Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoimalan melu

Oikeusistuin tunnistaa tuulivoimamelun ja mahdollisten sairauksien yhteyden

Australialainen oikeusistuin on yhdistänyt tuulivoimalasta lähtevän matalataajuisen melun ja mahdollisen sairauden ilmenemisen ihmisillä.

Tietyissä olosuhteissa tuulivoimalasta lähtevä matalataajuinen melu voi olla niin häiritsevää, että sillä voi olla haitallista vaikutusta ihmisen sisäkorvaan. Nukkumisvaikeudet aiheuttavat verenpaineen nousua ja sydän- ja verisuonisairaudet saattavat olla seurausta tästä matalataajuisesta melusta. Kaikki ihmiset eivät sairastu ja kaikista tuulivoimaloista ei aiheudu näitä haittoja kun asioita on lähemmin tarkasteltu Australiassa.

Uusiutuva energia ja kestävä kehitys

Ihmisen toiminta ympäristön suhteen mielletään normaalisti kompromissien teoksi ympäröivän luonnon ja ihmisen toimintojen välillä. Sitä varten on perustettu erityinen kunnan kaavoitustoimi, jossa näitä asioita puntaroidaan kestävän kehityksen periaatteiden ja ihmisen viihtyvyyden kautta. Kunnalla on monopoliasema kaavoituksen osalta. Kaavoituksessa hyvin onnistuneet kunnat kilpailevat kunnalle verotuloja tuovista asukkaista. Terveellinen, turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö on kuntalaisille ensisijainen asia.

 

Järjestäytynyt rikollisuus ulottanut lonkeronsa uusiutuvaan energiaan

Järjestäytynyt rikollisuus on levittänyt lonkeronsa uusiutuvalle energialle maksettavien avokätisen  syöttötariffin houkuttelemana Suomeenkin? 

Onko Suomi oikeusvaltio

Peittoonkorven tuulivoimalat Porissa aiheuttavat vakavan haitan ympäristölle ja lähellä asuvien ihmisten terveydelle, siitä on nyt laajasti yksimielisyyttä! Työterveyslaitoksella ei olla vakuuttuneita asiasta, "Tuulivoiman infraäänipelolle ei ole tieteellistä pohjaa" kirjoittaa Työterveyslaitoksen tutkija.

Tuulivoimayhtiöt rakentavat ilman rakennuslupaa

Kuulin Yle Satakunta radiosta Porin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemen (vihr) haastattelun, hän vetosi siihen että jos tuulivoimaloita ei saisi rakentaa lähelle asutusta niin homma laajenisi koskemaan kaikkea muutakin rakentamista josta aiheutuisi ääntä.

http://yle.fi/uutiset/poliitikot_rajoittaisivat_tuulivoimarakentamista_p...

Kilpailulaki ja tuulivoiman syöttötariffi ristiriidassa

 Kilpailulaki 948/2011

"Tämän lain tarkoituksena on terveen ja toimivan taloudellisen kilpailun turvaaminen vahingollisilta kilpailunrajoituksilta."

"Tätä lakia sovellettaessa on erityisesti otettava huomioon markkinoiden toimintaedellytysten ja elinkeinon harjoittamisen vapauden suojaaminen niin, että myös asiakkaat ja kuluttajat hyötyvät kilpailusta."

STY ja TEM yrittävät ohittaa asiantuntemuksen ulkomelu-asetuksessa

STY ja TEM ovat nyt jättäneet eriävän mielipiteensä tuulivoimaloiden ulkomelu-asetusta koskevaan ehdotukseen.Tilanne on nyt ajautunut pattitilanteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä