Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Itä-Ukrainan taistelijat

Länsi aseistaa Itä-Ukrainan venäjämielisiä kapinallisia?

Elämme mielenkiintoisia aikoja, sillä median mukaan Italian äärioikeistolta on takavarikoitu amerikkalaisia, ranskalaisia ja itävaltalaisia aseita, joiden epäillään olevan peräisin Itä-Ukrainan venäjämielisiltä kapinallisilta.

"Takavarikoitu ohjus on ilmeisesti ollut aiemmin Qatarin armeijan hallussa. Muut aseet ovat peräisin Itävallasta, Saksasta ja Yhdysvalloista." (Yle)

Onko lainsäädännössämme palkkasotilaan mentävä aukko ?

Meistä suomalaisista riittää lähes joka paikkaan, vaikka pieni kansa olemmekin. Viimeisin valtaus taitaa olla Donetskin kansantasavallan armeija, johon suomalaisia on viime aikoina pestautunut palkkasotilaiksi. Kansantasavallan armeijassa pitäisi tietojen mukaan olla kokonainen osasto suomalaisia, johtajanaan Petri Viljakainen niminen henkilö.

Ovatko Donbassin "separatistit" oikeistoradikaalien asialla?

Vladimir Putinilla on oma internationaalinsa, jota EU:ssa johtaa Jobbik, avoin Venäjän politiikan tukija. Voi vain arvalla, kuinka monella Putinin Venäjän imperialistisen politiikan puolustajalla Uuden Suomen blogeissakin on yhteyksiä tähän Putinin Komminterniin.

Sinikeltainen Petljura, vihreä Mahno, valkoinen Denikin

Ukrainan maahan vuonna 1919 tunkeutunut valkokenraali Anton Denikin oli Vladimir Putinin oppimestari. Putinin tavoin hän esitti rajoitusvaatimuksia ukrainan kielen opetuksen ja käytön vähentämiseen ja poistamiseen sekä ukrainalaisen kulttuurin ja hengen viljelyn hävittämiseen. Denikin oli Putinin tapainen maahantunkeutuja, mutta hänet ukrainalaiset löivät eikä bolsevikeilla ollut osaa eikä arpaa hänen lyömisessään.

Ukrainan Holodomor ja Huljai-Polen varoitus Stalinin ja Putinin pyöveleille

”Guljai-Pole!” Jos Stalinin terrorin toteuttajat vuonna 1932 -1933 kuulivat nimen, niin se muistutti heitä omasta kuolevaisuudestaan. Tästä asiasta voi olla yhtä mieltä Timo Vihavaisen kanssa.  Noina vuosina stalinistit järjestivät massanälänhädän (holodomor ukrainaksi: Голодомор), jossa kuoli kuusi tai mahdollisesti seitsemän miljoonaa ukrainalaista. Tapahtuma varjostaa vieläkin hoholien (ukrainalaisten) ja moskalien (venäläisten) suhteita.

Tarina eräästä venäläisestä sotilaasta.

Ukraina on syyttänyt Venäjää sotilaallisesta läsnäolosta alueellaan jo pitkään. Tänään Anatoly Vorobey julkaisi facebookissa oman koosteensa erään sotilaan tarinasta, jonka väitettiin kuolleen Ukrainan alueella. Käänsin tämän tekstin teille luettavaksi. Jokainen voi sitten itse päätellä onko Ukrainassa Venäläisiä sotilaita, vai onko tämä taas yksi esimerkki modernin sodankäynnin some-rintamasta. Olen käännöksessä pyrkinyt säilyttämään alkuperäisen kirjoitusasun, omat lisäykset on kursivoitu.

 

Italialaisen raportti Ukrainan "suomalais-rintamalta"

Tässäpä italialaisen raportti Ukrainasta, jossa hän tapasi suomalaisia taistelijoita International Legiona joukoissa.

http://www.ilgiornale.it/static/reportage/ucraina/uomini_neri.htm

SUOPO ei ilmeisesti usko omin silmin kokeneita ja nähneitä.

Kun lukee Uuden Suomen kommentteja en yhtään ihmettele vaikka suomalaisia on joukoissa.

Suomen valtiojohto on vetänyt harkitsemattomilla toimilla suomalaiset mukaan Ukrainan kriisiin, vaikka meillä ei ole mitään tekemistä koko konfliktin kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä