Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhushoito

Hoitaja on kokonaisluku - Mutta onko Orpo desimaali?

Kun tarpeeksi kauas todellisuudesta kapuaa niin ei ymmärrä todellisuutta kokonaislukuina vaan desimaaleina, eikä puheena olevaa asiaa lainkaan. Näin on käynyt Petteri Orpolle ja kokoomukselle, jonka mielestä ihminen ei ole desimaali.

Eikä ihminen totta vieköön ole desimaali, olkoonpa hän sitten hoivalaitokset hoitaja tai hoivattava. Ihminen on aina kokonaisluku. Vai onko sittenkään? Onko Petteri Orpo jollain tasolla mahdollisesti vain 0,7?

Entä kun hyvät hoitopaikat ovat jo täynnä

Hoitopaikan valinnanvapaus — toteutettuna vaikkapa palvelusetelillä tms. — eihän se mitenkään takaa, että pääsee hyvään hoitoon. Kyllähän hyvistä paikoista sana kiirii ja ne täyttyvät nopeasti ensimmäisinä. Miten silloin pystyy vaikuttamaan hoitopaikkaa vaihtamalla, kun parempaa ei ole tarjolla? Vanhana kun ei ole aikaa odoteltavaksi. 

Tämä on aina mietityttänyt, kun valinnanvapaudella perustellaan asioiden muuttuvan paremmiksi.

Esperi Care antaa esimakua soten vaikutuksista

Esperi Caren tapaus kertoo vanhusten hoidon laiminlyönneistä murheellista kieltä. Huonon hoidon huipentumana yksi vanhus kuoli hoitovirheen johdosta. Kuka tietää, onko näitä tapahtunut aikaisemminkin, mutta jäänyt huomaamatta? Hoito on tämän yritysten laitoksissa ollut heikkolaatuista, ja vanhukset voivat huonosti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä