Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen muodostus

Nyt ei vätystä pääministeriksi

Mulla on SDP:n hallintopäällikön kanssa veto oluttuopista. Hän lyö vetoa sen puolesta, että SDP on suurin puolue ja minä taas olen epäillyt tätä jo viime syksystä lähtien, vaikka gallupit näyttivät jopa 22 % kannatusta SDP:lle tuolloin.

Olen uumoillut SDP:n romahdusta jo pidempään ja SDP:n valitsema ilmastohysteriaan pohjaava tietoinen maahanmuuton sijaiskeskustelustrategia, jolle nauretaan jo New York Times'n sivuja myöden on ollut kardinaalivirhe.

Saksassa spekuloidaan uusilla osavaltiohallituksilla

Saksaan on mahdollisesti syntymässä maapäivävaalien jälkeen ennen näkemättömiä hallituskoalitioita.

Baden-WÜrttenbergissä selkein ratkaisu olisi Vihreiden johtama koalitio yhdessä CDU:n kanssa. On myös spekuloitu sillä, että haluaako CDU soittaa siinä hallituksessa toista viulua. Voisi myös olla mahdollista CDU:n, SDP:n ja FDP:n yhteinen hallitus, jolloin pääministeripuolueena olisi CDU.

Rheinland-PFalzissa selkein ratkaisu SPD:n johtama suuri koalitio yhdessä CDU:n kanssa. Toinen vaihtoehto olisi SPD yhdessä FDP:n ja Vihreiden kanssa.

AY-liikkeen ahneus teki hallaa vähävaraisille

 

Vaalit on käyty. Voittajat ovat selvillä. Hallituspohja on valmis. Hallitustunnustelija Juha Sipilälle täytyy nostaa hattua ripeästä ja päämäärähakuisesta toiminnasta, erityisesti tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, jossa Suomi tällä hetkellä on. Uudistukset on aloitettava eikä aikaa ei ole yhtään hukattavaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä