Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Ympäristö pelastetaan tieteen ja teknologian voimin

Haluan, että planeettamme hyvinvoinnista pidetään huolta. Parhaiten se onnistuu panostamalla innovaatioiden, teknologian ja tieteen kehitykseen.

Minulle on aina ollut itsestään selvää, että omat nurkat pidetään kunnossa. Toisten nurkat ja yhteistilat pidetään vielä paremmassa kunnossa. Naapuria kunnioitetaan ja samaa voidaan vastavuoroisesti odottaa naapurilta.


Sillä ei ole eroa, onko kyse ihmisestä ja hänen kodistaan, kotimaastamme vai planeetastamme. Luonnonvaroja meillä on käytössämme vain rajallinen määrä – aivan kuten verovaroja. Ahneudella ja lyhytnäköisellä asenteella kummatkin hupenevat olemattomiin.


Kun etsimme pitkäkestoisia ratkaisuja ilmastoystävällisten energiamuotojen ja kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi, pitää välttää sortumista suhteettomuuteen ja omaneduntavoitteluun. Mikään ei ole niin tehokasta luonnonsuojelun vastaista työtä kuin maapallon tulevaisuuden valjastaminen itsekkäisiin pyrkimyksiin veronmaksajien rahoilla.


Maailmanlopunsaarnaajat ja pelottelijat pitää jättää omaan arvoonsa. Maailmanlopulla on ympäristöpolitiikassa uhkailtu 1970-luvulta asti. Vieläkään sitä ei näy ja ihmiset unohtavat vanhat ennusteet, kunnes uusista taas uutisoidaan.

Toistaiseksi kaikki uhkakuvat on onnistuttu hoitamaan ilman maailmanlopunsaarnaajien edellyttämiä ankaria rajoituksia ihmisten yksilönvapauksiin ja kaikkien elintason heikentämistä kivikautiselle tasolle. Päinvastoin, uusi teknologia on mahdollistanut pienhiukkasten vähentämisen kaupunki-ilmassa ja esimerkiksi rikin ja typen oksidien päästöjen massiivisen leikkaamisen teollisuusprosesseissa. Taantuminen tarkoittaisi vain lisää päästöjä ja lisää kurjuutta ihmisille.

Ympäristöä ja luontoa pitää suojella realistiselta pohjalta. Siihen tarvitaan innovaatioita, tekniikkaa ja alan tutkijoita. Ennen muuta planeettamme kaipaa jämäkkää ja viisasta politiikkaa.
Talouspolitiikan osalta palvelutalous on erinomainen keino lisätä ekologisesti kestävää arvonluontia.


Verkostoihini kuuluu useita energiatekniikan ja luonnonsuojelun asiantuntijoita, joita aion kuunnella eduskunnassa herkällä korvalla. Samalla lupaan vastustaa lähinnä keskustan ja virheiden ajamaa varainsiirtoautomaattia, jota perustellaan energiantuotannon uudistustarpeilla. Se ei hyödytä sen enempää luontoa kuin helsinkiläisiä veronmaksajiakaan.


Kansalaisten elämänlaatua ei pidä heikentää turhaan. Siksi tarvitaan talousosaamiseen, tutkimukseen, teknologiaan ja aitoon luonnonsuojeluun perustuvaa innovatiivista ja realistista politiikkaa.

Ongelmat on tehty ratkaistaviksi.

Atte Kaleva
Kokoomus Helsinki
www.attekaleva.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Maailmanlopunsaarnaajat ja pelottelijat pitää jättää omaan arvoonsa. Maailmanlopulla on ympäristöpolitiikassa uhkailtu 1970-luvulta asti. Vieläkään sitä ei näy ja ihmiset unohtavat vanhat ennusteet, kunnes uusista taas uutisoidaan."

Kuitenkin se näyttää nyt siltä että maailmanloppu voi olla edessä. eikä mikään jumalallinen maailmanloppu, vaan ihan luonnollinen. Kun tarpeeksi iso tulivuori räjähtää ja syöksee ilmakehään omia saasteitaan, se voi olla ihmiskunnan loppu, samoin kuin samanlainen tilanne oli aikoinaan dinosaurusten loppu.

Maapallo voi lämmetä, joko ihmisen vaikutuksesta tai ilman sitä ja siitä voi tulla huonoja seurauksia ja siihen pitää varautua, mutta yhtä hyvin voi ilmasto nopeasti myös viiletä, kuten usein on käynyt jopa historiallisena aikana. Sekin tuo ihmiskunnalle suuria ongelmia, varsinkin elintarvikehuollon osalta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kuitenkin se näyttää nyt siltä että maailmanloppu voi olla edessä."

Se on aina edessä - ennemmin tai myöhemmin. Ja lopulta itse kukin kuolee. Siihen ei kilometrien asteroidia saati jättitulivuoria tarvita.

Vuosikymmenten aikana olen oppinut lievästi halveksimaan niitä loputtomia tahoja, jotka kiihottavat ihmisiä luulemaan että maailmanloppu on ihan kulman takana ellet tee kuin "minä" (korvaa tuo" minä" kellä haluat) sanon.
Tuhansia maailmanlopun ennustajia.. luulisi jonkun jo osuvan kohdalleen.

Ja se mainostettu "maailmanloppukin" on sitten max ihmiskunnan tuho ja yleensä ei edes sitä. Kaikkia elämänmuotoja ihminen ei saisi tältäkään pallolta pois vaikka kuinka yrittäisi. Ja tämä on vain yksi mitätön planeetta yhdessä suht mitättömässä galaksissa.

Paljon riippuu mistä näkövinkkelistä asioita katselee.

Henkilökohtaisesti luotan enemmän teknologisiin ratkaisuihin kuin ihmisten hyväntahtoisuuteen. Huomioin hyväntahtoisuuden toki bonuksena.. mutta sen varaan en luottaisi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Vuosikymmenten aikana olen oppinut lievästi halveksimaan niitä loputtomia tahoja, jotka kiihottavat ihmisiä luulemaan että maailmanloppu on ihan kulman takana ellet tee kuin "minä" (korvaa tuo" minä" kellä haluat) sanon."

Maailmanloppu on sellainen mikä tapahtuu 500 miljoonan vuoden kuluessa 100% todennäköisyydellä.

Maailmanloppu voi toki tapahtua vaikka nyt kun kirjoitan tätä viestiä mutta todennäköisyys että tapahtuu niin nopeasti on lähellä nollaa.

Lähinnä se on semmoinen todennäköisyys asia ja ihmiskunnan yhteinen etu on pienentää maailmanlopun riskiä niiltä osin kuin se on mahdollista.

"Ja se mainostettu "maailmanloppukin" on sitten max ihmiskunnan tuho ja yleensä ei edes sitä."

Havaittavissa olevan tulevaisuuden maailmanlopun riskit tosiaankin sellaisia, että ihmislajista todennäköisesti säilyy jotain eristäytyneitä populaatioita, mutta se ei ole kenenkään ihmisen etu että tuollaista tapahtuu.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Ensinnäkin, tuo maailmanlopulla pelottelu saisi jäädä jo Jehovan todistajien ja kaiken maailman lahkolaisten huoleksi, joten siihen en puutu, mutta jäin miettimään sitä, että eivätkö juurikin tiede ja ennen kaikkea teknologia ole suurimmat syylliset siihen, että tuhoamme maapalloamme ja sen luonnonvaroja yhä vaan kiihtyvällä vauhdilla?

Eikö silloin kivikautisina aikona ihminenkin elänyt sulassa sovussa luonnon ja symbioosissa sen biodiversideetin kanssa, mutta tieteen ja teknologian keinojen kehittyessä ja ennen kaikkea ihmisen vauhtisokeuden innoittamana me aloimme kiiruhtaa huimalla nopeudella kohti kiihtyvällä vauhdilla lähestyvää tuhoamme, jollemme sitten äkkiä ala tajuta, että vain paluu alkulähteille, juurillemme on ainoa oikea vaihtoehto elämänlaaatumme parantamiseksi.

En uumoile paluuta kivikauteen, en rauta-, enkä myöskään pronssikauteen, vaan haikailen aikaa, jossa otamme käyttöön ne luontaiset keinot, joiden avulla voimme lakata saastuttamasta maapalloa ja kykenemme jälleen palauttamaan sen elinvoiman ja itsensä parantavat ominaisuudet, jos nyt ei entiselleen, niin ainakin sille tasolle, mille ne nyt enää on mahdollista palauttaa.

Se, mihin enää tarvitsemme teknologiaa ja tiedettä, on näiden tuhojen korjaamiseen ja tehtyjen virheiden aiheuttamien tuhojen minimoimiseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oisko se alkukantainen toiminta että ihmislaji käyttää kaikki saatavilla olevat resurssit lisääntymiseen. Ihmislajin toiminta maapallolla ei eroa bakteeriviljelmästä petrimaljassa.

Teknologia on mahdollistanut asioiden tekemisen paljon tehokkaammin, paremmalla hyötysuhteella, eli siis oikeastaan paremmin.

Ihmislaji vaan aina hyödyntänyt tällä tavalla saatavan lisäresurssin ja rohmuaa lisää, eli se ongelma on ihan meidän lajissamme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"paluu alkulähteille, juurillemme on ainoa oikea vaihtoehto elämänlaaatumme parantamiseksi."

Ei toimi miiten kuin karsimalla ihmisten lukumäärää ensin rajusti, noin tuhannesosaan mykyisestä.

"Eikö silloin kivikautisina aikona ihminenkin elänyt sulassa sovussa luonnon ja symbioosissa sen biodiversideetin kanssa, mutta ....."

Jo kivikauden ihminen lähti horjuttamaan luonnon tasapainoa ottamalla käyttöönsä tulen, kivityökalut, nuijat, keihäät ja muut tekniset apuvälineet. Siinä vaiheess muu luomakunta alkoi jäädä jälkeen ja ihmisten ylivalta alkoi.

Ihmisten vaikutuksesta moni eliölaji kuoli sukupuuttoon jo silloin kun ihmiskunnalla oli käytössään vasta kivikauden teknologiaa.

Esimerkkinä mainittakoon se miten Amerikan intiaanit mersästivät sukupuuttoon hevosen, joka oli alunpitäen Amerikkalainen eläinlaji, joka sitten siirtyi Aasiaan samaa reittiä kuin ihmiset Aasiasta Amerikkaan. Intiaanit metsästivät hevosta niin tehokkaasti että ne loppuivat Amerikasta, mutta säilyivät Aasiassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Esimerkkinä mainittakoon se miten Amerikan intiaanit..."

Ja sitten törkeät maahanmuuttajat tulivat ja veivät intiaaneilta about kaiken. Eli eivätköhän maksaneet verellä "hevosrikoksensa". Eivät varmasti uskoneet niin voivan tapahtuvan, kun aluksi kierojen kalpeanaamojen kanssa kauppaa kävivät.
Aika paljon sitä historiaa aikanaan luin. Varmaan koska jo lapsena olin inkkari/länkkäri leikeissä aina sen heikomman inkkaripuolen puolella. Heidän ei olisi kannattanut olla liian hyväuskoisia. Liiasta tyhmyydestä ja heikkoudesta tämä maailma rokottaa ikävän usein.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Inkkareilla oli kehittynyt kulttuuri kun saivat hevoset metsästettyä sukupuuttoon, se vaati varmasti taitoa.

Mutta valloittaja valkonaamat olivat keksineet ottaa hevoset parempaan käyttöön kuin pelkästään ravinnoksi.

Inkkarikulttuuri ei pärjännyt valkonaamakulttuurille, joka olikin parempi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Hienoa, että Vihavainenkin on ymmärtänyt, että kulttuurit eivät ole samanarvoisia, vaan että toiset ovat tosiaan paljon huonompia kuin toiset.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

En ole vielä varma osaako Vihavainen vain soveltaa tuota oppia muihin skenaarioihin ;)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

Niin... Kun atsteekit kukistettiin niin siinä taisi olla sellaistakin taustalla että kun repivät sydämmiä rinnasta kiviveitsellä, että espanjalaiset tuumasivat laittaa sille stopin.

Roomalaiset hoitivat homman oikeastaan paremmin, että kun marssittivat legioonat alueille niin eivät sitten jaksaneet nipottaa mistään jumalista ja kulttuureista, että kunhan veroa maksavat ja keisarin valtaa ei uhmata niin saavat niin saivat pitää kummalliset kulttuurinsa.

Lähinnä kelttien ihmisuhreille pistivät stopin. En sitten ole perehtynyt tarkemmin tuon taustoihin mutta olisi voinut olla ehkä mahdotonta sovittaa sitä lainsäädäntöön mutta hyvin todennäköisesti totesivat että tämä nyt ei vaan käy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Hienoa, että Vihavainenkin on ymmärtänyt, että kulttuurit eivät ole samanarvoisia, vaan että toiset ovat tosiaan paljon huonompia kuin toiset."

Juu, se porukka joka tuli Espanjasta ja tuhosi intiaanikulttuurit oli vähän kuin sen ajan ISIS. Se oli roskasakkia, Porukka oli koottu kaduilta kerätyistä rikollisista, ylijäämäihmisistä, väliinputoajista ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääneistä, sekä fanaattisen uskonkiihkoisista papeista ja munkeista.

Mutta niillä oli takanaan ylivoimainen tietotaito, joka oli kopioitu Kiinasta, antiikista ja lähi-idästä, sekä kehittynyt Euroopan sivistyneistön toimivan yhteistyön kautta syntynyt tieteellinen ja tekninen valmius.

Viittä vuosisataa aiemmin meidän suomalaisten lähisukulaiset, pohjoismaalaiset, yrittivät Amerikan kolonisaatiota tekniikalla joka oli sen ajan huippua, tekniikalla jolla kolonisoitiin suuria osia silloista Englantia ja Ranskaa, mutta se tekniikka ei riittänyt vielä silloin Amerikan kolonnisaatioon, vaan inkkarit ajoivat viikingit ulos Amerikasta.

Mitä siinä välissä tapahtui? Eurooppalaisilla oli siinä välissä tilaisuus kehittää kulttuuriaan vaikkapa ristiretkien lähi-idästä mukanaan tuoman sivistys-innoitusten kautta ja Kiinasta tuotujen kulttuurivaikutteiden avulla.

Eivät Espanjan conquistadorit itse keksineet hevosen kesyttämistä, kotieläimiä, maanviljelystä, ruutia, kompassia, paperia, luku- ja kirjoitustaitoa, kirjapainotekniikkaa ja muuta tarpeellista. Nämä olivat kulttuurivaikutteita joihin espanjalaisilla oli mahdollisuus, mutta inkkareilla ei.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

"Inkkarikulttuuri ei pärjännyt valkonaamakulttuurille, joka olikin parempi.
"

Tietyiltä osin totta. Mutta kyllä minulla tulee aina olemaan nostalginen halu olla intiaanien puolella.. Lapsuudesta opittuja asioita vaikea poisoppia. Katsoin silloin heidän olevan sorrettuja (enkä ole muuttanut mielipidettäni) Ja intiaaneille tehtiin hirveitä asioita totuttaessa heidät uuden “jalomman" kulttuurin saloihin. Osa oireilee vieläkin elleivät ole päässeet jenkkien casinobisnekseen.

Kulttuurien muutokselle tulee vastavoimia. Joskus syystäkin. Joskus kulttuurin muutos on pahasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

"Kulttuurien muutokselle tulee vastavoimia. Joskus syystäkin. Joskus kulttuurin muutos on pahasta."

Alkuperäinen intiaanikulttuuri vetoaa ihmsen alkukantaiseen puoleen, mutta niin tekevät preerialla ratsastelevat yksinäiset sankaritkin, sekä metsässä yksin viihtyvät turkismetsästäjätkin. Nämä sankarit saivat meiltä luvan tappaa pahoja inkkareita mielinmäärin.

Meissä ihmisissä on monia puolia, myös näitä alkukantaisiin vistoihin perustuvia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #12

Tuskin saivat niitä metsästämällä katoamaan mutta ehkä syy oli ilmastonmuutos ja niinkuin kaikki tietää vaikka harva tunnustaa niin kylmä tappaa tehokkaasti, ensin kasvit ja sen jälkeen kaikki muu kuolee.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Arvasin, että joku kääntää tämän(kin) asian päälaelleen, mutta jos luit tarkkaan kommenttini, niin kumosin jo nuo höpinäsi siellä valmiiksi. Ymmärrän, että kirjoitan vaikeaa kieltä, eikä se aukea kaikille, mutta pienellä ponnistelulla se saattaisi onnistuakin. Jos tarkoitus kuitenkin on kääntää kaikki ylosalaisin, niin onhan sekin tavallaan hyvä suoritus. Kaikin mokomin.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Maailmaa ei pelasteta teknologiolla tai tieteellä, sillä ne voivat tuottaa mitä tahansa. Hyvä esimerkki on se, että ranskalaiset kehittivät jo 1960-luvulla auton, jonka hyötysuhde ja poltoaineen kulutus vastasi nykyautoja. Markkinat eivät pitäneet eivätkä öljyntuottajat. Samoin lyijyn lisääminen polttonesteisiin. Standard Oil painosti niin kauan, että alkoholi korvattiin lyijyllä. Ja seuraukset näimme myöhemmin. Tiede on tuottanut yli 100 000 uutta kemikaalia, mutta niiden vaikutuksista ei ole kattavia selvityksiä. Ainoa pelastus on kehitymaiden naisten aseman merkittävä korottaminen ja naisten aseman vahvistaminen kaikkialla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Ympäristö pelastetaan tieteen ja teknologian voimin....

ooo

Kuinkahan tuo lienee. Miten esim maat ja valtameret siivotaan muovijätteestä.

Mieluummin on käynyt niin päin, että ympäristö pilataan tieteen, teknologian ja älyn voimin.
Pahiten on turmeltunut maailman lyhin pururata, joka kulkee oikean korvan vasemmalla ja vasemman korvan oikealla puolella.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Atte. Läpiluin ja pidin. Uteliaana etsin siitä puhutko mitään rukoilemisesta, kun minunmielestäni; Jumala teidät pelasti, niinkuin on minutkin, että tässä voin sinulle kirjoitella. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tiedettä, teknologiaa ja innovaatioita tulisi voida käyttää myös muiden kuin ympäristöongelmien ratkomiseen. Ja niitä muita ongelmia meillä riittää myös yllin kyllin.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Aiotko ihan tosissasi tutkia myös liikennepolitiikan .
Hienoa .
voit aloittaa tutkimukset vaikka tästä ennen kuin kokoomus ja demarit tekevät hallituksen.
Lue ensin mitä tulevaisuusvaliokunta ilmoittaa meidän logistiikkakustannuksista vuoden 2013 julkaisussa sivulla 19 (kaksinkertaiset verrattuna kilpailijamaihin) ja sitten mitä uusin mahdollisuuksista radikaaliin toimiin., vuoden 2018 versio sivulta 263 : radikaali vesiliikenne.

ja sen jälkeen vaikka blogini aloittaen vaikka tästä.

http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset