Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Edistyksellisyys

Liberaalista järjestyksestä kohti viidakon lakia

Hessenin tämänpäiväiset osavaltiovaalit voivat hyvin toimia kannustimena Angela Merkelin aikakauden päättymiselle, ja vähän myöhemmin brasilialaiset valinnevat äärioikeistolaisen Jair Bolsonaron presidentikseen.  Martin Wolf kantaa viikonvaihteen Financial Timesissa huolta siitä, kuinka äänestäjät kääntävät nykyisin vähän kaikkialla selkänsä liberaaleille eliiteille ja heidän puolustamalleen kansainväliselle järjestykselle.

Edistyksen idea hukassa

Käy Yhdysvaltain presidentinvaaleissa miten hyvänsä, tulosta ei voida pitää edistyksen voittona. Ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta tärkeät kysymykset eivät saaneet juuri mitään huomiota henkilömielikuviin keskittyneessä kampanjoinnissa, ja vaalien jälkeenkin maa jatkaa elämäänsä syvästi jakautuneena ja ison rahan hallitsemana yhteiskuntana.

Edistyksen merkkejä Yhdysvalloissa?

Edistykselliset voimat ovat olleet vaikeuksissa Yhdysvalloissa jo  parin vuosikymmenen ajan. Tämä on näkynyt sekä politiikan oikeistolaistumisena että ammattiyhdistysliikkeen vaikutusvallan vähenemisenä. Viime aikoina on kuitenkin alkanut näkyä merkkejä siitä, että edistyksellinen liike olisi saamassa uutta tuulta siipiensä alle. Tästä kertovat sekä Bernie Sandersin esivaalikampanjan synnyttämä innostus etenkin nuorten keskuudessa että uuden sukupolven ammattiyhdistysjohtajien esiinnousu.

Republikaanisesta kumouksesta Bernie Sandersin nuorten kannattajien nousuun

Suomi kaipaa (uutta) Keskustapuoluetta

Todellinen keskustapuolue edustaa kompromissia vasemmiston ja oikeiston tavoitteiden kanssa.

Todellinen edistysmielinen puolue taas edustaa rohkeaa, kestävää ja visionääristä uudistusmielisyyttä.

Näiden kahden tavoitteen yhdistäminen olisi askel kohti uutta, edistyksellistä keskustapuoluetta. 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä