Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän pakotteet

Venäjän kanssa uskallettava neuvotella vastapakotteista

Eilen eduskunnassa käytiin debattikeskustelua opposition tekemästä välikysymyksestä maatalouden kriisistä. Keskustelussa käytiin aivan oikein läpi maatalouden ongelmia maataloustukien myöhästyneistä maksatuksista aina pankkirahoituksen hankaluuteen asti. Yksi keskeinen maatalouden ahdinkoon vaikuttava tekijä jäi vähälle huomiolle sekä ministerien vastauksia vaille – Venäjän elintarvikeviennin tyrehtyminen EU:n asettamien pakotteiden ja niistä johtuvien Venäjän vastapakotteiden vuoksi.

Kuinka Venäjä asennoituu USA:n kutsumuskohtaloon

… ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä?

 

(Helsingin Sanomat |1 välitti omin lisäkommentein Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuntoja nykymaailmasta, rooleista ja suurvaltapelistä – Neuvostoliiton hajottua Venäjän oli aloitettava miltei alusta, turvanaan vain maailman suurin pinta-ala ja vanhentuvat ydinaseet)

 

Tässä Suomelle uudistettu turvapaikkapolitiikka


Hallitus pyrkii hillitsemään parhaillaan Suomeen kohdistuvaa invaasiota perheenyhdistämisiä tiukentamalla. Joidenkin huolena näyttää olevan, että on aivan liian julmaa, kun perheenyhdistämistä voi hakea ilman toimeentuloehtoa ainoastaan kolmen kuukauden ajan myönteisen turvapaikkapäätöksen saamisesta. Eipä tule mieleen, että missä tapauksissa perheenyhdistämisen vireillepanoa täytyisi turvapaikanhakijan tästä pitkittää. On käsittämätöntä, että tällaisista kosmeettisista "tiukennuksista" vouhotetaan.

Venäjän pakotteet purkautumassa?

 

"Venäjän vastaiset pakotteet poistetaan ehkä jo tänä vuonna, Yhdysvaltain pakotepolitiikkaa koordinoiva Daniel Fried sanoi pitäessään puhetta American Universityssä Washingtonissa."

"Hänen mukaansa näyttää siltä, että Venäjä alkaa suhtautua tilanteeseen vakavammin ja toivoo Ukrainan kriisille diplomaattista ratkaisua, Amerikan ääni kertoo.

Suomalaisia liikemiehiä pakotelistoilla

Venäjä miehittää Krimin, minkä seurauksena USA asettaa pakotteita 

ja laittaa suomalaisia liikemiehiä karanteenilistoille.  

 

Kuulostaa tosi kummalliselta, mutta totta se vain on.

Suomen ulkoministeri sanoo että tämä ei ole Suomen asia.

Minä olen eri mieltä kuin ulkoministeri.

Minusta tämä on nimenomaan Suomen asia.

 

Ulkoministeri väittää että mitään ei ole tehtävissä.

Minä olen eri mieltä.

Jotain varmasti voidaan tehdä

ja jotain pitäisikin tehdä.

 

Ranska toimittaa sotalaivan Venäjälle?

Ranska tulkitsee EU:n Venäjäpakotteita omalla tavallaan. Ukrainan kriisistä huolimatta se on valmis toimittamaan Mistral-luokan helipopteritukialuksen Venäjälle. Venäläisen asevarustelukonsernin mukaan se on saanut kutsun helikoptetitukialus "Vladivostokin" luovustilaisuuteen 14.11.2014. Näin kertovat venäläiset uutistoimistot.

Ensimmäisen Venäjän tilaamista kahdesta tukialuksesta luovutettaisiin siis muutaman viikon kuluttua. Tämän vahvisti STX laivanrakennusyrityksen tiedottaja.

Mitä palvot?

Taloussanomien toimituspäällikkö kirjoitti puhuttelevan kolumnin lehdessään 2.8 otsikolla "Kun Venäjä-pakote alkoi polttaa lännen sormia". Hän vertauskuvin osoitti kuinka identtinen on tilanne, kun pistetään vertailuksi Suomi talvisodan aattona ja tämän hetken Ukrainan tilanne. Iso arvaamaton naapuri jyrää pienempien yli ja länsimaat seuraavat voimattomina vieressä.

EU lähti "soitellen sotaan".

Nyt maksamme kaikki  EU politikkojen diplomatian osaamattomuudesta Ukrainan kriisin hoidossa.

Me EU kansa tai oikeastaan valitsemamme politikot luulemme, että tämä sivistyksen, solidaarisuuden ja rauhan kehto, yhteinen Eurooppa ratkaisee kaikki ongelmat pelkällä olemassa olollaan.

Näinkö on?

Itsenäisenä Suomena olisimme pystyneet hoitamaan suhteemme rauhanomaisesti.

Vai olisimmeko?

Onko meidänkin  uusi  politikkopolvi jättänyt diplomatiakoulutuksen väliin?

 

Timo Soinin EU kumppani Cameron kovalla Venäjä linjalla

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin EU:n kumppani ja Englannin pääministeri David Cameron vaatii kovia pakotteita Venäjälle. Nykyiset pakotteet eivät riitä, vaan tarvitaan järeitä toimia Venäjää vastaan -mesuaa pääministeri.

Brittien kannalta Cameron voi esiintyä niin kuin esiintyy, koska maa on kaukana Venäjästä ja taloudelliset suhteet Venäjään ovat vähäiset. Ainoastaan Venäjän oligarkit valvovat Lontoossa kansalta ryöstämiään rahoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä