Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähkösavuke

Lainsäädännön harha-askelia, Osa 1

Uusi tupakkalaki nyt sitten tulee voimaan maanantaina. Ja siinä onkin painittavaa, tulkittavaa, selitettävää ja selvitettävää. Noin vuoden verran nyt on tuon lain sisältö ollut julkinen, eikä se ole oikeastaan olennaisesti muuttunut, huolimatta useista yrityksistä korjata sen ilmiselviä virheitä ja perusteita.

Suomen sota haittojen vähentämistä vastaan

Suomen uusi tupakkalaki on tulossa voimaan 15.08. ja suurella ihmetyksellä sekä inhollakin seuraan vierestä, kun Suomen valtio tahallaan heittää hukkaan mahdollisuuden suureen kansanterveyden voittoon ja samalla polkee aikuisten ihmisten mahdollisuutta tehdä informoituja päätöksiä rinnastamalla matalan riskin tuotteet kaikkein haitallisimpaan vaihtoehtoon.

Adressi vaatii sähkösavukkeita säädeltävän niiden todellisen riskin mukaisesti

Perustin adressin, joka vaatii, että sähkösavukkeita säädeltäisiin niiden todellisten riskien mukaisesti. Miksi perustin adressin, joita ei ole kautta historian noteerattu kovinkaan vahvasti ja todellinen vaikutus on ollut pieni?

Sähkösavuke, sen toimintaperiaate ja terveyskysymykset ovat täysin vieraita ihmisille, jolla ei ole koskaan ollut tarvetta tutustua sähkösavukkeeseen. Heidän mielipiteensä ja tietonsa sähkösavukkeesta nojaavat pelkästään keltaisen median sensaationhakuisten uutisten varassa.

Sähkösavuketta kokeilleet nuoret kokeilevat todennäköisemmin myös tupakkaa

Nuorten tupakointi on edelleen iso ongelma, sillä lähes viidennes 16-18 vuotiaista nuorista polttaa tupakkaa päivittäin ja uhkaa kaataa koko Savuton Suomi 2030 -hankkeen.

Miksi sähkösavuketta tulisi säädellä?

Sähkösavuke on iso kiistelyn aihe ympäri maailmaa. Onko se uhka vai mahdollisuus, onko se hyvä vai paha.

Viimeinen naula tupakoitsijalle jo valmiiksi varattuun arkkuun.

Sain inspiraation kirjoittamiseen tuttavaltani, joka jakoi facebook -seinällään viestin. Viestin, jonka jokaiseen lauseeseen voin yhtyä sataprosenttisesti.

Kielletään turvavyöt ja turvatyynyt

“Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan autoilun seurauksena Suomessa loukkaantuu yli 5000 ihmistä ja kuolemia on vuosittain yli 200. Trafi ehdottaakin, että autoissa ei saisi olla mitään haittoja vähentäviä turvallisuusominaisuuksia, kuten turvatyynyjä tai turvavyötä. Trafin mukaan näin autoilua saataisiin vähennettyä ja sen aiheuttamia valtiollisia kuluja pienennettyä sekä ihmisten loukkaantumisia saataisiin vähennettyä.

Piiperrystä ja kiusantekoa ranskalaisittain

Minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Suomen sosiaali- ja terveyssektori omine ministeriöineen (tai Terveyden ja hyysä..., anteeksi, hyvinvoinnin laitos THL) ottaisi jo aivan lähitulevaisuudessa oppia toisen EU-maa Ranskan tuoreimmista "tupakointipoliittisista" linjauksista. Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä.

Sähkösavukkeet verolle

Tänään vietetään WHO:n johdolla kansainvälistä tupakoinnin vastaista päivää. Lehtien verkkosivuilla en ole huomannut aiheesta muita kirjoituksia kuin TS:n Terveysjärjestöt vaativat sähkösavukkeita verolle. WHO:n kampanjassa tämän vuoden teemana on tupakan verotuksen korottaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä