Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Äidit

Lapsensa menettäneet äidit marssivat Nicaraguan eri kaupungeissa

40 vuotta sitten Nicaraguassa vastustettiin Anastacio Somoza Debaylen diktatuuria, Managuan silloisella rajalla, La Cuesta del Plomo (Lyijyn ylämäki) -nimisessä paikassa Somozan sotilaat tappoivat ihmisiä ja jättivät ruumiit lojumaan.Lauantaina samasta paikasta löytyi nuoren ruumis, jossa oli kidutuksen merkkejä. Myöhemmin on selvinnyt, että nuori mies oli lääketieteen opiskelija Managuasta ja äidin ainokainen. 

Katso häneen.

Kesäkuussa eräässä uutisessa ihmisoikeusliitto vahvistaa, että suomalaisviranomaiset ovat pahasti Ruotsia ja Norjaa jäljessä kunniaväkivallan tunnistamisessa sekä ehkäisyssä.

Kaunista äitienpäivää!


Koulussa luettiin aikoinaan tarina, jossa lapsi toisensa perään kertoi, minkälainen äiti hänellä on ja jokaisen mielestä tietysti maailman paras. 


Äidit ovat erilaisia päällisin puolin. Silti sanotaan usein myös, että äidit ovat kaikkialla samanlaisia, kun tarkoitetaan äidinrakkautta. 

Tasa-arvoinen äiti on valtion etu

Maailman talousfoorumi (WEF) julkaisee vuosittain Global Gender Gap -raportin, jossa tarkastellaan valtioittain (nyt niitä oli 142) sukupuolten välisiä tasa-arvoeroja. Vuonna 2014 Suomi oli maailman toiseksi tasa-arvoisin maa Islannin jälkeen.

Suomi on tasa-arvon kärjessä koulutusmahdollisuuksissa, ministerinimityksissä ja poliittisissa osallistumismahdollisuuksissa. Taloudellisessa osallistumisessa ja mahdollisuuksissa olemme vasta sijalla 21.

Läppäriäiti on yleinen syyllinen

Yhdeksänvuotias tyttäreni rallatteli koulussa oppimaansa uutta laulua, jonka kertosäe kuului näin:

”Äidillä on tietokone melkein aina päällä ja jalat puoli metriä ilmassa!”

Näpit irti lapsiperheistä Katainen!

Jälleen kerran yhteiskunta kertoo perheille, mikä on oikea tapa järjestää lasten hoito. EK ja Katainen haluavat kotona laiskottelevat naiset töihin. Koti-isiä he eivät ole kertaakaan tähän patistaneet, eivätkä ole pitäneet isien pitkiä poissaoloja työelämästä ongelmallisina. Syytetään äitiä.

 

Hepolan joulu

Joulu on kaikenlaisten perheiden juhla ja yksinäisten juhla! Jouluna kukaan ei kiellä imeväisikäisen ja hänen äitinsä valtavaa yhteisprojektia. Siihen saamme kohdistaa katseemme kulttuurimme madonnakuvien evästämänä.

Siihen aikaan kun itse olin sylivauvan yksinhuoltajaäiti eivät ne jotkat yksinhuoltajia halveksivat ja paheksuivat saaneet poliittista taustatukea mistään.  Elin ihanassa naapurustossa jossa minua ja vauvaani ei syrjitty eikä kytätty eikä jätetty yhteisön ulkopuolelle missään mielessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä