Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ukraina USA Venäjä ydinaseet

Hajoaako EU Trumpin ja Putinin jalkoihin?

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut kasvattavansa maansa sotilasmenoja ja panostavansa ydinasearsenaalin vahvistamiseen. Tätä tietysti kauhistellaan. Onhan Trumpin kerrottu olevan arvaamaton, hullu, rasisti, fasisti. Samanlaiseksi on leimattu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Nyt mua hävettää olla suomalainen

Minä en ole ikinä äänestänyt mitään nykyisistä kolmesta hallituspuolueesta. Ne kaikki ovat hyvin kaukana minun ideologiastani (olen libertaari). Mutta kun Sipilä nimitti uuden hallituksensa, niin oletin että he toteuttaisivat joitain leikkauksia mutta muuten toteuttaisivat edes kohtuullista politiikkaa. Tämä ei ole kovin suuri haaste, koska jos nyt jotkut tyhmyydet jätetään laskuista, niin Suomen ulkopolitiikka on usein ollut kohtuullisen järkevää. Kävikin ilmi, että kolmen ässän hallitus on jättänyt rationaalisuuden ideologian alle päätöksenteossa. Ja voin selittää tästä tarkemmin.

Venäjän irtiotto ydinasein

Suomessa käydään keskustelua Venäjän toimenpiteistä ja tavoitteista sekä arvuutellaan, mitä tapahtuu mahdollisesti seuraavaksi. Valitettavasti keskustelu rakentuu usein suht pienen ikkunan läpi tarkastellun näkymän perusteella. Ikäänkin Suomi olisi maailmannapa sekä siten, että joko ollaan Venäjää vastaan tai Venäjän puolella.

Uhkakuvat pahenevat

Krimin ja Ukrainan kriisiin ovat tulleet mukaan myös ydinaseet. Tiedotusvälineet eivät ole kovin paljon korostaneet ulkoministeri Kerrylle tammikuussa osoitettua kahden republikaanipuolueen kongressiedustajan kirjettä, jossa nämä vaativat lisäämään Itä-Eurooppaan ydinaseita sekä lentokoneita, joissa voidaan käyttää sekä tavanomaisia että ydinaseita (dual-use).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä