Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työministeriö

Lyhyet työjaksot, onni vai kirous

 

Tämä nyt ei ole kirjoitettu millään älkää menkö työttömät töihin tarkoituksella, vaan lähinnä päättäjäherrojen iloksi ja tiedoksi, että ei se helppoa ole työttömällä, vaikka hetkeksi välillä töihin pääsisikin. Siinä sitten voi vertailla tuota elintason erilaisuutta ministerit ja Vartiainenkin rentoutuessaan viinilasin ääressä klassisen musiikin soidessa.

Työllisyys kohenee vauhdilla

Vuosi 2014

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 77 966 työtöntä työnhakijaa kokoaikaisesti lomautetut mukaan lukien. Edelliseen kuukauteen verrattuna työttömien määrä lisääntyi 600 henkilöllä. Vuoden aikana eli toukokuusta 2013 toukokuuhun 2014 työttömien määrä lisääntyi 12 177 henkilöllä (18,5 %). Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudenmaan ELY-keskuksen alueella toukokuussa 9,5 %.

Vuosi 2015

Työllistämisen ongelmia mol.fi

Aloitin työurani rakennusalalla jo 15 vuotiaana ja 29 vuotiaana laitoin Kirvestyö Roivas toiminimen pystyyn ja sittemmin opiskellut itseni Insinööriksi. Koulussa havaitsin uuden tavan toimia yrittäjämäisesti laskutusfirman kautta ja pian kilpailutinkin eri tarjoajat sekä laitoin toiminimen jäihin jatkaen markkinointinimen kera. Ainoa ero toiminnassa on, että viimein ennakkoverot ja alvit sekä vakuutusmaksut jne. eivät stressaa antaen mahdollisuuden keskittyä vain töiden tekemiseen.

Sitten tuli isompi urakka ja laitoin mol.fi palveluun ilmoituksen: Palkkaan useita kirvesmiehiä.

TEM ja Lindström ampuvat kovilla - 100% provisiopalkka ei syy kieltäytyä työstä

Ihmiset kääntyvät juridisissa asioissa puoleeni satunnaisen säännöllisesti, vaikka varsinainen juristi en koulutukseltani ole vaan insinööri :)

 

Työministerit kautta aikojen

Työministeriö tulee lakkauttaa ja siirtää ne hommat vaikka sosiaaliministeriöön ja Temmiin.

 

Työministerit ovat olleet koko ajan pelkkiä nollia. Työpaikkoihin ei heidän toimillaan ole ollut mitään vaikutusta. Heidän tehtäväkseen on jäänytkin tempputyöllistäminen ja harjanostajaistyyliset tupaillat puhujan ominaisuudessa.

Työttömyys 16 % - mi on tuo soma maakunta?

Ihanaa, Keski-Suomen päättäjät, ihanaa!  Uutisarvoa on sillä, että olette innovoineet "huippuosaajien" maakunnassa, kuten sitä sanotte. Tehän huippuosaajia olette, vai kuinka?

  • Akateeminen työttömyys kasvoi neljänneksellä, yleinen työttömyys 2300 hengellä. Työttömyysaste on 16 %.

Ansiostanne työttömät akateemiset ovat nousussa maan huipulle - ehkä kaupungin kuuluisan laskumäen kiireelle. Sinne mistä on vain yksi suunta: iloisesti alas. Sinne minne heidät tuuppaatte. Ansiostanne Jyväskylän linja on jyrkästi laskeva.

Työmarkkinat: Tätäkään ei pitäisi sanoa

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) kohautti eilisillä puheilla todetessaan, että Suomessa vallitsee asennevamma ulkomaalaisia kohtaan. Hänen mukaansa rima kielitaidon suhteen pidetään aivan liian korkealla ja se sulkee huomattavan osan Suomessa asuvista ulkomaalaisista työmarkkinoiden ulkopuolelle. Ihalainen näkee, että vähemmälläkin osaamisella pärjäisi monissa ammateissa, mutta hän ei lähde erikseen määrittelemään sitä, mitä nämä ammatit oikein ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä