Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansantalous on yritys

"Sanktioitua luottamusta ja välittämistä karenssin uhalla"!

 

 

Työttömiä on tänään 380.000 ja vapaita työpaikkoja 30.000. Hallituskaudelle on asetettu 110.000 työllistämistavoite. Hallituksen työllistämislinjaus ”jos olet passiivinen etkä ota työtä vastaan, tuet vähenevät, mutta jos olet aktiivinen, sinut palkitaan” on selkeä ja ehdottoman kannatettava.

Hallitus paljastaa keinojensa todellisen vähäisyyden ja lahonneiden rakenteiden uudistuskyvyttömyytensä työllisyysongelman ratkaisemiseksi päätöksellä työttömiä 3 kuukauden välein tapahtuvasta haastattelusta.

Suomea ei voi johtaa kuin yritystä

Italialaiset valitsivat aikanaan pääministerikseen Berlusconin, miljardöörin, sillä jos mies osasi hoitaa omat asiansa, niin miksei koko maan asioita. 

 

Kuntaakaan ei voi johtaa samoilla johtamismenetelmillä kuten yritystä

Kansantalouden bisnekset

Sanotaan, että kansantalous ei ole yritys, mutta miten niin ei ole. Minä hahmotan sen juuri sellaisena, ja kaikki sitä pienemmät talousyksiköt bisnestä sen kanssa tekevinä. Olen itsekin talousyksikkö, yritys, tuloineni ja kuluineni. 

Kansantalouden operatiivista toimintaa hoitaa valtio. Bisnesidea on luoda vaihdonväline, raha arvottamaan kansakunnan alueella olevaa toimintaa ja omaisuutta. Sitten valtio velvoittaa kaikki alueen talousyksiköt luovuttamaan osan rahoistaan itselleen. Ne se sitten sijoittaa omavaltaisesti päättämiinsä kohteisiin. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä