Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimin kansanäänestys

Kansanäänestyksiä Krimiltä Kataloniaan

Unohtamatta kokonaista laajaa useiden valtioiden alueille ulottuaa kurdiväestöä, joka haki myös ”pääkaupungistaan” Erbilistä, Irakista neuvottelupohjaa tulevalle itsenäisyystielle * - kansanäänestyksellä.

Putin ja Trumpi sopivat Krimistä ! Niinistö?

Jos mielikuvitus pannaan liikkeelle, niin voisimme olettaa, että Putin ja Trumpi "sopivat", että Venäjä "saa" palauttaa Krimin omaan hallintoonsa, koska yli 80% sitä kansan äänestyksessä kannatti.

Itämeren turvallisuus ja Krimin koplaus

Lännenmiehen West trolling' in tarkoitushakuinen ja varsin manipuloiva tapa tehdä uutista Itämeren sotilaallisesta jännitteisyydestä |0 koplataan Maidan' in verimellakoiden jälkeiseen Krimin niemimaan turvaamistoimenpiteisiin – kansanäänestyksineen, … pelataanko nyt lännen ja idän vastakkainasettelun peliä?

 

IN - Saako kansa äänestää suoraan omista asioista?

Uutisointi julkisti viimeisimmän tutkimustuloksen mitä kansalaiset sanovat 1084 haastatteluotoksen osalta omasta päätöskyvystään – suoraan, kansanäänestyksessä, koskien kunnallispolitiikkaa, joka unohtui vähälle ilmaisulle otsikoinnissa, tämän vuoksi me laajennamme aiheen valtakunnalliseksi – LINK*

Euroopan paluu 1930-luvulle

Amerikkalainen politiikan tutkija Francis Fukuyama kirjoitti vuonna 1992 tunnetun teoksensa ”Historian loppu ja viimeinen ihminen”, jossa hän katsoi, että liberaali länsimainen demokratia ja markkinatalous ovat voittaneet kilpailevat aatteet ja järjestelmät ja muodostavat päätepisteen ihmiskunnan kulttuurisessa ja sosiaalisessa kehityksessä. Kun Neuvostoliitto oli juuri hajonnut ja Itä-Euroopan maat vapautuneet kommunismista, Fukuyaman teesit vaikuttivat hyvinkin relevanteilta.

Krimin tapahtumat ja Suomen itsenäistyminen

Noin viikko sitten Venäjän duuman puhemies Sergei Naryshkin, jolle Suomi ei myöntänyt viisumia Ety-kokoukseen, vertasi tapahtuneesta närkästyneenä Krimin tilannetta Suomen itsenäistymiseen.

Krimin modernisointi maksaa Venäjälle 681 221 180 000 ruplaa

Muutama päivä sitten kokoontui Venäjän kaikki puolueet Krimille. Putinin johdolla puolueet kävivät mielenkiintoisen vuoropuhelin keskenään, joka on julkaistu Venäjän hallinnon virallisilla sivuilla.

Samassa yhteydessä Venäjän duuma julkisti myöskin Krimin sosiaalista ja taloudellista kehitystä koskevan tavoiteohjelma vuoteen 2020 asti. Ohjelmaa voidaan pitää Krimin modernisointiohjelmana, jossa takapajuinen alue nostetaan Venäjän kehityksen tasolle.

Valtaa mellakoinnilla vai kansanäänestyksillä - Kiovassa ja Krimillä

Lännenmiehen hyväksymä demokratia on yhdelta osaltansa yleiset ja yhtäläiset vaalit. Usein vaaleissa valitaan edustajat, jotka sitten enemmän tai vähemmän noudattavat vaalilupauksiaan 1]. Demokratiaa kestää yleensä vaalikampanjan ajan.

Katariina II:n Krim sopimus ja kansanäänestykset

Hiukan kevennystä ja asiafaktaa tästä päivästä ja historiasta liittyen kansanäänestyksiin Venäjällä ja Krimin (suom. linnoitus) 1] sopimuksiin 1700 -luvulle. Kuten tunnettua Krim oli satoja vuosia sitten osa silloisen maailman suurinta kansakuntaliittymää, jota kutsuttiin Mongolien ylivallaksi – väkivahvan sotakoneen ja oivallisen verojen keräämisen vuoksi.

Suomen pitäisi tunnustaa Krimin itsenäisyys

Suomen poliittineen eliitti ja jopa oppositio ovat piilouteen EU selän taakse, eivätkä kykene vastaamaan itsenäisen valtion tavoin Krimin itsenäisyys julistukseen ja hyväksymispyyntöön.

Suomi on myöskin rintamassa, joka tuomitsee Krimin kansanäänestyksen, vaikka kiistatta kansalaiset haluaa itsenäiseksi ja kuulua Venäjän valtiorakenteeseen. 

Eikö Ukrainankin tulevaisuuden kannalta ole parempi, että Kirmi intaantuu ja valitsee kansan tahdon mukaisen tien ja aseman.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä