Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimin kriisi

Donald Trump presidentti heikoimmasta päästä ja Venäjä-asenne?

Donald Trump on alkanut perua lupauksiaan. Tästä merkkinä on, että Trump on alkanut esittää realistisia näkökantoja Venäjästä ja Krimin tilanteesta? Hän on odottamatta loukannut Venäjää väittämällä, ettei Venäjällä ainakaan ole oikeutta omia Krimiä itselle. Hankittuaan ensin pelkurimaisen Yhdysvaltojen arkkiviholliset myötäilijän tai maanpettäjän kyseenalaisen maineen Trump joutuu puhdistautuakseen tästä olemaan poikkeuksellisen peräänantamaton Venäjää kohtaan.

Ukrainan kriisin oikeudelliset ulottuvuudet

Ruotsin ja Venäjän edustajien välillä on ollut sanaharkkaa siitä, miten Ukrainan ja Krimin tapahtumiin pitäisi kansainvälisen oikeuden mukaan suhtautua. Osapuolet eivät esitä mitään uutta.

Ruotsin kanta vastaa YK:n yleiskokouksen ja Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen päätöksiä. Se ei sinänsä tarkoita, että kanta olisi oikea.

Suomalaisia liikemiehiä pakotelistoilla

Venäjä miehittää Krimin, minkä seurauksena USA asettaa pakotteita 

ja laittaa suomalaisia liikemiehiä karanteenilistoille.  

 

Kuulostaa tosi kummalliselta, mutta totta se vain on.

Suomen ulkoministeri sanoo että tämä ei ole Suomen asia.

Minä olen eri mieltä kuin ulkoministeri.

Minusta tämä on nimenomaan Suomen asia.

 

Ulkoministeri väittää että mitään ei ole tehtävissä.

Minä olen eri mieltä.

Jotain varmasti voidaan tehdä

ja jotain pitäisikin tehdä.

 

Putin vs. Hitler

Monet varsinkin vihervasemmistoon ja kommunisteihin lukeutuvat suomalaiset karsastavat Putinin vertaamista Hitleriin. Putinin käyttämä valloitusstrategia on kuitenkin hyvin samakaltainen kuin Hitlerillä aikoinaan.

Putinin tavoin Hitler aloitti sotatoimensa valloittamalla verettömästi saksankielisiä alueita, kuten Itävallan ja Tšekkoslovakian sudeettialueet. Hitler vaati niiden liittämistä Saksaan, koska näillä alueilla eli huomattava saksalaisväestö. Hitlerin tarkoitus oli käydä pieniä ryöstösotia Euroopassa hankkiakseen Saksalle elintilaa.

YK:n äänestys Krimin tilanteesta - lukuja Venäjän liittolaisista

Hädässä ystävä tunnetaan. YK:ssa äänestettiin eilen Krimin kansanäänestyksen laillisuudesta ja Ukrainan rajojen koskemattomuudesta. Ketkä olivat Venäjän ystäviä ja liittolaisia, ja millaisista maista on kyse?

 

Äänestykseen osallistui 169 maata. 11 maata oli äänesti Venäjän toimet tuomitsevan resoluutiota vastaan, 100 maata oli äänesti puolesta ja 58 maata äänestivät tyhjää.

 

Armeija ei ole käynyt tarpeettomaksi

Meitä vasemmistoliiton aktiivijäseniä hämmentää puolueemme turvallisuuspolitiikan linja ja sen ilmeneminen mediassa. Suhtautuminen maanpuolustukseen tuntuu perustuvan edelleen liian suuressa määrin tunnepohjaiseen puolustusmenokriittisyyteen.

Puolueemme turvallisuuspoliittisena edustajana usein esiintynyt kansanedustaja Annika Lapintie oli muiden puolueiden edustajien kanssa panelistina TV1:n paneelikeskustelussa 12.3 ja edusti edellä mainittua kantaa. Emme allekirjoita Lapintien turvallisuuspoliittista näkemystä.

Saksassa keskustellaan asevelvollisuuden palauttamisesta

Saksa poisti asevelvollisuuden vuoden 2011 heinäkuun alusta. Nyt kuitenkin Krimin kriisi on herättänyt Saksassa keskustelun sen palauttamisesta.

"Me tarvitsemme asevelvollisuuden . Saksa ei kykene hoitamaan maanpuolustusta muuten. Vapaaehtoispohjalta emme ollenkaan. Mutta  siinä tapauksessa meidän tulee myös varustautua. Nykyisellä materiaalilla, mitä meillä on nyt, maanpuolustusta ei kyetä hoitamaan". Näin entinen saksalainen korkea-arvoinen Nato-kenraali (2007-2011) Egon Ramms Bild-Zeitungille.

Venäjä ryöstää Ukrainan / ukrainalaisten omaisuutta

Venäjä on uutisten mukaan ottanut haltuun Venäjällä sijainneen Ukrainalaisen yrityksen makeistehtaan. Varmaan vaarallisia makeisia on tehdas tuottanut. Venäjä tuon perusteella tulee ottamaan haltuunsa kaikki ukrainalaisten omistamat yritykset Venäjällä.

Venäjän ”esitanssijat” ja Suomen 5. kolonna

Viides kolonna merkitsee yleiskielessä petturia, joka toimii valtion tai organisaation sisäpuolella mutta toimii sitä vastaan tietoisesti tai tietämättään.  

Kyseessä on armottoman kova leima. Sanan alkuperä tulee Espanjan verisestä sisällissodasta, jossa eräs kenraali kutsui omia kannattajiaan ”viidenneksi kolonnaksi”; samalla kun hän itse lähestyi kaupunkia neljän kolonnan kanssa.

Rauhan nobelisti Obama ei lähde sotaan Krimistä

Nyt se on vahvistettu. Nimittäin tieto siitä, ettei Yhdysvallat puutu sotilaallisesti Ukrainan kriisiin.

Yhdysvallat aikoo käyttää diplomaattisia keinoja, totesi Obama.

Merkittävää on siis se, että kriisi ei eskaloidu aseelliseksi yhteenotoksi Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.

Nyt maailma voi nukkua yönsä rauhassa.

...

Ilta-Sanomien uutinen aiheesta:

http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288667465397.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä