Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimainen ydinvoima

Suomestako sähköntoimittaja EU:n sisämarkkinoille

Tuulivoimaa ja ydinvoimaa lisää sanoo ministeri Mykkänen. Tuulivoima on tullut 24 kuukaudessa kannattavaksi. Länsi-Suomen yleisöosaston kirjoittaja selvitti, että mistä voisi olla kyse. Kts. linkki.

"Eurostatin tilasto kWh:n hinnoista eri maissa osoitti suomalaisen sähkön olevan halpaa. Esimerkiksi tuulivoimasta tunnetuissa maissa kuten Saksa, Tanska ja Belgia kotitalouksille myydyn sähkön hinta oli lähes kaksinkertainen Suomen hintoihin verrattuna."

Siniset kannattavat ydinvoimaa

Sininen tulevaisuus on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Jotta tavoitteisiin päästään, Suomen on korvattava vanhaa ja rakennettava uutta ydinvoimaa. Minä en näe mitään muuta vaihtoehtoa.

Herää kysymys, ovatko Vihreät valmiita tukemaan ydinvoiman lisäämistä, jos he istuvat seuraavassa hallituksessa?

Meneekö vihreillä ideologinen puhtaus ilmaston puhtauden edelle?

Pienet modulaariset ydinvoimalat tulollaan 2020-luvulla

USA:ssa tehtiin viimehetken päätös huomioida budjettiin verohyvitysten osalta pienet modulaariset ydinvoimalat (SMR). Päätöstä kaavaillaan käänteentekeväksi, ydinvoima on saamassa uutta nostetta pitkään jatkuneen alamäen jälkeen.

Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloiden vartijoilla kovat piipussa

Suomen neljää ydinvoimalaa Olkiluodossa ja Loviisassa valvovat aseistetut turvahenkilöt. Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikön Tapani Hackin mukaan käytäntö alkoi runsas kymmenen vuotta sitten. Aseet ovat olleet käytössä yli kymmenen vuotta. Säteilyturvakeskus ei kerro julkisuuteen, kuinka paljon vartijoilla on käytössään aseita tai minkälaisia ne ovat. Julkisuuteen ei kerrota edes sitä, kuinka paljon suomalaisissa ydinvoimaloissa on vartijoita.

Aika yllättävä tieto, Suomessakin siis vartioidaan ydivoimaloitamme aseellisesti.

Pariisin ilmastokokous 2015

 

Pariisin ilmastokokousta valmistellaan täyttä häkää ja kaikki osallistuvat maat tulevat vannomaan ilmastopäästöjen vähentämisen nimeen!

 

Mikä olisi ihmiskunnalle se optimaalinen hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä, tällä hetkellä olemme 400 ppm:n lukemissa?

 

Tiedämme myös, että alle 180 ppm:n ei voi elämä jatkua nykyisen laisena, olimme viime jääkautena menossa kohti tuhoa. Kapitalismi ja teollistumisen vallankumous nostivat hiilidioksidipitoisuutta nykyiselle tasolleen. Elämä maapallolla on alkanut kukoistaa jälleen.

 

Suomessa on tehty oikeita energiantuotantoon liittyviä päätöksiä

Suomessa on tehty oikeita päätöksiä energiantuotannon suhteen, lukuunottamatta tuulivoiman syöttötariffia.

Päätös tuulivoiman tukemisesta tulee nostamaan kotitalouksien sähkön hintaa lähemmäksi keski-eurooppalaista tasoa. Saksassa ja Tanskassa on puolta kalliimpi sähkön kuluttajahinta kuin Suomessa. Suomi pärjää vertailussa uusiutuvan energian käytössä ja on Euroopan kärkimaita siinä suhteessa, edellä vain Norja ja Ruotsi. Suomessa tuotettu energia on myöskin päästötöntä.

 

Miksi uusiutuvaan energiaan keskittyvä kroatialaisyhtiö sijoittaisi ydinvoimaan?

Teatteri ydinvoimayhtiön omistajuudella jatkuu!

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) tiedotti tänään 30.6. klo 17 Fennovoiman ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta. Yhtiö toimitti hakemuksensa työ- ja elinkeinoministeriöön (TEM) hieman ennen määrärajan umpeutumista tänään. Edellytyksenä on vähintään 60 prosentin kotimainen omistus, että hanke etenisi.

Suomi tarvitsee ydinsähköä

Tilastokeskuksen 23.3. julkaiseman tilaston mukaan yli viidennes (22%) vuoden 2014 sähkönkulutuksesta katettiin tuontisähköllä. Tuonnin määrä oli siten suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Tarkasteltaessa kokonaisenergiankäyttöä, fossiilisten polttoaineiden kulutus laski viime vuonna 7%, mutta fossiiliset polttoaineet - käytännössä tuontienergiana tuotava öljy, hiili ja maakaasu - muodostavat yhä 40% kokonaiskäytöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä