiskanavan mukaan irtisanonut  110 000 virkamiestä.

Venäjä-huomioita

Presidentti Putinin äskettäinen katoaminen julkisuudesta synnytti toinen toistaan hurjempia huhuja siitä, mitä Kremlin muurien sisällä oli oikein tapahtunut. Tuolloin väitettiin muun muassa, että Putinin mukana aiemmin aina seurannut ja ydinaseiden laukaisukoodeja kantava kenraalieversti Viktor Zolotov olisi kadonnut. Julkisuudessa esitettiin ’tietoja’ sekä miehen kuolemasta että hänen muuttamisestaan perheineen Hongkongiin.

Venäjän valuuttavaranto

Venäjän valuuttavaranto supistui vuonna 2014 yli 100 miljardilla eurolla eli lähes neljäsosalla 322 miljardiin euroon kertoi Venäjän keskuspankki keskiviikkona. Ruotsalaisen di.se:n mukaan valuuttavarannon supistuminen johtuu massiivisisita tukiostoista ruplan arvon tukemiseksi. Ruplan arvohan sukelsi vuonna 2014 lähes puolella.

Nykyajan Don Quijote ja hänen tuulimyllynsä

Miltä maailma näyttää presidentti Putinin eilisen tiedotustilaisuuden jälkeen? Oleellisin viesti on se, että maan hallitsijalla on syvästi harhainen kuva todellisuudesta ja että sikäläinen kleptokratia on valmis puolustamaan anastuksiaan tarvittaessa viimeiseen venäläiseen saakka. Tämä ei tietenkään lupaa mitään hyvää sen paremmin kansainväliselle tilanteelle kuin Venäjän taloudellekaan.

Onko Suomen talous sittenkin suurin turvallisuusuhkamme

Krimin miehityksen jälkeen laman koettelemassa Suomessa on noussut keskusteluun riippuvuutemme Venäjän taloudesta. Sanktiot vaikuttivat Euroopassa voimakkaasti Suomen talouteen, koska Venäjä on meille kolmanneksi tärkein vientimaa. Muutenkin Suomen vientivetoinen talous on altis kansainvälisille suhdanteille. Jokainen eurooppalainen taantuma vie meidät herkästi lamaan; tämän huomasimme 2007-2009  finanssikriisin aikana.

Venäjän talouskriisin suurimpia häviäjiä ovat oligarkit

Ruplan ja Moskovan pörssin syöksy ovat syöneet maan rikkaimpien omaisuudesta yksistään tällä viikolla yli 10 miljardia dollaria.

Taloussanomat on listannut joukon suurimpia häviäjiä. Joukossa ovat myös venäläis-suomalainen Gennadi Timtshenko ja suomalaisten hyvin tuntema Arkadi Rotenberg. Jotkut Taloussanomien listaamista ovat tämän vuoden aikana puolet tai jopa enemmän omaisuudestaan.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2014/12/17/kriisi-iskee-putinin-kave...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä