*

Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Energia omavaraisuusaste ilmastonmuutos sähkö eduskuntavaalit

Kajaanissa nähdään valtuustopaikkojen uusjako

Kajaanissa kaupunginvaltuuston voimasuhteet ovat menossa uusiksi ja kuntavaaleissa tullaan näkemään vallan uusjako. Valtakunnalliset muutokset puolueiden kannatuksissa ovat oma lukunsa, mutta ilman sitäkin tulemme täällä Kajaanissa näkemään merkittäviä muutoksia.

Nyt istuvan valtuuston alkuperäinen kattaus oli seuraavanlainen:

Keskusta 13

PS, Vasemmistoliitto ja Kokoomus kukin 8

SDP 7

Sitoutumattomat 3

Vihreät 2

KD 1

Ojitus uhkaa tulevaisuuttamme

Metsien ja soiden ojitus laskee pohjaveden pintaa. Pohjavesi on meidän viimenen kulta-aarteemme.

Ojitus tuhoaa pintavesistöissä elävät lajistot, ja tekee pintaveden puhdistamisesta elintarvikkeeksi kustannustehotonta.

Metsät ojitettiin aikoinaan ympärivuotisten hakkuiden järjestämiseksi. Nyt tutkimus ja kokemus on osoittanut, että kesähakkuut tuhoavat koko puuston levittäen tauteja ja loisia, ja kesällä kaadettua puuta ei voi käyttää kuin sellun valmistuksessa, jossa siinäkin se on huonompi raaka-aine, kuin talvella kaadettu puu.

Suomi tarvitsee ydinsähköä

Tilastokeskuksen 23.3. julkaiseman tilaston mukaan yli viidennes (22%) vuoden 2014 sähkönkulutuksesta katettiin tuontisähköllä. Tuonnin määrä oli siten suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Tarkasteltaessa kokonaisenergiankäyttöä, fossiilisten polttoaineiden kulutus laski viime vuonna 7%, mutta fossiiliset polttoaineet - käytännössä tuontienergiana tuotava öljy, hiili ja maakaasu - muodostavat yhä 40% kokonaiskäytöstä.

Energiahuolto on menossa päin helvettiä tuulivoimaa rahoittamalla.

Kommunismi toimii teoriassa, muttei käytännössä. Tuulivoiman nerokas syöttötariffiasetus ohjaa energiahuollon pahemmaksi kuin kommunismiksi, - täydeksi kaaokseksi kun ajoittainen sähköntuotanto lopulta sekoittaa yhteiskunnan toimimattomaksi.

Muutama sana perusvoimasta. Sähkö on tuotettava samalla hetkellä kun se kulutetaan. Ydinvoima on hyvä pohja, mutta se on huono säätövoimana. Tuulivoima ei ole perusvoimaa.

Pankaa nyt perkele isompi älämölö!

 

Kohtaaminen kadunmiehen kanssa. Aina kun olen tavannut tämän eläkeläisukon koirakävelyllä, hän on jaaritellut pelkästään koirastaan. Niin pitkästi, että olen miettinyt  ’onkohan se vähän höperö, kun on noin tohkeissaan tuosta koirasta’?

Tällä kertaa minulla on käsissäni poliittisia mainoksia, joita jakelen, kun kohtaamme hänen postilaatikollaan.  Leppoisasta jutustelijasta paljastuu jotain uutta.

Sähköistetty lämpö

Ilmat viilenevät ja lämmityskulut kasvavat. Suomen pientaloista noin 40 % lämpenee sähköllä, jonka hinta on noussut muita lämmitysjärjestelmiä nopeammin. Jatkuvat sähkönhinnan korotukset sekä etäluettavat mittarit kahmaisevat talvikuukausina lompakosta pohjan pois, eikä kesäkuukausien pienemmät laskut mieltä lämmitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä