Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Liikunta on sijoitus tulevaisuuteen

Terveelliset elämäntavat eivät ole vain kansanterveydellinen vaan myös kansantaloudellinen kysymys. Ihminen elää nykyään entistä pidempään ja siksi onkin tärkeää ennaltaehkäistä vanhuuden vaivoja. Liikunta on tähän tehokas keino, terveellisen ruokavalion ja riittävän levon ohella. Lisäksi hyvä kunto parantaa elämänlaatua.

Käyn säännöllisesti kuntosalilla ja lenkillä, kävelen, pyöräilen, ratsastan ja katson, mitä suuhuni laitan. Ajattelen tätä sijoituksena tulevaisuuteen. Kansalaisen ei tarvitse niin paljon turvautua terveydenhuoltopalveluihin, mikäli hän itse voimiensa rajoissa huolehtii kunnostaan. Liikunta pitää tutkitusti myös mielen virkeänä.

Politiikassa ennaltaehkäisevä työ sairauksien syntymisessä on pitkään ollut mukana. Haluan kuitenkin entisestään edistää kansalaisten liikkumista ja yleensäkin terveellisiä elämäntapoja. Kansanedustajana ajan aktiivisesti kansalaisten liikuntamahdollisuuksien helpottamista.

Urheilujärjestöjen perustaminen ja toiminta tulee tehdä mahdollisimman helpoksi, ja tarpeen vaatiessa niitä voidaan myös tukea, entiseen tapaan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokainen meistä voi ilman järjestöjäkin hoitaa kuntoaan ja terveyttään. Siihen riittää kävelylenkille tai kuntosalille lähteminen. Liikuntamuotojen kirjo on ilahduttavan laaja ja yksilöllä vapaus valita niistä itselleen sopivat.

Poliitikon tehtävä on mahdollistaa kansalaisten omaehtoinen liikunta- ja virkistystoiminta. Tähän tarvitaan vanhoja metsiä, ulkoilureittejä, luontopolkuja, kansallispuistoja, kaupunkipuistoja, luistinratoja, pyöräteitä ja hiihtolatuja. Näiden mahdollisuuksien kokonaisvaltainen edistäminen on asialistallani korkealla. 

Jokainen omin lihasvoimin taitettu kilometri tai nostettu kilogramma on sijoitus tulevaisuuteen. Pitkä, hyvä elämä edellyttää terveitä elämäntapoja. 

Me suomalaiset olemme urheilukansaa ja luonnossa liikkuminen on aina ollut meille tärkeää. Nämä arvot kantavat kauas ja korkealle: se on erinomainen asia.

Atte Kaleva
www.attekaleva.fi

Kokoomus Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos ei kokoomuslaiset tiedä,tai ymmärrä,on suomessa 700 000 työtöntä j ajok apäivä tulee lisää.Kun heidän ihmisarvonsa poljetaan mm.aktiivimallin avulla maan rakoon,ei siellä harrasteta atte kalevan ynm.kokoomuslaisten tapaan ratsastusta,salia tai syödä terveellisesti kun ei ole ollut varaa tempputyöllistettynä siihen lopulliseen irtisanomiseen astikkaan.

Kokoomus on leikannut sosiaaliturvaa koko hallituskautensa ajan,sekä suomalaisten perheiden lainmukaisia tukia.

Kerroppa kokoomuslaisten arvoyhteisöläisten arvoista lisää,joita noudatetaan suomessa.Kokoomus on hallituksessa ollessaan leikannut lasten mahdollisuuksia harrastuksiin koska se on leikannut työttömyysturvaa 4,6 % sekä toimeentulotukea 20-40 % vanhemmilta ,joille ei kokoomus-keskustahallitus ole antanut mitään muuta,kuin aktiivimallin eli 1600-luvun rangaistus ja sanktiomallin mukaisen pakkolain,jonka "ehtojen" täyttämiseen taas ei VERONMAKSAJIEN MAKSAMISTA veroista huolimatta ole PALVELUJA.

Ei taida kokoomus tietää että orjatyö on suomessakin kielletty.Kun te luulette että sadat tuhannet yli 50v. ja ne yli 120 000 lasta ja nuorta jotka on SYRJÄYTETTY suomessa,saavat lainmukaisiakaan palvelujaantai tukiaan.

50v.on suomessa hylkytavaraa työllisyysmarkkinoilla ja monien hanttihommissa eli sosiaaliturvan asumistuen,toimeentulotuen avulla tekemät TEMPPUTYÖLLISTYMISTEN VUODET ovat vieneet niin psyykkisen kuin fyysisenkin terveyden.Kokoomus-keskustahallitus kun on suomesta tuhonnut,koulutuksen lisäksi myös perusterveydenhoidon palvelut.YKSITYISTÄMÄLLÄ eli ulkoistamalla ne konserneille joiden johtajien palleilla istuu heidän omia puoluetovereitaan.

Kuvitteleeko kokoomuslaiset että pienituloiset perheet ,työttömien perheet,keskiluokkakaan kohta enää voivat kustantaa tuhansien ratsastusharrastukset ,futiksen,jääkiekon jne.lapsilleen tai maksaa salimaksuja kuukausittain ,kun hallituksen HUOSTABISNEKSEN kannattaja puolueet ovat LAKKAUTTANEET LAINMUKAISEN ennaltaehkäisevän sekä perustoimeentulotuen maksamisen näille perheille?Alentaneet lapsilisät (paitsi Ahvenanmaalla)nostavat kaiken aikaa veroja jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämään.

Kokoomus voikin miettiä siellä veronmaksajien rahoilla Arkadianmäellä huilatessaan,mikä meni pieleen,kun oma etu ja opurrtunismi vei voiton suomalaisten hyvinvoinnista ja oikeuksista.Orpo ja hänen kaverinsa sipilä joiden politiikkaa suomessa toteutetaan,ja josta laskua maksavat suomalaiset lapset tulevaisuudessa,jo nyt.Te vaaditte lisää halpatyövoimaa kun ei omiakaan kouluteta,eikä anneta lainmukaisiakaan tukia.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Toisaalta...
- pienituloisimmat perheet on vapautettu päivähoitomaksusta.
- alimpia vanhempainpäivärahoja on korotettu.
- perheiden kotiapuun on annettu lisää resursseja.
- pienituloiset on vapautettu YLE-verosta.
- kokonaisveroaste laskenut (vaikka yli 70 000 € vuodessa tienaavien tilapäistä raippaveroa onkin jatkettu.
- työllisten määrä on kasvanut 140 000:lla.
- nuorten syrjäytyminen on vähentynyt ja
- Suomi on jo toista kertaa peräkkäin maailman onnellisin maa.

Sitä paitsi ei se lenkkeily ja luonnossa liikkuminen ennenkään ylivoimaisen kallista ole ollut; ei myöskään terveellinen ruoka. Pitsat ja hampurilaiset ovat kalliita, peruna, porkkana, kaali, silakka ja kananmunat ovat hyvinkin edullisia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itseasiassa maksan pienituloisena Yle-veroa. Kuinka pienituloinen täytyy olla että siltä säästyy?

Silakka on muuten kallista minun mittapuuni mukaan.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #6

Alle 14 000 euron ansiotuloveroista ei makseta Yle-veroa.

Silakan hinta on tosiaan jonkin verran noussut, mutta paljon riippuu siitä, missä muodossa sen ostaa. Se on kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin tonnikala, tuo legendaarinen ruoka, jota köyhät opiskelijat ovat vuosikymmenet sanoneet syövänsä päivästä toiseen.

Broileri on vielä edullisempaa. Se on myös terveellistä ja ravitsevaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Muuten ne kokoomuksen ja keskustan halpatyövoiman reserviläiset(niin 90 luvun epäonnistuneen maahanmuuton kuin nykyisenkin jälkeläiset ja suomalaiset) joille maksetaan 1.4.2019 600 ja risat "palkkaa"tulevat elämään veronmaksajien piikkiin jokainen.Asumistuki ,toimeentulotuki,soviteltu työttömyyskorvaus ovat ne elinkeinot.Ei kerry eläke kuten ei tempputyöllistetyillekään.Tämän ovat unohtaneet kertoa suomalaisillekin.es.10 -15 v.tempputöitä eikä eläke kerry koska olemattomat "tulot".Siksi hallitus nosti takuueläkettä etukäteen,ei muita sosiaaliturvan tukia.

Kun te vaaditte vielä lisää tätä porukkaa suomeen,kuten jo 2011 halusitte vapauttaa kaikki esteet mm.Afrikasta jne.kehitysmaista ja eu:n ulkopuolelta tuottaa suomeen tätä työvoimaa,oletteko taas ajatelleet 2012 leikkauslistan tapaan ,ottaa nekin lisäkulut suomalaisten taskuista?

Kenties taas eläkeläisten(pieniä eläkkeitä saavien)työttömien,nuorten,lasten ,sairaiden ,vammaisten jne.rahoista?Sotaveteraanien kuten 2012 leikkauslistalla oli etukäteen jotta palaavat isistaistelijat saavat traumaterapiaa.Stubbin mukaiseen arvoyhteisön jäsenmaksun nousuun v.2015-2017 joka ei hänen mukaansa "tunnu missään" ,kun 150 eurolla nousee per.suomalainen korruptoituneen eu:n lisähinta.Kun eu-SUOSITUKSESTA teitte pakon jota se ei ollut missään vaiheessa.

Peilin eteen nyt joka sorkka kokoomuksesta ja keskustakaverit messiin.Miten pystyvät nämä valkokauluspsykopaatit yönsä nukkumaan?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Oksanen, pelkkää surkeaa lässytystä aiheen vierestä. Miten itkupotkuraivarisi liittyy liikuntaan jota jokainen voi harrastaa surkeimmassakin tapauksessa ilmaiseksi?

Moni keski-ikäinen tai sitä lähestyvä todennäköisesti hyötyy liikunnasta mutta elämäänsä katkeroituneet itkupotkuraivaripellervot eivät tätäkään itsestäänselvyyttä näe.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

KOK hoitaa köyhien liikunnan laittamalla halvat kotterot paaliin jotta kävelet 9 egen duuniin, pysyt laihana ja kunnossa kun äänestät kok,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset