Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupolvi

Haluan tulevaisuuden

Haluan tulevaisuuden #NytOnPakko

Puhumme paljon ilmastonmuutoksesta. Käsissämme on kuitenkin ilmastokatastrofi. Tämä on suurin haasteemme, johon joudumme vastaamaan. Haaste, joka vaatii jokaiselta konkreettisia ilmastotekoja. Meidän on muutettava elämäntapaamme perustavanlaatuisesti. Samalla on muutettava kokonaisvaltaisesti yhteiskunnan toimintaa, sillä #NytOnPakko toimia.

 

Perintöoikeus yli sukupolven - verokevennys leskelle ja alaikäisille

 

Suomalaisten eliniän odote on nyt noin 81 vuotta.  Hyvätuloiset ja varakkaat elävät keskimäärin hieman pitempään kuin heikommassa taloudellisessa asemassa olevat.

Parisuhde solmitaan ja lapset hankitaan pääosin 28-35 vuotiaina.  Hajonta tietysti on suurempi.

Kumpi on viisaampi muna vai kana?

Minua on aina häirinnyt jokaisen sukupolven ylenkatsovan kaikkitietävä asenne edellisiä sukupolvia ja niiden saavutuksia kohtaan. Nuoremmat useimmiten kuvittelevat, viimeistään opintonsa suoritettuaan, olevansa fiksumpia kuin vanhempansa. Harhaluuloa ruokkii korkeampi tai ainakin näennäisesti korkeampi keskimääräinen koulutustaso. Lisäksi teknologian kehitys on omiaan antamaan vauhtia tämän harhaisen hologrammiin syntyyn. Kuitenkin jokaisen ajan teknologia, resurssit ja maailmantilanne ovat olleet ja tulevat myös olemaan erilaisia. Samoin on tarvittavien taitojen kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä