Atte Kaleva Haluan turvallisen ja menestyvän Suomen, joka on jatkossakin hyvä maa meille kaikille.

Sinun äänesi ratkaisee

Kentän äänen pitää näkyä puolueen linjassa. Linjaa voi muuttaa äänestämällä, sillä onhan selvää, että puolueen on kuunneltava äänestäjiään. Muutos lähtee puolueen sisältä.

Moni keskustelija sosiaalisessa mediassa on näin vaalien alla väittänyt, ettei kokoomusta kannata äänestää, jos haluaa vaikuttaa vaikkapa maahanmuuttoasioihin. Puolueen johdon linjaa on arvosteltu, osin aiheestakin, mutta näissä kommenteissa tahtoo mennä lapsi pesuveden mukana. Puolueen linjaan voi helposti vaikuttaa nimenomaan äänestämällä, koska demokratiassa puoluejohto noudattaa kansan tahtoa.

Olen jo vuosia kannattanut turvapaikka-, pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa Kanadan mallia ja ehdottanut helposti toteutettavia ratkaisuja nykyisen turvapaikanhakujärjestelmän aiheuttamiin ongelmiin. Ilokseni olen huomannut, että kokoomuksen puoluejohto on viime kuukausina huomattavasti lähestynyt näkemyksiäni ja samalla EU:n päättävissä elimissä on alettu puhua pakolaisleireistä, jotka perustettaisiin EU:n ulkopuolelle tai rajoille ja joista turvapaikkaa haettaisiin. Juuri tällaista ratkaisua esitin jo vuonna 2015.

Tärkeintä on saada unionin ulkoraja pitämään ja koko turvapaikanhakuprosessi järkiperäistettyä. Nykyinen järjestelmä suosii salakuljettajia ja niitä, joilla on varaa matkastaan maksaa, sen sijaan että auttaisimme niitä, jotka apua eniten tarvitsevat, kuten lapsia, naisia, vanhuksia ja perheitä.
Moni epäkohta ja ongelma kaipaa nopeaa ratkaisua. Paras tapa vaikuttaa asiaan on äänestää eduskuntaan sellainen henkilö, joka ymmärtää asioiden syyt ja taustamekanismit sekä kykenee esittämään ongelmiin käytännölliset ratkaisut.

Politiikassa yksilö pystyy varsin helposti vaikuttamaan ryhmän sisällä, jos vain argumentit ovat vahvalla pohjalla ja tahto ajaa asioita parempaan suuntaan tarpeeksi luja. Nähdäkseni minulla ei ole tässä suhteessa ongelmia, koska EU:n johdossakin ollaan tällä hetkellä jo tulossa johtopäätöksiin, jotka tein jo syksyllä 2015 turvapaikkakriisin ollessa akuuttivaiheessaan.

Suomen ja EU:n sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että poliittinen päätöksenteko perustuu tosiasioihin eikä katteettomiin unelmiin ja idealismiin. Tilannetta ei saa enää pahentaa, muuten on vaarana valtioiden sisäisen turvallisuuden heikkeneminen entisestään ja sen myötä pelon- ja vihanlietsojien suosion kasvu. 

Tällaisesta on valitettavasti jo merkkejä näkyvissä, ei tarvitse kuin katsoa EU:n jäsenmaiden viime vuosien vaalituloksia. Suomi voisi tässä suhteessa korjata kurssia ja näyttää muille maille esimerkkiä. Kokoomuksen tulee olla suunnannäyttäjä, ei perässäjuoksija.

Kokoomuksen pitää olla Suomen puoluekentässä aidosti isänmaallinen, vakautta ja turvallisuutta edustava puolue. Puolueen linja riippuu äänestäjien tahdosta eli niistä ehdokkaista, jotka kansa äänestää päättäviin elimiin. Kentän ääni velvoittaa meitä kaikkia ehdokkaita toimimaan niiden arvojen pohjalta, joista kampanjoissamme puhumme.

Vaalilupaukset ovat kansan keskuudessa huonossa huudossa, valitettavasti aiheesta. Itse en ole juuri muuta koskaan lupaillut kuin tehdä parhaani ja seistä sanojeni takana. Ja kun olen kuntavaaleissa jotain luvannut, olen lupaukseni valtuustotyössäni myös pitänyt. 

Tällainen asia on muun muassa Malmin lentokenttä, jonka puolesta olen pitkään valtuustossa taistellut, oman ryhmäni enemmistöä vastaan. Vähitellen argumenttini ovat alkaneet vaikuttaa myös puoluetovereihini ja muidenkin puolueiden edustajiin. 

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on Helsingin liikennetyömaiden aiheuttama ongelma, joka haittaa vakavasti liikenteen sujuvuutta monessa paikassa. Olen pitkään puhunut siitä, että kaikki liikkumismuodot tulee asettaa samanarvoiseen asemaan ja ehdottanut ratkaisuja liikennesuunnittelun ja työmaiden aiheuttamiin sumppuihin. Ne haittaavat henkilöautoliikenteen ohella myös julkista liikennettä. Vähitellen kaupungin johtoporraskin on herännyt asiaan.

Pitkäaikainen kokemukseni maanpuolustus- ja turvallisuustehtävissä auttaa minua toimimaan tehokkaasti ja johdonmukaisesti lainsäädäntötehtävissä ja poliittisessa päätöksenteossa ylipäätään.
Huhtikuun eduskuntavaaleissa on oivallinen tilaisuus vaikuttaa Suomen maahanmuutto-, pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaan, muiden tärkeiden asioiden ohella. 

Jokainen ääni, joka tukee edustamaani tiukkaa järkilinjaa, mahdollistaa puolueen politiikan asettumisen samoille urille. Lähentymistä on jo tapahtunut, mutta kansanedustajana mandaattini tulee olemaan entistä vahvempi.

Kannattaa siis jättää omaan arvoonsa puheet siitä, ettei äänestämällä muka voi vaikuttaa. Asia on juuri päinvastoin: vain äänestämällä voi vaikuttaa. 

Äänestyskopissa nimenomaan sinun äänesi ratkaisee.

Atte Kaleva
Kokoomus Helsinki
www.attekaleva.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Alan äänestää Kokoomusta vasta sitten kun se saa johtoon muita kuin presidentin marioneteiksi ryhtyneitä helvetin nysvääjiä. Eli en ihan heti.

Tiedät itsekin että Kokoomus on suuri vitsi tällä hetkellä sen entisten äänestäjien keskuudessa, erityisesti mitä tulee ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Jos Kokoomus ei aja kannattajien vaatimaa turvallisuuspolitiikkaa, se ajaa presidentti Niinistön linjaa eli Venäjän etua.

Mikset itse haasta Orpoa ja pane häntä vaihtoon? Kyseleepä kentältä kuinka suurena johtajana presidentin hiirulaista pidetään.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Hypoteettinen tilanne: jos vaaleissa olisi tarjolla vain Cosa nostra ja Kokoomus, antaisin ääneni Cosa nostralle. Useastakin syystä:

- Vaikka Cosa nostralla (kuten muillakin vastaavilla järjestöillä) on yhteiskuntasuhteensa, se on silti rehellisesti sitä, mitä se on eli mafia on mafia, se ei teeskentele puoluetta;

- Cosa nostra tappaa tarvittaessa, mutta jos tarvetta ei ole, sivulliset saavat elää rauhassa, järjestön (kuten muidenkin vastaavien) itsepuolustuskoneisto ja hyökkäyskoneisto on resurssit huomioiden riittävä: sillä on tahtotila kohdallaan puolustaa itseään ja omiaan, se ymmärtää etunsa ja rajansa, ja sen tapauksessa Italian valtiota ei pyritä horjuttamaan, koska se on elinehto;

- Historia osoittaa, että elintärkeiden kysymysten myötä Cosa nostra puolustaa isänmaata, vrt. Sisilia 1943.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AK: "Moni keskustelija sosiaalisessa mediassa on näin vaalien alla väittänyt, ettei kokoomusta kannata äänestää, jos haluaa vaikuttaa vaikkapa maahanmuuttoasioihin. Puolueen johdon linjaa on arvosteltu, osin aiheestakin, mutta näissä kommenteissa tahtoo mennä lapsi pesuveden mukana. Puolueen linjaan voi helposti vaikuttaa nimenomaan äänestämällä, koska demokratiassa puoluejohto noudattaa kansan tahtoa."

Niin, Atte, yllä olevaan sitaattiisi uskon yhtä vakaasti kuin sinäkin. Kokoomus on mm. EK:n ja Suomen Yrittäjien poliittinen ulottuvuus. Nämä kaksi ja eräät muut, jotka hallitsevat rahaa ja työn teettämistä tosiasiassa määrittävät, mihin tätä poliittista välinettä käytetään. Eri politiikan sarat, vaikkapa mainitsemasi maahanmuutto tai tapetilla olevat vanhuspalvelut tai mikä tahansa muu politiikan lohko on tuon todellisen vallan käyttäjän tarpeille ja eduille alisteista. Kokoomusta koskevien mielikuvien pehmentämiseksi luonnollisesti tehdään kampanjoita ja puolueen käyttämissä konsulttitoimistoissa joudutaan keskittymään tähän epämiellyttävään puoleen: miten saada bisnekseen (ei niinkään markkinoihin), pääomien kasauttamiseen, tuloerojen kasvuun ja yleensä yksityistämiseen keskittyneen puolueen kivikova imago näyttämään ihmisläheiseltä, kuuntelevalta, humaanilta, arvoja kunnioittavalta.

Mainitsemastasi politiikan lohkosta totean, että Kokoomuksen (sen käskijöiden) tarve on madaltaa palkkakustannuksia maassamme. Tähän sopii mahdollisuus tuottaa halpatyövoimaa: ajetaan kotimaiset köyhät ja ulkomailta Kokoomuksen tarpeisiin tuotavat vastakkain. Hajoita ja hallitse, divide et impera.

Vaan miten teet mustasta valkoista? Pimeästä valoisaa? Muuta valaistusta, hämärrä, himmennä, muuta varjostusta - toisin sanoen, näytä todellisuus vinona, ei sellaisena kuin se on. Monet uskovat Kokoomuksen konsultteja, koska taitoa on piilottaa tuo taito: The Art is to Conceal the Art, ars est celare artem (https://www.thefirst10000.com/2011/11/21/rule-22-t...)

Minä arvostan kotimaatani, isänmaatani. En tahdo sille enkä sen väestölle pahaa, tahdon oikeudenmukaisen yhteiskunnan ja kohtuulliset elinolot valtakunnan jokaiselle asukkaalle.

Siksi: missään oloissa, millään ehdoilla en ole milloinkaan äänestänyt Kokoomusta, en niin tee nyt enkä tule milloinkaan tekemään. Joka aikoo Kokoomusta äänestää, kehotan harkitsemaan vielä kerran: onko se mielekästä - ja jos et osaa vastata itsellesi, älä tee virhettä.

Käyttäjän katimartinson kuva
Kati Martinson

Politiikka on lopulta yhteistyötä. Oppositiossa voi kyllä rähjätä koko sydämestään, muttei se sanottavasti Suomea rakenna. Atte Kaleva on rohkea kaveri, joka kyllä uskaltaa olla eri mieltä auktoriteettien kanssa. Pelkkä vastakkainasettelu ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan asiantuntemusta ja rakentavaa asennetta. Niitä Atella on.

Somessa muutamat persut ovat ottaneet Aten trollauksensa kohteeksi. Mikäs siinä, jos sellainen tuottaa kiksejä, mutta kannattaisi ehkä miettiä myös oman puolueen tilannetta. Takana riitoihin hajonnut puolue ja edessä yhteistyökyvyn puutteen takia melkoinen tuskien taival. Hyvä jos on uskoa ja tavoitteita. Itse kuitenkin uskon, että helpompaa on vaikuttaa puolueiden linjoihin niiden sisältä. Uskon myös siihen, että hyvien tavoitteiden eteenpäin viemiseksi on löydettävä tolkun ihmisiä mahdollisimman monesta puolueesta. Niin se vaan toimii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset