Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Satelliittivalvonta

Vapaaehtoinen malli tienkäyttömaksuihin

Liikenne- ja viestintäministeriö, LVM, on kaivanut jälleen naftaliinista autojen pakollisen satelliittiseurannan. Koska ilmeisesti tuo ajatus ei ota kuollakseen, ajattelinkin ehdottaa omaa vaihtoehtoista ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa mallia ruuhkamaksujen ja tienkäyttömaksujen keräämiseen. Tämä siis sillä olettamalla että on aivan välttämätöntä kerätä tuollaisia maksuja, sillä en ole niiden tarpeellisuudestakaan samaa mieltä.

Matkalla ojasta allikkoon, ministeri Virkkunen?

Viikko sitten ministeri Virkkunen lausui, ettei halua uuden kilometriveron tuovan autoilijoille alueellisesti kohdennettuja maksuja, kuten ns. pääkaupunkiseudun ruuhkamaksua. Virkkunen piti myös tärkeänä ettei uudistus nosta liikenteen kokonaisverorasitusta. (1) Tästä jälkimmäisestä asiasta olen erittäin painokkaasti samaa mieltä.

Yksityisyys on ihmisoikeus ja verovarojen tehokas käyttö velvollisuus

Uusi liikenneministeri Henna Virkkunen aloitti tehtävässään, ja hänellä olisi mahdollisuus puhaltaa satelliittivalvontahankepeli poikki. Hankkeita maassamme piisaa ihan riittämiin. Liikenneministeriön puolella on monia muita tärkeimpiä hankkeita, joihin tulee keskittyä, lähtien siitä, miten maamme tiet pysyvät kunnossa ja raideyhteyksiä parannetaan. Vähäiset rahat kannattaa käyttää lisäarvoa tuoviin hankkeisiin, ei uusia kustannuksia tuoviin autoilijoita kiusaaviin uutuuksiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä