Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kari Mäkinen

Millainen joukkopako odotettavissa kirkosta?

Mielenkiintoista nähdä miten tuleva kirkon vihkimiskäytäntö (jos sellaista on) - ja varsinkin sen rikkominen - tulee vaikuttamaan kirkon jäsenmäärään. Uskonpuhdistuksen eli reformaation juhlavuonna poispoikkeaminen Raamatun sanasta tuskin jäänee ilman vaikutusta.

http://m.iltalehti.fi/paakirjoitus/201701252200060058_pk.shtml?orig_ref=...

Pyrrhoksen voitto kirkon liberaaleille.
 

Arkkipiispan homokanta päätti uniikin dialogin

Kirkkoamme jakava kiista uhkaa myös ekumeenisia suhteita. 44 vuotta kestäneet menestykselliset oppikeskustelut Venäjän ortodoksisen kirkon ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon välillä päättyivät vuonna 2014 homoseksuaalisuutta koskeneisiin näkemyseroihin.

Mystinen kirkkoturva, olkaa hyvät

Tuntuu näin uskonnottomana ja kirkottomana erikoiselta kirjoittaa tämä blogimerkintä, mutta kun aiheesta tuntuu liikkuvan aina vain päättömämpiä käsityksiä, ja arkkipiispaa kohtaan hyökätään asenteellisella populismilla, tietämättömyydellä ja suoranaisella bluffilla, niin onhan sitä käsiteltävä.

Suoraan asiaan: Mitä hyötyä on eduskunta-avustamisesta, jos ei löydy ketään googlettamaan kansanedustajat Mikko Kärnälle (kesk) ja Juho Eerolalle (PS), mitä tarkoittaa kirkkoturva Suomessa?

Väärästä asiasta anteeksipyyntö

Arkkipiispa Kari Mäkinen leikki tulella Porissa Suomi-areenalla pyytämällä homoseksuaaleilta anteeksi niin kirkon kuin yhteiskunnankin julmaa kohtelua menneillä vuosikymmenillä. 

Suoraviivainen ja kainostelematon anteeksipyyntö ja sillä siisti. Harvinaisen rohkea ulostulo noinkin korkeassa virassa olevalta uskonnolliselta johtajalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä