Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kauppasaarto

Trumpin Amerikka vastaan muu maailma

Tiputetaanko käenpoika pois pesästä?

Trumpin USA päätti paskoa yhteiseen puuropataan loikkaamalla ulos ilmastosopimuksesta.

Muut yrittävät pitää kodin siistinä ja yksi paskoo pataan koska laiskaksi lihoneen Samulin on vaivalloista kävellä ulkohuussiin.

Onko muun perheen vaan siedettävä, "noo, se Samuli on vähän villi, eiköhän se mene aikanaan ohi".

Kun Venäjä ei noudattanut perheen pelisääntöjä, se pakotettiin nurkkaan häpeämään.

Iranin kauppasaarto

Mahdollinen Iranin kauppasaarron purku ei tiedä Suomelle hyvää, mikäli öljyn hinta edelleen laskee.  Öljyn maailmanmarkkinahinnan lasku verojen vuoksi tuntuu vain hieman kukkarossani.  Hinnan nousu toki tuntuu heti.  Öljyn hinnanlasku on sitä vastoin venäläisille myrkkyä   mikä entisestään tyrehdyttää maittemme välistä  kaupallista kanssakäyntiä.  Se tuntuu suomalaisten kukkarossa.  Muistikuvani mukaan,  kun ryssillä menee hyvin, menee meilläkin.  Ja tänään ei mene hyvin.

Talouspakotteet ovat tehottomia ja kalliita

Yhdysvallat on jo pitkään käyttänyt ongelmatapauksissa ulkopoliittisena työkalunaan erilaisia pakotteita. Varsinkin taloudelliset pakotteet ovat olleet käytössä lukuisia kertoja, vaikka kukaan ei olekaan turvautunut niihin yhtä ahkerasti kuin presidentti Barack Obaman hallinto.

Naton sijasta Venäjän turvatakuut - yllättävää!

Suomella on YYA:n jälkeinen ”naapuruussopimus” Venäjän kanssa. Eräät tulkitsijat tietävät kertoa, että tuo sopimus, jo sisältönä estää Suomen Natoon liittymisen. Asialla ei ole kuin kursiivinen merkitys, sillä Suomen kansan suuri enemmistö ei halua liittyä Natoon 1] ja jo Natonkin säännöt liittymisen osalta vaativat laajaa kansalaishyväksyntää. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä