Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Oulun imaami ja Helsingin Isis-verkosto

Kuluvan eduskuntavaalikampanjani aikana ja jo paljon ennen sitä olen puhunut ja kirjoittanut länsimaihin muodostuneista rinnakkaisyhteiskunnista ja niiden aiheuttamista vakavista ongelmista. Ilmiö on suoraan yhteydessä länsimaissa harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan ja erityisesti pakolaispolitiikkaan.

Samoista maista kotoisin olevat ihmiset asettuvat vähitellen samoille alueille, jolloin yhteiskuntien sisälle alkaa muodostua saarekkeita, joissa noudatetaan lähtömaiden arvoja ja tapoja. Mitä suuremmaksi diaspora muodostuu, sitä tehokkaammin se estää kotoutumista. Islaminuskoiset joutuvat rinnakkaisyhteiskunnissa helposti auktoriteettien ja yhteisön painostamiksi ja ongelmaa pahentaa vielä niin sanottu dawa-salafismi, lähetysoppi, jonka myötä vanhoillinen islamintulkinta yleistyy länsimaisissa muslimiyhteisöissä. Käsittelen aihetta laajemmin kirjassani Jihad ja terrori (Otava, 2018).

Kasvava diaspora ja sen sisällä harjoitettu dawa mahdollistavat myös terroristisen toiminnan rahoituksen ja jihadistien värväyksen. Kantasuomalaiset käännynnäiset pahentavat ongelmaa, koska usein juuri he ovat innokkaita hurskaudessaan ja kallistuvat helposti salafistiseen ja jopa jihadistiseen uskontulkintaan.

Ilta-Sanomat teki äskettäin oivallisen jutun kansainvälisessä mediassa esiintyneen suomalaisen Isis-Sannan taustoista. Kävi ilmi, että Helsingin Vuosaaressa on pitkään toiminut salafistiverkosto, jonka kantasuomalainen keskushahmo on artikkelissa nimetty Fatimaksi, ennen kääntymystään Lauraksi. Tällaiset henkilöt ovat tuttuja jihadismitutkimuksesta, joka on osoittanut kuinka keskeisessä roolissa karismaattiset ja määrätietoiset yksilöt ovat terroristiverkostojen muodostumisessa. Lauralle kävi kuten niin usein: aviomiehensä kautta hän omaksui islamin ja käännyttyään alkoi ottaa uskonnon paljon miestään vakavammin. Mukana verkostossa oli kolme yhdysvaltalaismiestä, jotka Ilta-Sanomat nimeää ryhmän johtohahmoiksi. Näissä ryhmissä harjoitetaan islamilaisia tapoja, kuten sukupuolisegregaatiota ja moniavioisuutta.

Jutusta käy myös ilmi, että Itä-Helsingin kouluissa sallitaan vanhoillisen islamin mukaiset rajoitukset lasten opetuksessa. Musiikkia ei tarvitse kuunnella eikä ihmisiä tai eläimiä piirtää. Kaikki tällainen tietenkin siirtää rinnakkaisyhteiskuntien syntymis- ja ylläpitomekanismeja suoraan seuraavalle sukupolvelle. Haluammeko tätä Suomessa? Minä en halua.

Ongelmallisinta länsimaisten yhteiskuntien kannalta tässä kehityksessä on se, että salafistien lojaliteetti kohdistuu ummaan, maailmanlaajuiseen muslimiyhteisöön, eikä heidän kotimaahansa täällä lännessä. Salafistit pitävät suomalaisia vääräuskoisina ja jopa vihollisina. Juuri tämän vuoksi he haluavat suorittaa profeetta Muhammadin jalanjäljissä hijran, sillä hurskas muslimi ei saa asua vääräuskoisten maassa. Viime vuosina hijra on kohdistunut Isis-järjestön hallitsemalle alueelle Levanttiin, josta suomalainen Sannakin Islamilaisen valtion raunioilla uutiskuviin päätyi. Nyt hän haluaa takaisin kotimaahansa, mutta ei vaikuta katuvan aiempia valintojaan tai tekojaan. On selvää, ettemme halua tällaisia maanpettureita takaisin Suomeen.

Vastaavasti media uutisoi hiljattain, kuinka Oulussa vaikuttava salafisti-imaami Abdul Mannan kiistää käräjäoikeuden tuomion, jossa moskeijassa pienen tytön törkeästi raiskannut koraanikoulun opettaja sai ehdotonta vankeutta. Imaami kieltäytyy hyväksymästä oikeuden päätöstä ja väittää, että lapsi valehtelee. Imaamin lojaliteetti kohdistuu uskonyhteisöön, moskeijan henkilökuntaan, ei rikoksen uhriin, pieneen puolustuskyvyttömään tyttöön. Tämä on täysin tuomittava asenne.

Mannanin vävypoika on sattumoisin kuollut Isis-järjestön riveissä ja miehellä on ollut hämäräbisneksiä, joilla terroristista toimintaa on rahoitettu. Kun media kyselee imaamilta näistä tapauksista, hän uhriutuu ja kokee tiedustelut islaminvastaisena ajojahtina. Tuntuu siltä, että suomea vuosien maassa asumisen jälkeen osaamaton mies ei edes halua ymmärtää, kenen lakien mukaan maassa pitäisi elää. Tämä on klassinen esimerkki rinnakkaisyhteiskunnasta.

On selvää, että asialle on tehtävä jotain. Ongelma pahenee, mikäli aiheen ympärillä hyssytellään ja läiskitään leimoja. Kenenkään etu ei ole se, että Suomeen muodostuu salafistiverkostoja, joissa tyttöjen, naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ei ole tietoakaan, ja jotka värväävät ja rahoittavat terroristeja.

Kansainvälisesti ajatellen terroristiseen järjestöön liittyneet ja sen toimintaa tukeneet henkilöt pitää tuomita YK-tuomioistuimessa paikan päällä Syyriassa tai Irakissa. Suomi kantaa vastuunsa omista jihadisteistaan maksamalla tuomioiden täytäntöönpanosta aiheutuvat kustannukset. 

Maanpettureita emme halua takaisin maahamme. Myös imaami Mannanin kaltaiset henkilöt pitää voida karkoittaa, koska he eivät edes halua kotoutua ja noudattaa Suomen lakeja, asetuksia ja tapoja. Suomessa noudatetaan Suomen, ei islamin lakia.

Atte Kaleva
Kokoomus Helsinki
www.attekaleva.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hyvä ja arkirealistinen kannanotto.

Itsekin kummeksuin sitä, ettei kolmekymmentä vuotta Suomessa riitä kaikille natiivikielen välttävään oppimiseen. Englantikin oli sinne päin.

Perussuomalaisen lausumana samansisältöinen blogi tarkoittaisi kirjoittajalleen aikaistettua pääsiäistä, kun älämölöä päästävä joukkio vaatisi aikamme Pontius Pilatukselta kirjoittajan pikaista ristiinnaulitsemista.

On hienoa, että myös kokoomuksen riveistä uskalletaan ravistaa mehiläispesää ja vieläpä omalla nimellä.

Risto Mäkinen

Maksaakohan valtio Mannanin tulkkauspalveluja edelleenkin. Eli miksi opetella kieltä, jos 30 vuoden jälkeenkin saa ilmaiset tulkkauspalvelut tarvittaessa?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Mikäli vaalipiirisi olisi kohdallaan, niin saattaisin jopa raahautua ensimmäistä kertaa uurnalle.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Olipa vaalipiiri mikä vain, niin kyllä sieltä samaa näkemystä edustavia ehdokkaita taatusti löytyy. Etenkin PS:sta, Väyrysen liikkeestä ja Reformista sekä SKE:sta (joskaan näillä kahdella jälkimmäisellä ei kaikissa vaalipiireissä ehdokkaita ole, noilla muilla kyllä). Eli kannattaa äänestää niitä jos on asioista tuota mieltä. Myös jos ei tykkää siitä että autot halutaan kieltää (kuten SDP, RKP ja Vihr. tänään vaativat) niin noita äänestämällä saa tuplapotin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Peilin eteen vaan kaikki kokoomuslaiset kaveriensa keskustalaisten kanssa.Siellä se porukka on joka suomeenkin toi terroristit ja isistaistelijat.2012 olitte jo varautuneet palaaviin isistaistelijoihin LEIKKAAMALLA suomalaisten SOTAVETERAANIEN rahoja ja suomalaisten sos.turvaa jotta ihailemanne taistelijat saavat tarumaterapiaa ja rahaa kotouttamiseen jne.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Maanpettureita emme halua takaisin maahamme. Myös imaami Mannanin kaltaiset henkilöt pitää voida karkoittaa, koska he eivät edes halua kotoutua ja noudattaa Suomen lakeja, asetuksia ja tapoja. Suomessa noudatetaan Suomen, ei islamin lakia."

Mitä halutaan kansalaisten oikeustajun mukaan ja mitä laki ja oikeuskäytäntö sanovat, ovat Suomessa kaksi useinkin aivan eri asiaa.

Minkä lainkohdan nojalla imaami Mannanin kaltaiset henkilöt voitaisiin karkoittaa? Ellei voimassa oleva laki anna siihen mahdollisuutta, mitä Kokoomus tai muut eduskuntapuolueet ovat tehneet tai lupaavat tehdä tarvittavien lainmuutosten saattamiseksi voimaan?

Jarkko Mynttinen

Ei tarvita lainmuutoksia vaan korkeintaan muutoksia oikeuskäytäntöön. Lakia säätävät ja käyttävät eri tahot (riippumattomuusperiaate) , se on yksi vallan kolmijaon kantava periaate. Nykyinen lainsäädäntö kyllä mahdollistaa Mannanin kaltaisten henkilöiden karkottamisen (jos nyt kerrotut asiat ovat faktapremissejä) ulkomaalaislain 301/2004 149 §:n 1-4 kohtien perusteella. Eli voimassa oleva laista löytyy kyllä normipremissit jos vain faktaperusteet löytyvät ja tuomioistuin haluaa normeja soveltaa, kansainväliset ihmisoikeusopimuksetkaan eivät ole sille este.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ulkomaalaislakia lienee uusittu tuon ^ jälkeen.

149 § (13.9.2013/668)
Maasta karkottamisen perusteet
Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

----

Jos Mannanin toiminnasta tehtäisiin rikosilmoitus, ylittäisiköhän asia edes tutkinnan kynnystä, saatikka syytteen nostamisen?

Jos Oulun käräjäoikeuden päätös olisi karkotus, tottakai se johtaisi valitukseen hovioikeuteen. Millaiset mahtavat olla Rovaniemen hovioikeuden linjat näissä asioissa?

Epäilen vahvasti, että lakimme on säädetty liian lepsuiksi ja kantaväestölle vahingollisiksi – ja niin tervejärkinen ja asiallinen mies kuin Atte Kaleva onkin, hänen puolueensa johdosta ei valitettavasti voi sanoa samaa. Eli tuskin Kokoomuksesta löytyy poliittista tahtoa tehdä näille asioille yhtään mitään. – Vahinko!

Toki jos Kokoomuksen johto haluaa julkisesti osoittaa ottavansa vakavasti nämä kysymykset, onhan tässä vielä muutama päivä aikaa ennen vaaleja; en ole vielä äänestänyt, joten pankaapa toimeksi...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI:
Naamioituminen sallittu nykyään kaupoissa, mutta (ehkä) vain uskonnon perusteella, sillä
IL uutisen mukaan:

””Euron kauppa” polki perustuslakia Helsingissä - kauppias vaati musliminaista riisumaan: ”Jos et näytä kasvojasi, et ole tervetullut”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7a4d4697-be5d-4...

Näin se alistuminen islamin edessä etenee, Suomessakin. Sääli.

Seuraus:
Nyt kaikki varkaat varmaan naamioituvat etukäteen jottei häntä voida tunnistaa valvontakameroista, sillä kauppias ei (voine) vaatia riisumaan maskia jos laissa on yhtään tasa-arvoisuutta KAIKKIA ihmisiä kohtaan riippumatta siitä onko uskovainen vai ei?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Oululaisilla on mielenilmauksen paikka tässä. Ei tätä tarvitse hyväksyä!

Alas Oulun moskeija!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Taidan sittenkin harkita kerran vielä mahdollisuutta, että äänestäisin kokoomuksen ehdokasta.

Atte Kalevalla on sentään jotain sanomista oikeasti olemassaolevankin maailman ilmiöistä ja myös aprillipäivien ulkopuolella julkaistavaksi, toisin kuin vaikkapa eräillä vaihtoehtotodellisuuksiin orientoituneilla besserwissereillämme, jotka toki kelpaavat hyvin 1.4. uutisoitaviksi, ks. esim.
"Eva Biaudet'n ja Aino Pennasen klubi jakoi kulttuuripalkinnon Ilta-Sanomille!?"
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273142-e...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"On selvää, ettemme halua tällaisia maanpettureita takaisin Suomeen."

Mikä on tässä "me"? Kokoomus? Sinä ja varjosi?

Suomalaisella on aina oikeus palata kotimaahansa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mutta _emme halua_ kukaan, että tuollaiset palaavat! Eivät jihadistit eivätkä isovenäläisputinistiset vierastaistelijat Ukrainalta miehittämältään alueelta, siis elävinä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä Isisiin siirtynyt väki tarvitsi Suomen passia pelkästään matkustusasiakirjaksi matkustaessaan Isisin kalifaattiin. Ilman passia ei ole mahdollista matkustaa Suomesta Lähi-itään. Tosiasiassa he hylkäsivät Suomen. Saapuessaan kalifaattiin he luopuivat Suomen kansalaisuudesta ja siirtyivät uuden islamilaisvaltion kansalaisiksi. Siellä tuskin hyväksyttiin mitään vääräuskoisen maan kansalaisuutta ja siten kaksoiskansalaisuutta. Näin ollen he eivät ole myöskään tunnustaneet kansalaisuudesta luopuessaan enää Suomen perustuslakia, joten siihen on turha vedota. He ovat julman tiensä itse valinneet. Siihen ei ole heitä kukaan pakottanut.

Tässä yhteydessä ei ole myöskään syytä unohtaa jesideihin kohdistunut vainoa.

”Elokuussa 2014 Isis murhasi ainakin kaksituhatta jesidiä, sieppasi yli viisituhatta ja raiskasi yli tuhat jesidinaista. Siepatut käännytettiin pakolla islamiin ja naiset myytiin orjiksi Isisin terroristeille.” Lähde Wikipedia.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

On niin julmaa touhua, ettei sitä pysty edes kuvittelemaan, en voi ajatella asiaa koska suutun ja itken yhtaikaa. Mielestäni näitä jesidinaisia tulisi auttaa (Saksassa eräs jesidityttö tapasi raiskaajansa eikä Saksan viranomaiset auttaneet häntä, hän joutui pakenemaan uudelleen).

Isiksen riveissä olleet pitää saada tuomionsa Syyriassa/Irakissa. Tämä Isis-Sanna on myös myynyt 13-vuotiaan tyttönsä vaimoksi jollekin. Aivan uskomatonta, mitä tämän ihmisen päässä oikein liikkuu?

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Vien kommentin oljenkortena hiukan aihetta sivunneeseen aiheeseen.

Kannatan ajatusta paikallisesta tuomiosta.

Kun Isis / Daesh on todennut aseellisen tappion Syyriassa olevan tosiasia olisi ryhmän seuraava askel hajaantua ja levittää ideaa soluissa. Tälläisten fundamentalistien antautumista on syytä epäillä vain naamioksi.

Mikäli yhteiskuntamme tekisi päätöksen vastaanottaa Sanna & co. olisi ko. henkilöt laitettava jatkuvan tarkkailun alle, jotta mahdollinen verkostoituminen ja haitallinen vaikuttaminen voitaisiin estää, tai voitaisiin olla ainakin perillä kaikista siihen kytkeytyvistä henkilöistä. Sehän taas maksaisi huomattavan määrän rahaa ja resursseja.

Mä uskon anteeksiantoon ja toiseen mahdollisuuteen henkilökohtaisella tasolla, mutta valtiolla instanssina ei ole samanlaista tarvetta tässä tilanteessa ja sen tulee toimia turvallisuudemme takaamiseksi.

Aihe valvonnasta on kuitenkin monimutkainen ja on varottava luomasta valvontakoneistohirviötä, jossa jokaisen perusoikeudet yksityisyyteen olisivat uhattuina turvallisuuden nimissä.

Käyttäjän MariHakkala kuva
Mari Mattila

Mielenkiintoinen ajatus tuo anteksianto ja uuden mahdollisuuden antaminen henkilökohtaisella tasolla versus valtion velvollisuus turvata rauha maassa! Blogia lukiessa jo tuli mieleen yksilöllisen ja yhteisöllisen kulttuurin ero. Ajattelemme varmaan mielellämme olevamme yksilöllinen kulttuuri, jossa pienin yksikkö on yksi henkilö, joka vastaa itse itsestään, tekee omia valintojaan, noudattaa omia arvojaan, kantaa itse vastuun teoistaan. Yhteisöllisessä kulttuurissa pienin yksikkö ei ole henkilö, vaan yhteisö. Kulttuuri on yhdenmukainen ja yksilö on alisteinen yhteisön (suku, seurakunta, kylä, kansa, etninen ryhmä) päämäärille ja tavoille riippumatta siitä, mitä itse ajattelee. Tämä ero tuli harvinaisen selväksi, kun Isisrahoituksesta keskusteltiin: koettiin oikeutetuksi hankkia rahaa vaikka petoksilla, koska se meni yhteisön, ja sen puolesta taistelevien hyväksi. Ristiriita on räikeä siinä, miten suomalaiset ovat pitäneet oikeudenmukaisena myöntää maahan muuttaneille samat oikeudet kuin meillä itsellämme on, ja jakaa heille etuuksia, joiden rahoittamiseen heistä vielä ainakin harvat osallistuvat. Oikeudenmukaisuus ja oikeusvaltio ovat meille tärkeä arvo, mutta ainakin joidenkuiden alunperin suomalaisten ja heidän nykyisen "sukunsa" lojaliteetti on muualla, islamin uskonnossa ja sitä puolustavien joukoissa. Tilanne on meille uusi, ja kestää, ennenkuin konsensus löytyy kahden niin erilaisen kulttuurin välillä. Meilläkin on yhteisö, jota edustaa itsenäisten, omavastuisten ihmisten valtio, joka perustuu lakiin ja oikeuteen. Voiko tänne asettua, kasvattaa perhettä ja sukua, jos se ei merkitse mitään? Voiko tänne tulla takaisin hakemaan turvaa ja elantoa, kun on hylännyt meidän keskeiset arvomme, pettänyt ne osallistumalla arvojemme vastaiseen ja mahdollisesti turvallisuuttamme uhkaavaan kalifaatin luomissotaan?

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Täsmennän tuota ajatusta vielä hiukan.

Yksilölle on terveellistä luopua vihoittelusta ja kaunasta. Henkilökohtaisella tasolla negatiivisten tunteiden ylläpitäminen toista kohtaan on paitsi itsetuhoista, myös haitallista toiselle. Jos uskoo itse kykenevän positiiviseen muutokseen, niin on se mahdollisuus myös annettava toiselle, tai muuten peilistä katsookin takaisin vain tekopyhä ihminen.

Yhteisömme valtiona taas tulee ajaa suomalaisten etuja. Kun korotamme ajattelun henkilökohtaiselta tasolta yhteisölliselle tasolle, niin asiaa tulee käsitellä kokonaisvaltaisesti ja on kyettävä päätöksiin oman moraalin ulkopuolelta. Valtion tasolla ei ole minkäänlaista velvollisuutta samanlaiseen ajatteluun kuin yksilöllä.

Nykyään vaikuttaa siltä, että puurot ja vellit ovat menneet sekaisin ja järkevyyden sijaan etupainona politiikassa on ollut henkilökohtainen moraali ja tunne. Voimme silti ja meidän tuleekin tehdä humaania politiikkaa, mutta lähtökohtaisesti Suomen valtion tulee ajaa suomalaisen yhteiskunnan etua, ei toimia henkilökohtaisena moraalinvartijana.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen Vastaus kommenttiin #20

# 20. Harri Nissinen kirjoitat: "Yhteisömme valtiona taas tulee ajaa suomalaisten etuja."

Tapahtuiko niin, että syksyllä 2015 maamme johtavat poliitikot tekivät virheen ja unohtivat juuri suomalaisten edun. Muut tuntuivat olevan se "rikkaus" jota ylistettiin ja oma kansa unohtui. Eikä kansa tuosta oikein tykännyt.

Kaiken tänne saapuvan "rikkauden ja värikkyyden" keskellä päättäjien olisi ollut syytä muistaa, että he olivat ajamassa suomalaisten etuja. Kun Suomi ja suomalaiset vovat hyvin, voimme myös ottaa tänne kohtuudella muita ja huolehtia heistä.,

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen Vastaus kommenttiin #27

Yleisesti puhuttaessa voidaan sanoa juurikin noin.

Jos vuoden 2015 tapahtumia spekuloi syvemmin, niin voihan olla, että joiltakin tahoilta tämän tapahtuman estämiselle ei ollut poliittista tahtoa - vaikka se ei ollut kansan etu.

Pyörittelen toisinaan mielessäni kysymyksiä siitä, että onko maahanmuutto poliittisena tarpeena vain tekohengitystä nykyisen talousjärjestelmän ylläpitämiseksi. Maahanmuuton tarpeellisuutta korostetaan edelleenkin nyt työperäisen maahanmuuton muodossa matalan palkan aloille, vaikka meillä on myös omia työttömiä. Nykyinen talousmalli kun kohtaa ongelmia, mikäli kansakunnan väkiluku laskee.

Jos tämä ylempi skenaario olisi tosi, niin nousee kysymys voisiko soveltaa syytettä maanpetturuudesta heille, jotka tästä asiasta olivat tietoisia - jossa talousmallin ylläpito nousee siis kansallisten etujen yli.

En siis väitä asian olevan näin, mutta ei pieni ajatusleikki aiheesta pahaa tee. Ajatusleikeistä seuraa tärkeitä kysymyksiä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

# 18, Mari Mattila kirjoittaa: "Tilanne on meille uusi, ja kestää, ennenkuin konsensus löytyy kahden niin erilaisen kulttuurin välillä. Meilläkin on yhteisö, jota edustaa itsenäisten, omavastuisten ihmisten valtio, joka perustuu lakiin ja oikeuteen. Voiko tänne asettua, kasvattaa perhettä ja sukua, jos se ei merkitse mitään? Voiko tänne tulla takaisin hakemaan turvaa ja elantoa, kun on hylännyt meidän keskeiset arvomme, pettänyt ne osallistumalla arvojemme vastaiseen ja mahdollisesti turvallisuuttamme uhkaavaan kalifaatin luomissotaan?"
_____

Tyylillä kirjoitettu, niin ettei ehkä avaudu "juupas-eipäs-ritaloille" (puheenvuorolaista slangia) - kun asia ilmaistaan sivistyneesti.

Onko sittenkin niin, että naisissa on viisaus (ja miehissä hulluus). Näyttää aivan siltä, että tänne on ilmestynyt naisia, useitakin, jotka uskaltavat ilmaista kritiikkiä "kritiikkitefloniin" käärittyjä aiheita kohtaa.
Ja onko ehkä niinkin, että 2015 Suomessa alkanut "joukkopsykoosi" alkaa eheytyä viisaiden naisten sekä islamin sisältä kohoavan, rohkean kritiikin sekä älyllisen avautumisen voimin. Tällä tarkoitan esim. Anter Yasan viimeaikasia rohkeita ulostuloja, joita kannattaa lukea (toivottavasti hän ei innostu liikaa selkeässä ja ilmeisen aiheellisessa SDP-traumassaan).

Olen nimittäin sitä mieltä, että äänekkäimmin kolisevat ne tynnyrit, joilla ei ole realistista kosketuspintaa kolmannen maailman ja mm. Lähi-idän elämän muotoon ja ongelmiin.

Atte Kalevaa pidän yhtenä ymmärtäjänä, jo omien kaappauskokemustensa sekä opintojen perusteella. Häntä kannattaa kuunnella. Valitettavasti yhden syvällisemmin ko. ongelmaan perehtyneen ymmärtäjän vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset, etenkin jos puoluekin on eri linjoilla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Atte kirjoittaa mielipiteenään Itä-Helsingin kouluopetuksesta kielteiseen sävyyn, joka on todellakin Suomessa kielteinen opetussuuntaus. Atte toteaa; "Haluammeko tätä Suomessa? Minä en halua." En halua minäkään vaan opetus tulee noudattaa suomalaista kulttuuria kaikkinensa. Jollei se sovi, niin täältä voi vapaasti muuttaa maahan, joka miellyttää.

Nyt on ihan pakko kysyä, miten ihmeessä Atte voit tuota suuntausta kokoomuksessa estää? Kokoomuksella on ollut opetusministeriön johtajuus ja opetusohjelmassa on tämä suuntaus hyväksytty. "Kunniakansalaisten" on saatava opetusta omaan kulttuuriin sopivalla tavalla kokoomuksen ja keskustan mielestä ja tämä on sitten siellä H:ssä todellisuutta. Ehkäpä muuallakin Suomessa.

Kansalaisten ei missään tapauksessa kannattaisi äänestää kokoomusta, eikä liioin keskustaa. Sipilän katteettoman lupauksen kotinsa luovuttamisesta turvapaikanhakijoiden asumiseen on nyttemmin todettu muuttuneenkin yhden pakolaisperheen asumiskäyttöön. Toiminta on aiheuttanut huomattavia kustannuksia veronmaksajille. Lisää tulee kaiken aikaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Abdallah, ei suomalaisten kannata äänestää puoluetta, jonka ainoana tehtävänä on seuraavalla vaalikaudella huudella oppositiosta vastalauseita. Hallituksessa päätökset kuitenkin tehdään, hallituspuolueiden toimesta.

Äänen antaminen persulle on yhtä vahva mielenilmaus kuin äänen antaminen Aku Ankalle.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No juu, samalla periaatteella ei Kekkosen aikana "kannattanut" äänestää Kokoomusta. En ole persu enkä kokoomuslainen, mutta periaate on surkea: tottahan sitä puoluetta kannattaa äänestää, jonka kannat parhaiten vastaavat äänestäjän omia kantoja. Muita puolueita (tai Akua) äänestämällä ei ainakaan edistä oman kantansa mukaisia asioita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Antakaa meidän pitää kulttuurimme”.

-Mellunmäen moskeijan imaami Abbas Bahmanpour

Taitavat suomalaiset auttaa ja jopa edistää tuon ”kulttuurin” säilymistä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No ainakin demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ovat niitä puolueita joissa riittää näitä hyväuskoisia hölmöjä, jotka varsin mieluusti haluavat edistää islamilaista "kulttuuria".

Kuinkahan paljon näitä äärimuslimeita nykyään jo Suomessakin on, mene ja tiedä? Mutta varmasti heitä on paljon enemmän kuin mitään uusnatseja ja äärivasureita yhteensä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kansainvälisesti ajatellen terroristiseen järjestöön liittyneet ja sen toimintaa tukeneet henkilöt pitää tuomita YK-tuomioistuimessa paikan päällä Syyriassa tai Irakissa. Suomi kantaa vastuunsa omista ...jne.läpä,läpä,lää

Yksikään suomalainen äänestäjä ei ole näitä tänne tilannut ,saatikka halunnut.Suomess aei ollut yhtäkään Turun kaltaista terroritekoa ellei kokoomus ja keskusta olisi suureen ääneen kutsuhuutojaan merkelin avustamana tehnyt.Tämän on todennut asiantuntijataho ihan sieltä omista kerholaistenne piireistä.Kun merkelin esitys näidenkin 32 400 nuoren sotilaan ynm.paperittoman suomeen tunkemisesta ei ollut muut akuin SUOSITUS te,kokoomus ja keskusta teitte siitä(kin)pakon ,jota se ei ollut.

Kokoomus ja keskusta ovat koko hallituskautensa ajan olleet lisäämässä suomen ongelmien ja pelon ilmapiiriä,terrosititekojen uhkaa jne.Halpatyövoiman eteen kun oltiin valmiit tekemään mitä tahansa.Kun vielä tekaistiin tilaustyönä "tutkimus"jossa suomalaiset olivat SUURIN UHKA suomen sisäiselle turvallisuudelle voi,voi.Todella uskottavaa venäjävihan lietsomisen kera joka alkoi jo 2008 kokoomuksen johdolla.

Kukahan suomen rajat avasi ja keiden toimesta suomessa on nykyään terroristeja ja isistaistelijoita ynm.laitonta materiaalia..Niinpä niin.Kaksinaamaista äänten kalastelua pukkaa taas kerran,kuten viime vaaleissa kun kalasteltiin homojen ääniä.Vuoden maannut aloite heidän oikeuksistaan makasi kokoomuslaisen laatikossa,kunnes vaaliaseita tarvittiin ja ääniä lisää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Blokissa oli erinomaisia Atte Kalevan huomioita, mutta huomautan innokkaille äänestäjille etteivät nämä ole kokoomuksen mielipiteitä. Kokoomus vähät välittää mitä sakkia Suomeen saapuu elätettäviksemme, kädet on heti levällään jos rikollisia vaatii poistettaviksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ilta-Sanomien juttu oli erinomainen. Kyseisen kaltainen tutkiva journalismi on tarpeen, että saamme tietoa salafistien ja jihadistien toiminnasta.

Itä-helsinkiläisen koulun käytännöt eivät vastaa kenenkään tarpeeseen. Uskonnon perusteella ei vapautua musiikin eikä kuvaamataidon opetussisällöstä. Koulu on lähtenyt laukalle näiden kahopäiden vaatimusten edessä.

Eihän koulu voi toki pakottaa oppilasta piirtämään kania, jos oppilas ei suostu. Mutta opettajan pitää vanhemman vaatimuksesta piittaamatta antaa kaikille oppilaille sama piirustustehtävä. Jos oppilas piirtää tehtävän saatuaan kanin, joka näyttää kiveltä, se olkoon koululaisen taiteellista vapautta. Valinnan ei pidä olla vanhemman vapautta valita lapsen puolesta.

Lasten uskontoon kasvattaminen on henkistä väkivaltaa. Uskonnosta riippumatta. Koulun ei pidä väkivaltaa tukea.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko tämä Oulun imaami mahdollisesti saanut Suomen kansalaisuuden? Jos on niin joku on töpännyt pahemman kerran ja jos ei niin millä perusteella oleskellut täällä noin kauan? Ja vielä yksi kysymys, montako vastaavaa imaamia tässä maassa on?

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Jostain syystä kantaväestön vihervasemmisto ja femistit tuntuvat olevan alttiita islamisoitumaan. Onkohan tässä takana halu kostaa länsimaille kommunismin romahdus vai mikä?

Miten muuten on mahdollista että Tanskassa raiskauksesta tuomittu ja karkoitettu henkilö otetaan Suomeen turvapaikanhakijaksi? Jokaisen tausta tunnetaan... Punahilkkasatuja...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Kokoomus ja Petteri Orpo on näyttänyt kyllä ihan hienosti kuinka länsirajalla ei osattu muuta kuin kannella maahan vyöryvien laukkuja

Enpä usko että vaalien jälkeen mikään muuttuu , nyt vaalien alla kyllä ollaan niin tiukkoja että

Tosin vain puheissa

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kaleva puhuu Kokoomuksen arvopohjaa vastaan. Kaleva ei sitä Arvopohjaa todellakaan muuta, joten ei jatkoon. Kalastelee vain Kokoomukselle ääniä vaalien alla.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kuuntelin vuosikausia sitten erään islamin oppineen {en muista hänen nimeään} luentoa islamin synnystä ja leviämisestä. Hän totesi, että kun islam levisi uusille alueille, se toi mukanaan uskonnonvapauden. Minulta meni tovi ennen kuin ymmärsin, että miekkonen tarkoitti uskonnonvapaudella islamin hegemoniaa sen valloittamilla alueilla. Pahoin pelkään, että tämä käsitys elää tänäkin päivänä suuressa osassa islamilaista maailmaa.
Abdul Mannanissa tuli esiin islamin irrationaalisuus, hän on kammottava moraalinen ja sosiaalinen parasiitti. Suomessa puuhastellaan Suomen vastarintaliikkeen ja Soldiers of Odinin, ja vastaavien kieltämistä, mutta todella yhteiskunnalle vaarallista islamin levittämistä suorastaan tuetaan. Tämä Mannan ei ole vaivautunut kolmessakymmenessä vuodessa opettelemaan suomenkieltä, mutta on takuuvarmasti lypsänyt valtiolta kaikki mahdolliset tuet. Hänen moraalisen selkärankansa puutteesta kielii myös, että hän katsoo oikeudekseen vaatia issisin sotarikollisten palauttamista Suomeen. Hänen koppavuutensa kielii ihmisvihasta, ja rasismista. Olisiko ja aika myöntää, että kaikki kulttuurit eivät ole samalla moraalisen kehityksen tasolla. Kulttuurirelativismi on länsimaisen liberalismin sairaus, tätä vaivaa ei esiinny islamilaisessa maailmassa.
Uskonnonvapaus oli yksi Ranskan suuren vallankumouksen yhteydessä annetun ihmisoikeusjulistuksen vaatimuksista. Se sisältyy myös YK:n vuonna 1948 annettuun ihmisoikeuksien julistuksen 18, artiklaan. Uskonnonvapaus on osa ajatuksen ja mielipiteen vapautta. Tähän maailmankatsomuksellista suvaitsevaan korostamaan perinteeseen kuuluu olennaisesti myös oikeus jättäytyä uskontojen ulkopuolelle. Jos tämä julistus tehtäisiin vasta tänä päivänä islamin uskomusjärjestelmää ei hyväksyttäisi sen piiriin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä voisi olla Jussi Halla-ahon tekstiä.
Koskahan Atte Kaleva joutuu pj. Orpon tikun nokkaan ja puolueen ns. Arvopohjan mukaisesti harjattavaksi ja julkisen arvostelun kohteeksi?

Ehkä hänellä on Orpon tuki ajaa puoluejäsenenä kaksilla rattailla?
Asiaahan tämä blogi oli.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

vaalien alla Orpo antaa höpötellä mitä vaan. Ryhmäkuri sitten valituilla eduskunnassa pistää jutut muuttumaan

Risto Mäkinen

Atte Kaleva on harvinaisen selväjärkinen kokoomuslainen. Näitä ei monia kyseisestä puolueesta löydy. Wille Rydman ehkä Aten lisäksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Arvaapas, miten ryhmäkuri tulee heidän osaltaan toimimaan...?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset