Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pätkätyö

Pätkätyöläisenä kohti tulevaa

Kaupan liiton mukaan 70 prosenttia vähittäiskaupan myyjistä on joutunut tyytymään pysyvään osa-aikatyöhön. Suurissa marketeissa tämä luku hipoo jo 80 prosenttia. Vajaan työviikon teettäminen onkin kaupan alalla pikemminkin normaali käytäntö. Työnantajat välttyvät maksamasta esimerkiksi pekkaspäiviä. Se on huomattava säästö, kun lasketaan mukaan myös huikean korkeat palkan sivukulut.

Työn tulevaisuus?

HSTV:ssä keskusteltiin eilen illalla työn tulevaisuudesta. Erityisesti puheena oli keikkataloudeksi ja alustakapitalismiksi nimitetty ilmiö, jossa yritys toimii markkinapaikkana työlle sen sijaan, että toimisi työnantajana.

MAAILMANRAUHAN SOPIMISTA JA YHTEISKUNTASOPIMUSTA

MARA ON MAAMME PARHAITA PUOLUSTUSVOIMIA  http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/ahtisaari-tapasi-putinin/ar-BBiSInN?ocid=oa-DMtenreasons  Mitäpä tosi maanpuolustus muutakaan on kuin aktiivista rauhantyötä rajojemme ulkopuolella ennaltaehkäisten  sodan uhkaa.

 

ETSI ALLAHIA - LÖYSI JEESUKSEN  http://uutismaailma.com/etsin-allahia-loysin-jeesuksen-kirja-muslimi-kaa...

Riittäisikö 8 vuotta sinulle?

Helsingin Sanomien pääkirjoitus "Aika alkaa olla kypsä vaalitavan muutokselle" (4.4.2015, http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1428030800576) oli tervetullut tuulahdus tärkeään asiaan, eli mihin suuntaan demokratiaa pitäisi kehittää.

Vaikka listavaalit olisivat yksi tapa toteuttaa äänestäjien oikeusturvaa antaen vielä suuremman vallan ammattipoliitikoille, henkilökohtaisesti kannatan päinvastaista suuntaa.

Tohtorin työnäkymät pitkäaikaistyöttömän ja huippututkijan välillä

Tohtorien työllisyys nousi jälleen viime syksynä hetkeksi vilkkaan keskustelun kohteeksi. Debatti on hyväksi, silloin, kun sitä seuraa ongelmiin tarttuminen ja asioiden eteenpäin vieminen. Tehtävää riittää, sillä viime viikolla tulleiden tilastojen mukaan yliopistojemme tohtorituotannossa tehtiin vuonna 2014 uusi ennätys, peräti 1 860 uutta tutkintoa. Mitalin toinen puoli on tohtorityöttömyyden ennätys: 886 työtöntä tohtoria.    

Vakiduuni on järkeenkäypä unelma myös nykysuomalaiselle

Käydessäni 1990-luvun laman aikana lukiota Helsingissä opettajat rohkaisivat meitä, että sitten, kun olemme koulumme käyneet, tulevaisuuden Suomessa ei tule olemaan puutetta työpaikoista. Vaikka tuolloin Suomessa oli suurtyöttömyys, uskottiin, että viimeistään siinä vaiheessa, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, työtä riittää kaikille.  Päätelmä oli johdonmukainen ja myös monien asiantuntijoiden mielestä todennäköinen tulevaisuuden näkymä.

Nollatuntisopimukset kiellettävä!

Nollatuntisopimukset ovat työsopimuksia, joissa viikoittaisen työajan alarajaksi kirjataan nolla tuntia viikossa. Jos tämmöisen työsopimuksen allekirjoittaa, niin työnantajalla ei ole mitään velvoitetta tarjota työntekijälle töitä joka viikko, tai edes joka kuukausi. Työntekijällä säilyy silti velvollisuus tulla heti töihin, kun kutsu käy. Jos työntekijä haluaa irtisanoutua tämmöisestä työsuhteesta, niin hänelle tulee 90 päivän karenssi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä