Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Journalistin ohjeet

Ylen presidentinvaalikeskustelu: sananvapaus ja tasapuolisuus?

Ylen presidentinvaalien ensimmäinen vaalikeskustelu toisti edellisten vaalien asetelmaa. Toimittaja Jan Andersson oli jälleen ohjaamassa keskustelua omalla persoonallisella tyylillään. Toimittaja Seija Vaaherkumpu oli asiallinen ja neutraali.

Yle sanoo olevansa riippumaton, mutta toteutuiko riippumattomuus tai tasapuolisuus vaalikeskustelussa?

Kannatusmittausten kärjessä oleva Sauli Niinistö sai puhua ja pohdiskella kaikessa rauhassa. Kannatusmittausten hännillä olevalle Matti Vanhaselle puolestaan tarjottiin keskusteluaiheen vaihtuessa avauspuheenvuorotkin. 

Vastamediat viis veisaavat jounalismin eettisistä pelisäännöistä

YLE uutisoi tänään tekstiTV:n sivulla 103: Sananvapaus esillä YLEn kanavilla. Uutisen viimeisessä kappaleessa todetaan: "Vastamedioita yhdistää se, etteivät ne välitä journalismin eettisistä pelisäännöistä."

Asia harvinaisen selvä? Miten siis tunnistaa ns. vastamedia? Se on helppoa: vastamedia ei noudata pelisääntöjä.

Pykälästä käytäntöön

Ilkka Kanerva näytti jo valmiiksi murtuneelta, kun vuorossa ollut toimittaja kehotti minua kuvaamaan häntä. Tein työtä käskettyä  ̶  olinhan erään tuotantoyhtiön kuvausvuorossa tuona päivänä hovioikeudessa, kun Kanerva oli hakeutumassa eroon niskassaan olevista lahjussyytteistä. Kanerva kyhjötti selkä kumarassa ja kädet ristittynä leuan alle. Ilme oli lannistunut ja tuntui viestittävän, ettei toivoa enää ollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä