Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talin golfkenttä

Tiheää asumista luonnonläheisyydestä tinkimättä

HS tänään 27.7.2016: Helsingin kaavoittaja: ”Jonnekinmuualle ei ole paikka” – jos kaikista viheralueista pidetään kiinni, pöhinää ei synny

Kirjoituksen mukaan riittävä asuntorakentaminen laskee asumisen hintaa, ja suurempi asukastiheys luo "pöhinää", eli selkokielellä palveluita ja työpaikkoja. Näin on, mutta kirjoituksen otsikko antaa viestin, että jos haluamme nämä hyödyt, viheralueille on pakko rakentaa.

Poliitikoilla paha sopimussokeus

Talin golfkentästä saa halutessaan suurta draamaa. Sen käyttö nousee yhä uudelleen esiin milloin miltäkin kantilta. Uusin avaus alueen käyttöön oli Sami Muttilaisen valtuustoaloite alueen osittaisesta rakentamisesta, joka läpäisi kaupunkisuunnittelulautakunnan keltaisilla valoilla ja saapui sitten heti meille liikuntalautakuntaan.

Helsingin liikuntalautakunta 6.2. 2014 - Talin golfkentän toiveuusinta.

Lautakunnan asialista tulee nyt vähän myöhään, anteeksi. Eilen illalla syväkyykky Maunulan liikuntahallin kuntosalilla vei voiton esityslistan tutkimisesta. Välillä on ihan kiva harrastaa liikuntaa liikuntapolitiikan ja urheiluseuratoiminnan ohella.

Talin golfkenttä taas vasemmiston hampaissa

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalla on tiistaina 4. helmikuuta lausunnon antaminen alooitteeseen Talin golfkentän muuttamisesta asuinkäyttöön. Valtuustoaloite Talin rakentamisesta tuli valtuustosalin vasemmalta laidalta.

Käydyissä keskusteluissa moni Helsingin vasemman laidan kulkija on ilmiselvästi nähnyt golfkentän herkullisena poliittisena käsikassarana. Golf symbolisoi monelle heistä ilmeisesti ”porvarillista liikuntamuotoa” ja raharikkaiden lajia, mikä ei tosin ole fakta tämän päivän Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä