Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lahjavero

Verotirkistelyn viikko

Nyt on jälleen verotietojen tirkistelyn viikko. En tahdo sanoa, etteikö se olisi hyvä asia, että verotiedot ovat julkisia ja kaikkien nähtävissä.

Perintövero (taas) populistien hampaissa

Perintövero puhuttaa jälleen. Vuodenvaihteessa 2017 ensimmäisen veroluokan (puoliso, lapset) ylin veroasteikko laskee 20 prosentista 19 prosenttiin. Saman veroluokan lahjavero laskee 17 prosenttiin. Muutos on lähinnä kosmeettinen, mikäli asiaa katsotaan pitkällä aikavälillä. Vuonna 2009 yli veroprosentti samassa veroluokassa oli 13. Sitä on korotettu järjestelmällisesti muun muassa lisäämällä kaksi uutta tuloluokkaa 2012 ja 2013.

Perinnönjako on antajan oikeus

Toimittaja Mikko Puttonen kirjoittaa tänään Helsingin Sanomissa kolumnissaan ”Sadan prosentin perintövero tasaisi pelimerkit” lasten oikeudesta periä vanhempansa. Puttonen argumentoi aivan oikein, ettei tällaista lähtökohtaista oikeutta ole, ja että perintö on harvoin ansaittua rahaa.

Perintövero on jo lähtökohtaisesti väärin

Mitä yhteistä on Ruotsilla, Norjalla, Virolla ja Venäjällä? Ensinnäkin ne ovat Suomen lähinaapureita. Toiseksi niissä ei ole lahja- ja perintöveroa. Tänään uutisoitiin laajasti siitä, että yksi Suomen rikkaimmista miehistä Björn Walhroos on siirtänyt kirjansa Ruotsiin. Syynä on se, että Ruotsissa ei ole käytössä perintöveroa.

Perintövero rankaisee perheyrittäjiä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä