Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työsuhde

Määräaikaiset työsuhteet ruotuun yksinkertaisella tavalla

 Työmarkkinoilla tapahtuu liikehdintää hallituksen toimien johdosta, joka voi aiheuttaa merkittäviä tappioita Suomelle ja työmarkkinaosapuolten välien tulehtumista. Kun en ole enää aktiivinen osapuoli työmarkkinoilla, niin täältä laatikon ulkopuolelta annan yhden simppelin ehdotuksen.

Eriarvoinen irtisanomismenettely ei ole pienen yrityksen etu

 

Puhutaan pieniä työnantajia suosivasta lakiesityksestä, kun väkisin ajetaan eriarvoisia irtisanomismenettelyjä pienille ja suurille yrityksille. Nytkään irtisanominen ei ole ongelmallista etenkään koeaikana, eikä se vaikeaa ole myöhemminkään, jos on syy irtisanomiselle.

Käännetäänpä nyt tämänkin kolikon toinen puoli tarkasteluun ja yritetään nähdä, onko haitat suuremmat, kuin olematon hyöty. Työnhakijan näkökulmasta se on varmasti selvää, että enemmän ne työpaikat kiinnostaa, missä on parempi irtisanomissuoja.

Porin Jazzin poispotkitun Ruotsalan mielipidekö syrjivä, syrjivää vain potkut!

Porin Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan työsopimus purettiin reilu viikko sitten ennen kuin hän oli edes ehtinyt aloittaa tehtävässään. Porin Jazz lammasteli ja purki Ruotsalan työsuhteen sosiaalisen median ja muutaman julkkiksen Jazzien boikottipäätöksen paineessa.

Kymmenkunta vuotta sitten vuonna 2008 elettiin hyvin samanlaisissa tunnelmissa. Lapin kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde purettiin ennen kuin hän ehti aloittaa työssään. Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin tapaus Korhoseen.

Luoko nollatuntisopimus työpaikkoja?

Nollatyösopimukset kieltävä kansalaisaloite herätti eilen keskustelua eduskunnassa. Nollatuntisopimukset ovat joissain tilanteissa täysin kohtuuttomia. Sopimus voi käytännössä sitoa työntekijän olemaan tyhjän panttina. Työtä ei tarjota riittävästi, mutta on kuitenkin elettävä jatkuvasti sitoutuneena ottamaan työtä vastaan.

Työsuhde ilman työtä

Jos sinulla on nollatyösopimus, et välttämättä tiedä montako tuntia sinulla on seuraavalla työvuorolistalla töitä. Nollatyösopimuksille on yhteistä työaikaa ja työntekoa koskevien ehtojen väljyys ja joustavuus. 

Tällaiset sopimukset voivat olla hyödyllisiä työnantajille, koska ne tuovat joustoa. Sopimus jättää kuitenkin työntekijän ilman suojaa ja tuo ongelmia muun muassa siinä milloin työntekijä katsotaan tulevan työttömäksi. Vaikka työtunteja ei tarjottaisi, on työsopimus kuitenkin yhä voimassa ja sen purkamisesta voi joutua karenssiin. 

Kolme pointtia Yleisestä työttömyyskassasta eroamiseen

Arvoisa yleisen työttömyyskassan jäsen, kerron sinulle kolme syytä erota YTK:sta ja liittyä oman alan ammattiliittoon. Pyrin kertomaan sinulle syyt suoraan ja rehellisesti.

1. Edunvalvonta

YTK on pelkkä työttömyyskassa, kun ammattiliitot valvovat työntekijöiden etuja laajasti. YTK:n jäsen maksaa pelkästään työttömyysturvasta, eli he eivät puolusta suomalaisia työpaikkoja, vaan maksavat vain ansiosidonnaista työttömyyden kohdatessa.

Hoitajien suut tukkoon!

Suomen useassa kunnassa hoitohenkilökuntaa on käsketty pysymään vaiti heidän työssään havaitsemista epäkohdista.

Pitääkö töissä tehdä töitä?

Sain mainoksen koulutuksesta, jonka aiheena on ”työn tekeminen työajalla”. Koulutuksessa keskitytään työantajan oikeuksiin valvoa työntekijän ajankäyttöä sekä mahdollisuuksia päättää työsuhde tarvittaessa.

Esitteen mukaan joillain työntekijöillä  kuluu toistuvasti merkittävä osa työajasta tupakkatauoilla ja työhön liittymättömien omien harrasteiden kuten sosiaalisen median parissa. Työnantajilla on kuitenkin palkanmaksun vastineeksi oikeus vaatia työn tekemistä työajalla. Tämä asia vaan ei tunnu olevan selvä kaikille työntekijöille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä