Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannustaminen

Veroeurot pitää käyttää oikein

"Jokainen huonosti käytetty verokruunu on varastamista kansalta", totesi sosiaalidemokraattinen Ruotsin sosiaaliministeri Gustav Möller aikanaan. Hyvin sanottu. 

Ehnrooth’n kapitalistinen yksilönvastuu tuhoaisi sosiaalisen nousun

Olen koulutettu nainen. Tosin väärin kivunnut. Minua on autettu liikaa: olen filosofian dosentti Jari Ernrooth’n kauhisteleman ilmaisen koulutuksen ja hyvinvointivaltion tuotos. Olisi pitänyt maksaa itse. En ole toteuttanut yksilönvastuuta tarpeeksi. Anteeksi.

 

Aktiivimalli johtaa oikeudenkäynteihin - toivottavasti

Meillä täällä Suomessa on valitettavasti paljon enemmän työttömiä kuin avoimia työpaikkoja. Lisäksi avoimet työpaikat ovat usein työttömän näkökulmasta katsoen joko väärässä paikassa tai väärällä alalla.

Tähän väliin sopii korttikommentti: on työpaikkoja joissa edellytetään, että sinulla on jokin kortti, kuten työturvallisuuskortti, hygieniapassi, trukkikortti, tms. Ja noihin toki TE-keskus järjestää koulutusta. Nykyisin kuitenkin koulutukseen pääsee vain jos on tiedossa työpaikka johon koulutuksen jälkeen pääsee.

Mistä suomalainen saa kaipaamaansa kannustusta?

Helsingin Sanomat uutisoi vuoden viimeisenä päivänä "Suomalaiset kaipaavat kannustusta". Tutkimus kertoi tätä mieltä olevan 84% eli valtaosan vastaajista. Vastaajien joukosta erottui silti kaksi ryhmää, jotka pitävät menestymiseen kannustamista vielä muita ryhmiä tärkeämpänä: yrittäjät ja kokoomuksen kannattajat. Ihan mukavaa kuulua näihin molempiin, jotka haluavat kateuden sijaan enemmän kannustamista. Sitä tämä maa todellakin tarvitsee. Sikäli tutkimus kertoo mielenkiintoista dataa, että suuri osa koko väestöstä kaipaa kannustusta. Niin metsä vastaa, kuin siihen huudetaan.

Suomalaisen pahin vihollinen on toinen suomalainen

Siitä lähtien kun olen tässä maassa ollut, olen kuullut, kuinka täkäläiset ovat kateellisia ja vihoittelevat toisilleen, kun näillä menee hyvin. Ei saa iloita tai nauraa ääneen.

Vuodesta 1996 vuoteen 2009 asti oli helppo sanoa, ettei tämä pidä paikkaansa, sillä meillä meni taloudellisesti hyvin. Ainakin tuolloin tuntui, että näkemyksiäni vähäteltiin eikä kateutta näkynyt samalla lailla ainakaan minulle. Muistutan tässä vaiheessa, että vaikka koenkin olevani yhtä suomalainen kuin muutkin, olen koko ajan katsonut kantaväestön jengiä vähän eri silmällä.

Yrittäjää ei kannata kadehtia vaan kannustaa

Luovat hullut ovat kaikkein tärkeimpiä Suomen talouden kannalta, totesi Topi Paananen Namikan huippuseminaarissa Lahdessa. Topi on oikeassa, koska ainoastaan työnteko, innovaatiot, innostus, yrittäminen, riskinotto ja heittäytyminen ovat niitä asioita jotka tuovat mukanaan onnistumisia.

Ethän häpeä olla innostunut

 

 

Susanna Rahkamo puhui Suomi-Forumissa Lahden Sibelius-talolla intohimosta työssä, organisaatiossa ja johtamisessa. Miten sytymme palamaan? Innostuminen synnyttää energiaa. Intohimo sytyttää. Innostaminen, innostuminen, innovointi ja intohimo vievät eteenpäin. Intohimo ohjaa ihmistä omiin huippusuorituksiinsa osana yhteisöä ja parhaat johtajat innostavat myös muita. Tavalla, jolla suhtaudumme asioihin yksityiselämässä, työyhteisössä ja harrastuksissa on väliä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä