Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiili

Joko agendasta siirrytään urgendaan?

Kiinnostavaa nähdä miten eri tahot/puolueet välittömästi ryhtyivät käyttämään tuore ilmastoraportti omiin tarkoituksiinsa. Kotimaiset vihreät (Satu Hassin suulla) toteavat ihan aiheellisesti, Uuden Suomen haastattelussa, että pääministeripuolue keskustalla on kaksi pahaa kipupistettä ilmastopolitiikkaan liittyen: hiilinielut ja turve. 

Ilmastomallit

Hiilen kiertokulku maapallolla on luonnollinen prosessi, johon puuttumalla kovin radikaalilla toimenpiteillä vaikeuttaisi luonnollista toipumista hiilenkierron suhteen. Hiili kuuluu maaperään, josta se on viimeisen 300 vuoden aikana päätynyt ilmakehään ja meriin. Suunnanmuutos olisi nyt haettava ehkä tätä kautta ja enemmän perinteisin keinoin?

Metsän arvoketjuja kannattaa hakea

Vielä taloustieteilijä, Kokkolan kirkkoherra Antti Chydeniuksen aikoina, 1760-luvulla esi-isämme olivat ymmällään mistä kansakunnan vauraus syntyy. Chydenius keksi ehdottaa, että ulkomaan kauppa on vapautettava. Suomalaisesta männystä tislattua tervaa voisi myydä Eurooppaan.

Emomaamme Ruotsin talousjohtajat taas valistivat, että suomalaisille riittää kun tuovat tervansa vain Tukholman kammareihin asti. Naapurin kauppamiehet voivat hoitaa viennin siitä eteenpäin.

2000-luvulla ei lämpene, ilmakehän hiilidioksidin kasvu taittunut

Luonnossa ei ole lineaarista kasvua, vain antropogeeninen hiilidioksidi kasvaa lineaarisesti ilmakehässä, usein toistettu väite ilmastouskonnon kannattajien taholta. Noin pintapuolisin tarkasteluin näin se asia on ja luonnon osalta väittämä pitää kutinsa. Antropogeenisen hiilen osalta kasvua on vielä odotettavissa, koska suuret ja väkirikkaat maat, kuten Kiina ja Intia joutuvat vielä nostamaan elintasoaan pitkälti perustuen fossiilitalouteen. Paljon töitä tehdään näissäkin maissa luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi ja hiilinielujen kasvattamiseksi.

Näin voi käydä ellei ihminen lopeta fossiilisten polttoaineiden polttamista

Ihminen ei ollut puoliapinaa kummoisempi, eikä varmasti polttanut kivihiiltä nuotiossa, kun 56 miljoonaa vuotta sitten maapallolla oli lämpöpiikki! "Tulvat nousivat, eläimet kutistuivat ja lopulta alligaattorit loikoivat Pohjoisnavalla – 56 miljoonan vuoden takainen lämpöpiikki auttaa ennustamaan ilmastonmuutoksen seurauksia"

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005644134.html

Hesari löytää yhtäläisyyksiä tästä ajasta. "Maasta ei ole tulossa yhtä kuuma kuin eoseenin lämpöhuipussa, mutta yhtäläisyyksiä on silti paljon."

Totuus hiilivoimaloista

Täällä väitetään ´sensaatiomaisia´ juttuja Hesan kivihiilivoimaloista:

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219276-epaonnistuneet-ilma...

"Helsingin voimalaitokset puhdistavat kaupunki-ilmaa niin, että savukaasuista ei ole mitattavissa laitoksen omia tuotoksia eikä myöskään kaupunki-ilman sisältämiä epäpuhtauksia eikä esim. vaarallisia pienhiukkasia. Yksi Helsingin CHP-laitos puhdistaa kaupunki-ilmaa 700 000 m^3 tunnissa."

Hiilenpoltto hyväksi maapallolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin todella on, kertoo uusi tutkimus, jonka mukaan maapallo on vihertynyt selvästi viimeisten vuosikymmenien aikana samalla kun ihmisen toiminnan hiilidioksidipitoisuus on kohonnut:

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016042521473956_ul.shtml

 

Havukka-Ahon ajattelijat energiakysymyksen kimpussa

 

 

 

 

 

 

 

 

http://s30.postimg.org/4k4x2ucq9/image.jpg

 

Näin jonniinmoisena tekniikan miehenä huvittaa lukea mielipiteitä Suomen energiantuoton tulevaisuuden visioista, ikävä kyllä on todettava, ettei useimmissa ole järkeä enempää kuin Veikko Huovisen "Havukka-Ahon ajattelijan" aatoksissa.

Hiilen kriminalisoinnin historia

 

Hiilestä ja hiilidioksidista, tärkeimmästä "kasvihuonekaasusta" on tehty syyllinen spekuloituun "ilmaston lämpenemiseen" ja kaiken huippu oli, kun US EPA pari vuotta sitten Sierra Clubin tapaisten vahvojen ympäristöjärjestöjen painostuksesta julisti hiilidioksidin, elämänkierron tärkeimmän kaaasun, "ilmansaasteeksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä