Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 22 min 55 s sitten

Kärpät aloitti finaalit voitolla: ”Marginaalit olivat pienet”

20.4.2019 22:00

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja alkoi lauantaina Oulussa. Kärpät voitti HPK:n 4-1, mutta numeroista huolimatta peli oli hyvin tasainen.

Kärppien slovakialaispelaaja Michal Kristof teki kolmannen erän puolivälissä ottelun voittomaalin. Sen jälkeen Kärpät osui kahdesti tyhjiin.

- Tosi tiukka peli, HPK:llakin oli omat hetkensä. Silloin Veini (maalivahti Vehviläinen) oli mies paikallaan, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner lehdistötilaisuudessa.

Manner kehui Raksilan hallin tunnelmaa.

Sari Essayahin ”kaikkein kummallisin” suunnitelma puhuttaa - Näin hän vastaa: ”Missä tässä on peli?”

20.4.2019 15:58

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah perustelee tuplaehdokkuuttaan sillä, että on eurovaaleissa hakemassa paikka ensi sijaisesti puolueelle, ei itselleen. Hän oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa ja tuli valituksi.

Esssayah on lisäksi ilmoittanut, että on valmis ottamaan europarlamentaarikon paikan vastaan Suomen EU-puheenjohtajakauden ajaksi jos kd ei ole mukana uudessa hallituksessa. Tämä on aiheuttanut paljon keskustelua pääsiäisen aikana, ja moni on ihmetellyt Essayahin linjausta.

Poliisi vetosi pohjoisirlantilaisiin: ”Auttakaa meitä lopettamaan tämä hulluus”

20.4.2019 12:55

Pohjois-Irlannin poliisi on vedonnut ihmisiin mellakoinnin lopettamiseksi ja tilanteen rauhoittamiseksi Londonderryn alueella. Poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltynä toimittaja Lyra McKeen ampumisesta torstaina ja perjantain välisenä yönä.

Kokoomuskonkari hallituskaavailuista: ”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen”

20.4.2019 12:17

Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen arvioi, ettei kokoomuksen pidä lähteä sdp:n kanssa hallitukseen, jos vaatimuksena on vasemmistoliiton mukaan otto.

”Tiedän vanhastaan, että tämä on sdp:lle erittäin paha paikka. He pelkäävät, että jos vasemmistoliitto jää oppositioon, se puukottaa heitä selkään. Hallitukseen, jossa ovat sdp:n lisäksi vasemmistoliitto ja vihreät, kokoomuksen ei tulisi kuitenkaan lähteä”, hän kommentoi Verkkouutisille.

Vaalikonevastaukset paljastavat: Sdp:n ja kokoomuksen yhteinen sävel voisi löytyä perhevapaista

20.4.2019 11:38

Sdp:n ja kokoomuksen uusien kansanedustajien voi olla vaikea sovittaa yhteen talouslinjauksensa, jos puolueet ennakkoarvioiden mukaisesti ryhtyvät neuvottelemaan yhteisen hallituksen muodostamisesta sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla.  Alma Median vaalikonevastaukset paljastavat, että puolueiden uudet eduskuntaryhmät ovat keskenään eri mieltä lähes kaikista talousasioista.

Tutkija kävi läpi Timo Soinin uran: ”Veti oman poliittisen perintönsä pyntystä alas”

20.4.2019 11:03

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi Timo Soinin jäävän historiaan monessa asiassa poliittisen uransan ansiosta. Hän tiivistää Soinin uran kolmeen sanaan: nousu, uho ja tuho.

Ensimmäiseksi kiinnekohdaksi Soinin uralta Jokisipilä nostaa vuoden 2011 eduskuntavaalit. Silloin perussuomalaiset nousivat 5 edustajan pikkupuolueesta 39 edustajan puolueeksi, maan kolmanneksi suurimmaksi. 

Takavuosien maailman paras jääkiekkoseura palasi mestariksi

20.4.2019 10:58

Moskovan TsSKA on voittanut jääkiekon KHL:n mestaruuden. Mestaruus ratkesi perjantaina, kun TsSKA voitti Avangard Omskin Maksim Maminin jatkoerämaalilla 3-2. Finaalisarjan TsSKA vei edukseen otteluvoitoin 4-0.

Punaisen armeijan keskusurheiluseura TsSKA on Euroopan legendaarisin jääkiekkoseura. 1970- ja 80-luvuilla se oli todennäköisesti maailman paras jääkiekkoseura. Vuosina 1976-91 TsSKA pelasi NHL-seuroja vastaan 36 ottelua, joista voitti 25 ja hävisi vain kahdeksan. Kolmesti TsSKA sai tyytyä tasapeliin.

Jussi Halla-aholta selitys ”mikrofoni pois” –episodille: ”Se, että toimittaja hyökkää sitaattilistan kanssa kimppuuni on rituaali ja pakkoliike”

20.4.2019 10:09

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittää torstaisia tapahtumia puolueensa tiedotustilaisuudessa Facebookissa. Hän vetoaa siihen, ettei EU-vaaleja käsitellyttä tilaisuutta voitu käyttää yksittäisten sitaattien taustan ja merkityksen käsittelyyn.

Vaatimukset Donald Trumpin virkasyytteestä kovenevat – Oikeustieteilijä: ”Lykkäämisessä ei enää ole mitään järkeä”

20.4.2019 09:43

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä senaattori Elizabeth Warren vaatii presidentti Donald Trumpin asettamista virkasyytteeseen erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan vuoksi.

”Muellerin raportti osoittaa faktojen kautta, että vihamielinen ulkomainen hallitus hyökkäsi vuoden 2016 vaaliemme kimppuun auttaakseen Donald Trumpia ja Donald Trump otti tuon avun vastaan.  Noustuaan valtaan Donald Trump häiritsi tutkintaa tuosta hyökkäyksestä”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Professori puhuu nyt perusporvareista: ”Perussuomalaisten kasvun tulppa on irronnut”

20.4.2019 09:14

Perussuomalaiset vetää puoleensa nyt myös porvareita, arvioi Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin professori Hanna Wass. Hän lanseeraa uuden termin, perusporvari.

”Yritin keksiä jotain, millä kuvata tätä gentrifikaatiota”, hän sanoo ja pyytää anteeksi sanahirviötä.

Gentrifikaatio tarkoittaa keskiluokkaistumista ja kuvaa sitä, että keskiluokkaista väestöä muuttaa alueelle, joka aiemmin on ollut työväenluokkainen. Ilmiön johdosta asuntojen ja vuokrien hinnat nousevat ja kotitalouksien koko pienenee. Esimerkki tällaisesta alueesta on Helsingin Kallio.

Valko-Venäjä tarjoili Pikkuleijonille shokkihoitoa

19.4.2019 23:24

Suomi koki historiallisen tappion jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Uumajassa perjantaina. Valko-Venäjä voitti Pikkuleijonat 4-3 ja ensi kertaa U18 MM-kisoissa.

Valko-Venäjä johti ottelua kolmannessa erässä 4-0 ja jopa ansaitusti. Suomen kiri alkoi aivan liian myöhään.

Suomi ei kahdessa ensimmäisessä erässä pelannut parhaalla tasollaan. Se ei silti sulje pois faktaa, että Valko-Venäjä pelasi vahvan ottelun, ja että joukkueella on vahvaa pelaajamateriaalia.

Tappara voitti pakkopullaksi haukutun pronssiottelun

19.4.2019 21:52

Jääkiekon SM-liiga pitää sitkeästi kiinni pronssiottelukäytännöstään. Tappara ja HIFK joutuivat näin ollen kohtaamaan toisensa vielä perjantaina Tampereella pronssipelissä, vaikka pelaajat mieluusti olisivat lähteneet kesälaitumille heidän joukkueidensa hävittyä puolivälieräsarjansa viime maanantaina.

Tappara johti pronssipeliä Niko Ojamäen ja Otto Rauhalan toisen erän maalien myötä 2-0. HIFK nousi kolmannessa erässä tasoihin Teemu Erosen ja Juhani Tyrväisen maaleilla.

Olympiakisat Helsinkiin ja Lahteen? – lähes kaikki suorituspaikat jo valmiina

19.4.2019 17:08

Suomen Olympiakomitea julkaisi tällä viikolla tutkimuksen mahdollisuuksista järjestää olympiakisat ja paralympiakisat Suomessa. Tutkimuksessa todetaan, että kesäolympiakisojen järjestäminen Suomessa jaetusti toisen maan kanssa ei tällä hetkellä ole realistista, mutta talviolympiakisat olisi mahdollista järjestää ja kenties jo 2030-luvulla.

Pohjois-Irlannin ammuskelua tutkitaan terroritekona - Silminnäkijä: ”Naamioitu mies pysähtyi ja alkoi ampua”

19.4.2019 13:03

29-vuotias toimittaja Lyra McKee on kuollut Pohjois-Irlannin Londonderryssä mellakointien yhteydessä sattuneessa ammuskelussa. 

”Naamioitunut mies pysähtyi ja alkoi ampua”, tapauksen silminnäkijä Emmet Doyle kertoo The Irish Timesin mukaan.

Jussi Halla-aho päivitti kohuttua blogiaan ensimmäisen kerran puheenjohtajana: ”Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään”

19.4.2019 12:24

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut uuden kirjoituksen paljon keskustelua herättäneessä Scripta-blogissaan. Hän käy torstai-iltana julkaistussa kirjoituksessa läpi eduskuntavaalien tulosta vaalipiireittäin. 

”Ilahduttavaa oli se, että perussuomalaiset uusivat vuoden 2015 paikkansa niissä vaalipiireissä, joissa kaikki edustajamme olivat loikanneet kauden aikana muihin puolueisiin”, Halla-aho kommentoi.

Hän kuittaa myös perussuomalaisista sinisiin loikanneille.

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

19.4.2019 11:53

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich arvioi, että Suomen paluu parhaan mahdollisen luottoluokituksen eli kolmen A:n kerhoon seuraavalla hallituskaudella ei ole mahdotonta, mutta vaatii paljon työtä ja vähän onneakin. Hän muistuttaa, että Suomen kaltaiselle pienelle maalle luottoluokituksella on korostettu merkitys. 

Suomi putosi arvostetusta kolmen A:n luottoluokituksen maiden kerhosta vuonna 2014. Ruotsi, Norja ja Tanska sitä vastoin kuuluvat edelleen kolmen A:n ryhmään. 

Jo seuraaviin eduskuntavaaleihin tähtäävän Paavo Väyrysen tähtiliike teki uuden kantelun oikeusasiamiehelle: ”Vastauksella saattaa olla merkitystä”

19.4.2019 11:12

Paavo Väyrysen tähtiliike on tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle uuden kantelun Yleisradiosta. Kantelussa pyydetään oikeusasiamiestä ottamaan kantaa siihen, kuinka Yleisradion on noudatettava vaalilain 10 §:n määräyksiä, kun se järjestää vaaliohjelmia Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä. 

Hjallis Harkimo ”vedättämisestä” vaaleissa: ”Tämä rapauttaa systeemin”

19.4.2019 10:44

Keskustelu eurovaalien ehdokasasettelusta ja puolueiden ”tuplsehdokkaista” jatkuu kuumana. ”Tuplaehdokkailla” tarkoitetaan heitä, jotka ovat ehdolla sekä eduskunta- että eurovaaleissa.

”En voi ymmärtää, että juuri valitut kansanedustajat lähtevät Eu-vaaleihin. Tämä rapauttaa systeemin”, Liike Nytin kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kommentoi Twitterissä.

 

En voi ymmärtää että juuri valitut kansanedustajat lähtevät Eu vaaleihin tämä rapauttaa systeemin.

Trump-tutkintaa koskenut raportti kuohuttaa – Tutkija: ”Kuinka alas Yhdysvaltain presidentti voi vajota?”

19.4.2019 10:07

Yhdysvaltain oikeusministeriön torstaina julkistama raportti erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnasta kuohuttaa rajusti Yhdysvalloissa. Demokraatit ovat vaatineet jopa oikeuministeri oikeusministeri William Barrin eroa.

Iso murros Suomen keskiluokassa – 25 vuoden vertailu osoittaa, miten keskiluokka jakaantuu ja pienenee

19.4.2019 09:19

Tuloerot Suomen keskiluokassa ovat kasvussa, selviää tuoreesta analyysistä.

Erikoistutkija Marja Riihelä Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta ja tutkimusjohtaja Matti Tuomala Tampereen yliopistosta selvittävät artikkelissaan suomalaisen keskiluokan koon ja tuloerojen kehitystä aina 1960-luvulta aina viime vuosiin asti.

”Yleisesti voi sanoa, että ensin keskiluokka on suurentunut ja sitten 1990-luvulta lähtien pienentynyt niin tuloilla kuin kulutuksellakin mitattuna”, sanoo Riihelä Uudelle Suomelle.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset