Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ulkopolitiikka

"Kuolema Amerikalle, kuolkaamme Khamenein puolesta”

Iranin ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet pisteeseen, jossa seuraava virheliike voi johtaa aseelliseen konfliktiin. Yhdysvaltojen sotajohdon äkkiarvaamattomuus koettiin jo perutun aseiskun osalta. Toisaalta vastapuolella on Yhdysvaltavastaisessa propagandassa kyllästetty Iranin kansa, joka seisoo tukevasti uskonnollisen johtajansa Ajatollah Khamenein takana. Jos sota syttyy, vuosien USA-vihamielisen aivopesuprosessin läpikäyneet iranilaiset ovat valmiita taistelemaan uskonnon ja isänmaan puolesta. 

Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta

Suomen tulevan eduskunnan kausi alkaa merkittävillä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvillä asioilla. Europarlamentin vaalit toukokuun lopussa ja uuden komission valinta ja Suomen EU -puheenjohtajuuskausi heinäkuun alusta alkaen nostavat näiden aiheiden osaamisen tärkeään asemaan. Myös Brexit näytelmää saamme kaikkine vaikutuksineen seurata kenties kuinka pitkään.

EU

Länsimaiden osallisuutta Syyrian sotaan vähätellään

Lauantaina 20.8 Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa käsiteltiin Syyrian sodan taustoja. Kirjoitus oli todella pintapuolinen raapaisu sodan taustoihin ja se jätti huomioimatta useita tärkeitä tekijöitä. Kirjoituksessa vähätellään selvästi länsimaiden ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen merkitystä Syyrian sodalle. Yhdysvaltojen harjoittamalla mielivaltaisella ”terrorismin vastaisella sodalla” on ollut merkittävä vaikutus ISIS:n syntyyn. ISIS:n johtajista useat ovat Irakin Saddamin hallinnon entisiä upseereja, jotka jätettiin yhteiskunnan ulkopuolelle Saddamin kukistamisen jälkeen.

Pietarin tie kutsuu

Autonomian aikakaudella puhuttiin Pietarin tiestä; asioiden hoituminen edellytti pääsyä keisarin puheille. Pietarin tie tuotti tulosta, mutta aina se ei toiminut. Venäläistämiskaudella kävi ilmi, ettei keisarin myötämielisyys Suomea kohtaan ollutkaan rajatonta. Pietarin tie toimi, mutta vain silloin kun keisari antoi sen toimia.

Stukista Suhoihin

Monet länsimaissakin ovat hiljaa iloinneet Venäjän ilmaiskujen käynnistymisestä Syyriassa, saahan ISIS:n julma hallinto nyt kunnon vastuksen. Operaation toivotaan pakottavan eri osapuolet pikaisiin neuvotteluihin niin, että Eurooppaan suuntautuva pakolaisvirta saadaan loppumaan. Toiveet taitavat olla aika turhia.

Iskun tausta

Viimeiset terveiset !

 Kaikkein tärkein asia tällä hetkellä on suhteemmme Venäjään. Siellä ei pidetä siitä,että Suomi veljeilee Naton kanssa. Nato on paperitiikeri,joka ei pysty Suomea puolustamaan ja muualta tuskin tullaan apuun,koska silloin on edessä maailmansota. Miettikää mikä puolue on selkeästi Natoon liittymistä vastaan,kun menette äänestämään. Se on ITSENÄISYYSPUOLUE, IPU .

Epäonnistuuko EU:n Venäjä-politiikka?

Talouspakotteita, toiveita ja neuvotteluita. Takaoikealla öljyn hintaa lienetään ajetun alas. Tässä ovat lännen ja EU:n aseet Venäjän mahtailua vastaan. Riittävätkö mihinkään?

 

Velka vai Venäjä?

Kreikan vaalit voitti murskaluvuin sunnuntaina laitavasemmistoon lukeutuva Syriza-puolue. Erityisesti Vasemmistoliitto on hehkuttanut Syrizan voittoa käännekohtana Euroopan poliittisessa kentässä. Sitä se totisesti on, mutta ei ainoastaan talouspoliittisesti. Kuten useat laitimmaisen vasemmiston puolueet, myös Syriza on ollut huomattavan ymmärtäväinen Venäjää kohtaan Ukrainan sodan yhteydessä.

Brysselissä valitaan tänään EU:n ulkoministeri - ehkä myös presidentti

 

Nyt jännätään kenestä tulee EU:n uusi ulkoministeri. Valinta on tehtävä tänään. Yhtenä  kärkiehdokkaana on mainittu Italian untuvikko ulkoministeri, jota rasittaa kokemattomuus ulkopolitiikassa.Vahvuutena , että hän on nainen. Tukena Italian uusi vahva pääministeri. Isona EU-maana Italia haluaa osansa johtajakakusta. Tosin moni vielä muistaa Beslusconin pahana häirikkönä.

Käskyvalta Venäjällä?

Hyvät edustajamme, poliitikot.  Kenellä on tänään käskyvalta Venäjällä?  Onko Putinia liian aikaisin verrattu tsaareihin?  Tsaarien toiveet on ennen toteutettu, mutta ei Putinin.

 

Putin sanoo toista kertaa, että Venäjän joukot vetäytyvät Ukrainan rajalta eivätkä ne kuitenkaan vetäydy.  Onko Putin valehtelija vai hovinarri jota joku muu Venäjällä naruista nukketeatterissa ohjailee?

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä