Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Päätoimittajien julkilausuma

Seisooko Alma Media ja päätoimittaja Huusko päätoimittajien julkilausuman takana

”Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.”

Hoi toimittajat, olette ihmisiä

Jokaisesta maamme vastuullisesta mediasta on tänään saanut lukea päätoimittajien kannanoton toimittajien oikeusturvasta. Vetoomus on hyvä lukea ja sangen pätevä, mutta se syyllistyy samalla hyvin epätoivottavaan muurien rakentamiseen. Katsonpa asiaa kahdelta kantilta.

Kaipaisin ns. luotettavan median toimittajien avointa keskustelua

Suomen valtamedian päätoimittajat julkaisivat viime keväänä yhteisen kirjoituksen ”valemediaa” vastaan ja tukien omia mediajulkaisujaan.

Suomessa, lehdistövapauden kehdossa, ei voi olla niin, että päätoimittajat sanelevat omassa ”päätoimittajien kerhossaan” uutisten sisällön. Se ei ole mediavapautta.

Olen nyt yli puolivuotta odottanut Suomen eri medioiden toimittajilta omaa riippumatonta julkilausumaa, että miten vapaasti Te saatte käyttää omaa ammattitaitoanne kirjoittaa ja julkaista omia näkemyksiänne?

MV-lehti uutisoi MOT-ohjelmasta ja Luotettava media vaikenee?

YLE:n ohjelma MOT-pankkivangit, 13.6.2016,  toi esille jo yli kaksikymmentä vuotta jatkuneen velallisten ahdingon ja epäoikeudenmukaisen kohtelun tuomioistuimissa. Ohjelma oli toteutettu todella ammattitaidolla ja selkeästi. Pankit toimivat tänäkin päivänä vastoin ”Hyvää pankkitapaa” ja tuomioistuimet tukevat sitä lainvastaista toimintaa.

Suomessa on lainsäädännön periaatteet, joiden täytyisi suojella velallista

Luotettavasta mediasta

Mitä taannoisesta päätoimittajien julkilausumasta pitäisi ajatella? Se on lanseerattu milloin valemedian vastaiseksi, milloin omien toimittajien suojelemiseksi, mitkä ovat ihan relevantteja syitä tällaiseen julkaisuun. Sitten tulee mutta, ja kun asiaa kaivaa syvemmältä, se mutta kasvaa yhä suuremmaksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä