Oulun imaami ja Helsingin Isis-verkosto

Kuluvan eduskuntavaalikampanjani aikana ja jo paljon ennen sitä olen puhunut ja kirjoittanut länsimaihin muodostuneista rinnakkaisyhteiskunnista ja niiden aiheuttamista vakavista ongelmista. Ilmiö on suoraan yhteydessä länsimaissa harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan ja erityisesti pakolaispolitiikkaan.

Samoista maista kotoisin olevat ihmiset asettuvat vähitellen samoille alueille, jolloin yhteiskuntien sisälle alkaa muodostua saarekkeita, joissa noudatetaan lähtömaiden arvoja ja tapoja. Mitä suuremmaksi diaspora muodostuu, sitä tehokkaammin se estää kotoutumista. Islaminuskoiset joutuvat rinnakkaisyhteiskunnissa helposti auktoriteettien ja yhteisön painostamiksi ja ongelmaa pahentaa vielä niin sanottu dawa-salafismi, lähetysoppi, jonka myötä vanhoillinen islamintulkinta yleistyy länsimaisissa muslimiyhteisöissä. Käsittelen aihetta laajemmin kirjassani Jihad ja terrori (Otava, 2018).

Kasvava diaspora ja sen sisällä harjoitettu dawa mahdollistavat myös terroristisen toiminnan rahoituksen ja jihadistien värväyksen. Kantasuomalaiset käännynnäiset pahentavat ongelmaa, koska usein juuri he ovat innokkaita hurskaudessaan ja kallistuvat helposti salafistiseen ja jopa jihadistiseen uskontulkintaan.

Ilta-Sanomat teki äskettäin oivallisen jutun kansainvälisessä mediassa esiintyneen suomalaisen Isis-Sannan taustoista. Kävi ilmi, että Helsingin Vuosaaressa on pitkään toiminut salafistiverkosto, jonka kantasuomalainen keskushahmo on artikkelissa nimetty Fatimaksi, ennen kääntymystään Lauraksi. Tällaiset henkilöt ovat tuttuja jihadismitutkimuksesta, joka on osoittanut kuinka keskeisessä roolissa karismaattiset ja määrätietoiset yksilöt ovat terroristiverkostojen muodostumisessa. Lauralle kävi kuten niin usein: aviomiehensä kautta hän omaksui islamin ja käännyttyään alkoi ottaa uskonnon paljon miestään vakavammin. Mukana verkostossa oli kolme yhdysvaltalaismiestä, jotka Ilta-Sanomat nimeää ryhmän johtohahmoiksi. Näissä ryhmissä harjoitetaan islamilaisia tapoja, kuten sukupuolisegregaatiota ja moniavioisuutta.

Jutusta käy myös ilmi, että Itä-Helsingin kouluissa sallitaan vanhoillisen islamin mukaiset rajoitukset lasten opetuksessa. Musiikkia ei tarvitse kuunnella eikä ihmisiä tai eläimiä piirtää. Kaikki tällainen tietenkin siirtää rinnakkaisyhteiskuntien syntymis- ja ylläpitomekanismeja suoraan seuraavalle sukupolvelle. Haluammeko tätä Suomessa? Minä en halua.

Ongelmallisinta länsimaisten yhteiskuntien kannalta tässä kehityksessä on se, että salafistien lojaliteetti kohdistuu ummaan, maailmanlaajuiseen muslimiyhteisöön, eikä heidän kotimaahansa täällä lännessä. Salafistit pitävät suomalaisia vääräuskoisina ja jopa vihollisina. Juuri tämän vuoksi he haluavat suorittaa profeetta Muhammadin jalanjäljissä hijran, sillä hurskas muslimi ei saa asua vääräuskoisten maassa. Viime vuosina hijra on kohdistunut Isis-järjestön hallitsemalle alueelle Levanttiin, josta suomalainen Sannakin Islamilaisen valtion raunioilla uutiskuviin päätyi. Nyt hän haluaa takaisin kotimaahansa, mutta ei vaikuta katuvan aiempia valintojaan tai tekojaan. On selvää, ettemme halua tällaisia maanpettureita takaisin Suomeen.

Vastaavasti media uutisoi hiljattain, kuinka Oulussa vaikuttava salafisti-imaami Abdul Mannan kiistää käräjäoikeuden tuomion, jossa moskeijassa pienen tytön törkeästi raiskannut koraanikoulun opettaja sai ehdotonta vankeutta. Imaami kieltäytyy hyväksymästä oikeuden päätöstä ja väittää, että lapsi valehtelee. Imaamin lojaliteetti kohdistuu uskonyhteisöön, moskeijan henkilökuntaan, ei rikoksen uhriin, pieneen puolustuskyvyttömään tyttöön. Tämä on täysin tuomittava asenne.

Mannanin vävypoika on sattumoisin kuollut Isis-järjestön riveissä ja miehellä on ollut hämäräbisneksiä, joilla terroristista toimintaa on rahoitettu. Kun media kyselee imaamilta näistä tapauksista, hän uhriutuu ja kokee tiedustelut islaminvastaisena ajojahtina. Tuntuu siltä, että suomea vuosien maassa asumisen jälkeen osaamaton mies ei edes halua ymmärtää, kenen lakien mukaan maassa pitäisi elää. Tämä on klassinen esimerkki rinnakkaisyhteiskunnasta.

On selvää, että asialle on tehtävä jotain. Ongelma pahenee, mikäli aiheen ympärillä hyssytellään ja läiskitään leimoja. Kenenkään etu ei ole se, että Suomeen muodostuu salafistiverkostoja, joissa tyttöjen, naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ei ole tietoakaan, ja jotka värväävät ja rahoittavat terroristeja.

Kansainvälisesti ajatellen terroristiseen järjestöön liittyneet ja sen toimintaa tukeneet henkilöt pitää tuomita YK-tuomioistuimessa paikan päällä Syyriassa tai Irakissa. Suomi kantaa vastuunsa omista jihadisteistaan maksamalla tuomioiden täytäntöönpanosta aiheutuvat kustannukset. 

Maanpettureita emme halua takaisin maahamme. Myös imaami Mannanin kaltaiset henkilöt pitää voida karkoittaa, koska he eivät edes halua kotoutua ja noudattaa Suomen lakeja, asetuksia ja tapoja. Suomessa noudatetaan Suomen, ei islamin lakia.

Atte Kaleva
Kokoomus Helsinki
www.attekaleva.fi

 

attekaleva
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Atte Kaleva on sotatieteiden maisteri, kapteeni evp., yrittäjä, varakansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu